свети нивомата е39 2001 комби

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw_530D
Детайли за колата: 530d

свети нивомата е39 2001 комби

Мнение от bmw_530_d » 27 Фев 2014, 22:25

здравейте, колеги да попитам значи преди 2 седмици разглабях лостчето, че правеше проблем и исках да махна алармата и свалях модула отпред в дясно, но се оказа че не мога да си я сваля (неразбирам толкова много) и си върнах всичко както си беше. Сглобих всичко и при запалване ми направи впечатление, че нивомата постоянно свети покарах около 10-15 км градско с мисълта, че ще угасне но уви паркирах за около 2ч. и след тези 2ч. дясната страна ми беше увиснала. Преди да направя тази интервенция не съм имал проблеми с нивомата. Сега ако не се кара 2 дена и увисва иначе като запаля лампичката за нивомата постоянно свети, друго забелязах, че като отключа с ключа от дистанционното се чува нивомата как работи та ако закача колата на диагностика дали ще покаже проблема с нивомата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: свети нивомата е39 2001 комби

Мнение от gentata » 27 Фев 2014, 23:03

Той проблема е ясен, дори и сам си забелязал какъв е. Просто му е дошло времето, няма връзка с интервенцията по лостчето и алармата.

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_530_d » 27 Фев 2014, 23:28

имаше наръфани кабели като от мишка отпред дето е компа и ги изолирах, вадих модула който се намира отпред в дясно и може ли после при сглобяването да не съм сложил нещо както трябва и този модул има ли връзка със нивомата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 28 Фев 2014, 2:55

Като начало я закачи с диагностика.По някога и при мен се"шашка" и се деактивира или губи стойностните параметри.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 04 Мар 2014, 22:06

Добре де.......при мен пак започна да кляка -сутрин е до долу.Възглавниците са и здрави ,прегледал съм всички връзки на снадките с маркучите.Един път кляка ,друг път -не.Накрай ще ми писне от тези възглавници и ще мина на пружини.Дайте съвет????
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!

Потребител
Аватар

Мнение от bmw_530_d » 12 Апр 2014, 12:42

отзад има датчици при новомата и заден десен е бил зацапан изчистиха го и всичко е :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 13 Апр 2014, 23:33

niki81vd написа:
bumer530 написа:Добре де.......при мен пак започна да кляка -сутрин е до долу.Възглавниците са и здрави ,прегледал съм всички връзки на снадките с маркучите.Един път кляка ,друг път -не.Накрай ще ми писне от тези възглавници и ще мина на пружини.Дайте съвет????

Моята в началото като си тръгна възглавницата беше така, ту кляка, ту не. Твоите само си ги гледал или са сигурно здрави - нови сменени от теб? Пръска ли с пулверизатор със сапун за балончета и тем подобни.

Взех нови и пак си кляка когато си иска.Датчици смених-не
е и от тях.Останаха само изпускалтните клапани на компресора ама
не ми останаха нерви и с тях да се занимавам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 14 Апр 2014, 15:55

bumer530 написа:Добре де.......при мен пак започна да кляка -сутрин е до долу.Възглавниците са и здрави ,прегледал съм всички връзки на снадките с маркучите.Един път кляка ,друг път -не.Накрай ще ми писне от тези възглавници и ще мина на пружини.Дайте съвет????

Клапаните на компресора са ти проблема в такъв случай. Общо са 3, главен от компресора и по един за всяка възглавница/сфера. Във всеки има по един ел. клапан, магнит (тапа), пружина и уплътнение. Обикновено проблемът е в пружината - омеква с времето и магнитчето не затваря отвора за въздуха изцяло при неработещ компресор, което води до загуба на компресия. Отиваш тук http://www.etizov.hit.bg/index.html, човека ти прави пружнини по старите, но по-твърди и си готов. Хубаво е да пробваш клапана в сглобено състояние, да не се окаже, че новата пружина е прекалено твърда и не позволява на магнита да отваря тоест няма да стига въздух от компресора към възглавниците/сферите.
Като разглабяш компресора, няма да е лошо да си изкараш всичката силикагел и да я изсушиш :yes:
Ако ти трябват работещи клапани, имам комплект.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 15 Апр 2014, 1:58

Благодаря за съвета.След празниците ще дерзая по въпроса и ще пиша за резултата.А какви прички вървят тези пружинки?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 15 Апр 2014, 8:25

bumer530 написа:Благодаря за съвета.След празниците ще дерзая по въпроса и ще пиша за резултата.А какви прички вървят тези пружинки?

1-2лв/бр

Назад към E39