Обслужване автомат. скоростна кутия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Обслужване автомат. скоростна кутия
larry_boy написа:ЕЕЕ някой колеги, в отчаяният си опит да защитят тезите си, изреждат ред "пожелания" - пълна кутия със стружки : - ще чакам поредна тема за счупен автомат...
Аз решението - да не го сменям - не съм го хванал ей така от въздуха. То се ходи до едно място..., как се казваше...,ааа автосервиз. И там механика ( на който, по една случайност му
нося фамилията) ме посъветва да спестя едни няколко стотачки, за сега.
А с изречението - лично мнение, не ангажирам никого с него - разчитам мнението ми да се използва само за статистиката ЗА/ПРОТИВ смяната на масло при автомат на е39 (в случея против), а не да се коментира!
Аз също се чудех доста време дали да сменя маслото на автомата - дори човек, който работи в сервиз за автоматици, ми каза да не го сменям, понеже щял да се отмие някакъв филм от фрикционите, който се получавал от износването на дисковете в кутията и така щял да се прецака автомата. Та този филм бил така познатите стружки...

Аз го попитах, щом е така, да взема с един шприц да й набия на тая кутия малко стружки, та да няма повече проблеми никога...

Обслужих си автомата в друг сервиз и сега работи като часовник вече 5000 км., та никак не е сигурно дали когато някой дава съвети, че маслото е "lifetime", не си прави сметка за последваща печалба от ремонт на кутията...

И още нещо - в днешния брой на AutoBild, като употребяван автомобил е представен е39 с М54B22. Един от акцентите е точно на автомата - там пише: "Не се обслужва?! Не вярвайте - осигурете свежо масло на кутията след 125000 километра!"

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
larry_boy написа:ЕЕЕ някой колеги, в отчаяният си опит да защитят тезите си, изреждат ред "пожелания" - пълна кутия със стружки : - ще чакам поредна тема за счупен автомат...
Аз решението - да не го сменям - не съм го хванал ей така от въздуха. То се ходи до едно място..., как се казваше...,ааа автосервиз. И там механика ( на който, по една случайност му
нося фамилията) ме посъветва да спестя едни няколко стотачки, за сега.
А с изречението - лично мнение, не ангажирам никого с него - разчитам мнението ми да се използва само за статистиката ЗА/ПРОТИВ смяната на масло при автомат на е39 (в случея против), а не да се коментира!

п.п.-не съм ти пожелавал нищо в предния си пост, това беше моето неангажиращо никого предположение, а това кога реално ще ти се счупи кутията, в твоя случай изцяло зависи кога е било предното обслужване, тъй като следващо разбрахме, че няма да има

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
krasi_bmw написа:Как се промива автомата и с какво,
Моят го промиха с 1 литър от новото масло, като в него сипаха и някаква добавка за 22 лева - цялата смяна с промивката ми я правиха с машина...

- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
порових се за точното място на въпроса си
тука ще е.
понеже все още ми е трудно да свикна с тоя автомат,другата кола е ръчка и все забравям когато я гася
да хакна лоста на паркинг.
та, прецаквам ли я така или да си продължавам да забравям

тука ще е.
понеже все още ми е трудно да свикна с тоя автомат,другата кола е ръчка и все забравям когато я гася

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Щом има защита да не можеш да извадиш ключа ако е на D или на R, и ти позволява на изгасен двигател да ги сменяш, не би следвало да е проблем.
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
B U L L I написа:порових се за точното място на въпроса си![]()
тука ще е.
Вземи ползвай и ръчната спирачка щом си автомат и на наклон първо натискай спирачката, дърпаш ръчната и пускаш спирачката. После на P.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
boywalking написа:Щом има защита да не можеш да извадиш ключа ако е на D или на R, и ти позволява на изгасен двигател да ги сменяш, не би следвало да е проблем.
имах предвид,че гася колата от ключа до като съм на предна или задна и чак тогава се усещам да сложа
лоста на паркинг и вадя ключа.
тва с ръчната мноого дълга става на всяко спиране...1лост,2ри лост,ключ и може и свещ да запаля и една песен да изпея

отхвърля се

никой не каза това ми гасене вредно ли е за кутията обаче

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
Ето тук се вижда много добре как се сменява маслото в СК http://www.youtube.com/watch?v=Bxg7aEqty3Y
BMW E39 FOREVER ( !!! )
- Traian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525D
Вижда се , ама много хора са против тоя вариянт на смяна . . 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
B U L L I написа:boywalking написа:Щом има защита да не можеш да извадиш ключа ако е на D или на R, и ти позволява на изгасен двигател да ги сменяш, не би следвало да е проблем.
имах предвид,че гася колата от ключа до като съм на предна или задна и чак тогава се усещам да сложа
тва с ръчната мноого дълга става на всяко спиране...1лост,2ри лост,ключ и може и свещ да запаля и една песен да изпея![]()
отхвърля се![]()
никой не каза това ми гасене вредно ли е за кутията обаче
Като свикнеш, не усещаш кога си направил всичко това. Сега, ако бачкаш в родилното или пожарната, друг въпрос

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
B U L L I написа:имах предвид,че гася колата от ключа до като съм на предна или задна и чак тогава се усещам да сложа
тва с ръчната мноого дълга става на всяко спиране...1лост,2ри лост,ключ и може и свещ да запаля и една песен да изпея![]()
Това и при мен се случваше често, докато свикна - всеки път ... кво му стана на тоя ключ бе, братче, неще да излезе

Но, си изградих навик, след като прочетох един пост на bobih/ICE (i) и правя следното - 1) паркирам и местя на N, 2) дърпам ръчна с натисната спирачка, 3) отпускам спирачката, за да захапе ръчната, 4) местя на P. По този начин натоварването е поето от ръчната, вместо от скоростната кутия. Можеш усетиш разликата най-вече, когатo си паркирал под наклон - няма го това затруднение при местене от P на N/D.
virtue and tranquillity
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
За да не продължават легендите за обслъжване в Дару кар на автомат за около 300лв.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
Само подбрани сервизи. Масло ESSO или Mobil.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
liort написа:За да не продължават легендите за обслъжване в Дару кар на автомат за около 300лв.
Защо са сменили болтовете на картера

56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4