Катализатори е46 320d 150 к.с.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Катализатори е46 320d 150 к.с.
Здравейте колеги,
Моля някой по-запознат да изкаже мнение относно премахване на двата катализатор (плюсове и минуси).
Чудя се дали да ги махна, незнам дали са задръстени, дали работят и т.н. Четох мнения, че колата се "отпушвала", ставало "по-леко" на двигателя и т.н. Но също така четох, че имало риск за турбината, "преиздухвала".
Моля за компетентни мнения и съвети дали да ги премахна.
Ще питам и в сервиза, в който я обслужвам, разбира се
Поздрави
Моля някой по-запознат да изкаже мнение относно премахване на двата катализатор (плюсове и минуси).
Чудя се дали да ги махна, незнам дали са задръстени, дали работят и т.н. Четох мнения, че колата се "отпушвала", ставало "по-леко" на двигателя и т.н. Но също така четох, че имало риск за турбината, "преиздухвала".
Моля за компетентни мнения и съвети дали да ги премахна.
Ще питам и в сервиза, в който я обслужвам, разбира се

Поздрави
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Re: Катализатори е46 320d 150 к.с.
Минуси има само за околната среда, не и за колата ти. Точно ако катализаторите ти се запушат наистина много, турбината ще ти се товари повече, така че махай и карай спокойно. Като гледам колата ти е комби и ме навежда на мисълта, че е 2002г. или 2003г. и не знам на колко километра е, но действието на катализаторите го дават до 100 000 км., ако не се лъжа. При всички положения автомобила ти отдавна е навъртял тези километри, ако не и тройно, така че сам можеш да прецениш колко са запушени с годините и километрите. От премахването им можеш само да спечелиш, успех! 

- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
А самото премахване как трябва да стане? Да се заменят с тръби или да им кажа да се ползват собствените гърнета и само да ги "изтърбушят"?
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
niki_future написа:А самото премахване как трябва да стане? Да се заменят с тръби или да им кажа да се ползват собствените гърнета и само да ги "изтърбушят"?
Замяна с трьба , махай ги , колегата по горе ти е обяснил

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Принципно е хубаво да се изтърбушат само и да се запази външната обвивка, но много хора ги премахват изцяло и заменят с тръби. Примерно моята е с изтърбушени. Въпрос на избор, резултата е един и същ.
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
Аз съм с комби 2003г,320д като теб и ги махнах като взех преди 3 месеца 200лв и работата беше от тях.Като те ги изтърбушиха и оставиха всичко както си е било от завода и така е по-добре отколкото да слагаш гърнета и тръби, съвет от мен.Моите бяха чисти и въобще не бяха запушени,но пак ги махнах и не съжелявам,колата леко се отпуши.Плюсове са по-добрия вървеж/не очаквай чудеса/ и парите/около 200лв/,минус е леко по-силния шум,който ще чуваш от турбото,но мен лично си ме кефи повече така.Успех
6 мнения
• Страница 1 от 1