Питане за датчик разпределителен вал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Питане за датчик разпределителен вал
Здравейте колеги от 2-3 ри дни съм собственик на Е46 118 коня внос от германия.
когато се ка4их за проба на колата всичко беше нормално но след като я регистрирах и покарах малко в града ми направи впечатление че при рязко подаване на газ колата забива/глъхне и след няколко секунди поема и започва да ускорява. След диагностика на комп ми казаха 4е това е от датчика на разпределителния вал, но днес ми светна жълтата лампа но таблото мисля че се води инспекшън, та въпросът мие възможно ли е причината да е точно този датчик и ако не какви са вариантите.
когато се ка4их за проба на колата всичко беше нормално но след като я регистрирах и покарах малко в града ми направи впечатление че при рязко подаване на газ колата забива/глъхне и след няколко секунди поема и започва да ускорява. След диагностика на комп ми казаха 4е това е от датчика на разпределителния вал, но днес ми светна жълтата лампа но таблото мисля че се води инспекшън, та въпросът мие възможно ли е причината да е точно този датчик и ако не какви са вариантите.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Re: Питане за датчик разпределителен вал
не ти ли казаха грешките които излизат на диагностика, по принцип от този датчик колата в ниските става доста куца, рано или късно всеки сменя въпросният датчик... Цени има от 80 до 200 лева аз те съветвам точно за тази част тя да е оригинал, за да няма после ама аз го смених ама аз такова и пак да ги дадеш тея 200 лева че даже и + .
Преди да смениш датчика внимателно огледай буксите има 3 кабелчета които с време и температурата се изпичат в буксата на датчика ако трябва леко надигни гумата и ги огледай да не са стопени и се допират..
Лампата не разбрах свети жълто с формата на двигател или просто на таблото пише "Inspection"
Преди да смениш датчика внимателно огледай буксите има 3 кабелчета които с време и температурата се изпичат в буксата на датчика ако трябва леко надигни гумата и ги огледай да не са стопени и се допират..
Лампата не разбрах свети жълто с формата на двигател или просто на таблото пише "Inspection"
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ivo_cool написа:Здравейте колеги от 2-3 ри дни съм собственик на Е46 118 коня внос от германия.
Колега, когато този датчик дефектира, колата не може да запали. Понеже датчика струва 200лв, поне според мен, нека някъде ти направят диагностика със специализиран за БМВ интерфейс, защото това забиване при подаване на газ може да е от доста неща- класическото е да влиза отнякъде паразитен въздух. Инспекшъна няма нещо общо с датчика.
- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
За голямо съжаление не казаха нищо, дори имам чувство че нея прегледаха обстоино. А в тази връзка да попитам от теста на колата какво може да се тества и какво може да се види.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
zvetiko написа:ivo_cool написа:Здравейте колеги от 2-3 ри дни съм собственик на Е46 118 коня внос от германия.
Колега, когато този датчик дефектира, колата не може да запали. Понеже датчика струва 200лв, поне според мен, нека някъде ти направят диагностика със специализиран за БМВ интерфейс, защото това забиване при подаване на газ може да е от доста неща- класическото е да влиза отнякъде паразитен въздух. Инспекшъна няма нещо общо с датчика.
Колега специализиран БМВ интерфейс ти същия с паразитния въздух дето искаше да сменяш софтуера след смяна на дебитомер на Е46 150кс дизел вземи откачи един датчик разпределителен вал на М43 и да видим дали няма да запали .... а по темата щом има грешка въпросния датчик е логично от там да почнеш да решаваш проблема и ако проблема остане след като вече нямаш въпросната грешка да се гледа дебитомер и т.н
Барай шишарката Минкеее ....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, по отношение на дебитомера , за който говориш, хайде малко да те пообразовам, има цяла тема/ и не само тази/, може да се запознаеш с нея
:
Как и каде може да се програмира дебитомер
За датчика- нали няма да ги даваш ти тези пари, за това ги харчиш толкова лесно. По принцип при сравнително скъпи части, за да си коректен, е необходимо да потвърдиш необходимостта от замяна по няколко различни начина- ако можеш разбира се и нивото ти не е да четеш грешки и да казваш" смени това, смени онова".

Как и каде може да се програмира дебитомер
За датчика- нали няма да ги даваш ти тези пари, за това ги харчиш толкова лесно. По принцип при сравнително скъпи части, за да си коректен, е необходимо да потвърдиш необходимостта от замяна по няколко различни начина- ако можеш разбира се и нивото ти не е да четеш грешки и да казваш" смени това, смени онова".
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Мастор Цветко какво точно да се образовам че не мога да се светна единствената смяна на софтуер която се изисква при 4 цилиндров мотор на Е46 е на 136кс димек ДДЕ3 М47 а за твое инфо М47ТУ 150кс не е с ДДЕ3 и не изисква смяна на софтуер а ти понеже си много компетентен като чуеш само за дебитомер и веднага вадиш БМВ софтуера с подходящия интерфейс и давай яко да сменяш нищо че е излишно ама нали така ще вземеш пари на поредния балък дето ти се връзва на сладките приказки . А относно датчика след като го пише като грешка с вълшебна пръчка ли ще го погалиш за да изчезне грешката или причината за въпросната грешка е 'паразитния въздух' по твоята висша терминология .И сега с риск дори да ме ритнат от форума или пак да ревнеш на някой модератор искам да ти кажа че си една голяма нула и си толкова замалял майстор че от липса на клиенти чак си си праснал реклама в подписа да му мислят клиентите ти ... дето ги караш да си купуват от дару масло за кутията по 40 и няколко лева литра нищо че от вносителя е 20 и за бисерите ти компетентните ти мнения може цял сборник да се направи с две думи ПЪЛЕН ТАШАК си
Барай шишарката Минкеее ....
Колега,
иди да ти закачат колата на компютър и ако ти излезе грешка на разпределителен вал иди и си купи за около 180 кинта датчик Сименс, защото дори и Бош не става,Валео също- просто умират бързо. Просто този датчик и на коляновия вал са Сименс и точка. Глъхненето при набиране на скорост, обаче няма да е от датчик на разпределителен вал, защото колата при проблем в разпределителния вал не пали,докато е топла, а при колянов вал гасне в движение. Не мисля, че ти е и от дебитомер, защото по- скоро ще ти играят оборотите. Ако се съмняваш иди при двама различни на диагностика.
Видях наскоро, че едно момче от Хасково- Димитрофф е отворил в София сервиз именно за електрониката по колата. Виж за адреса му тук във форума и иди да ти види колата. Лично не го познавам, но по написаното от него си личи, че разбира и е отзивчив, което говори, че може да е добросъвестен, затова го препоръчвам. Така или иначе от този модел БМВ върви с компютърна диагностика, като за Добър ден.
Иначе колкото повече караш и работиш нещо по тази кола, толкова повече я разбираш и обикваш и започваш да уважаваш труда на инженерите, които са я измислили. В този форум ще намериш почти всичко необходимо като информация. Пожелавам ти да 'и се радваш с разбиране и карай предвидливо.
иди да ти закачат колата на компютър и ако ти излезе грешка на разпределителен вал иди и си купи за около 180 кинта датчик Сименс, защото дори и Бош не става,Валео също- просто умират бързо. Просто този датчик и на коляновия вал са Сименс и точка. Глъхненето при набиране на скорост, обаче няма да е от датчик на разпределителен вал, защото колата при проблем в разпределителния вал не пали,докато е топла, а при колянов вал гасне в движение. Не мисля, че ти е и от дебитомер, защото по- скоро ще ти играят оборотите. Ако се съмняваш иди при двама различни на диагностика.
Видях наскоро, че едно момче от Хасково- Димитрофф е отворил в София сервиз именно за електрониката по колата. Виж за адреса му тук във форума и иди да ти види колата. Лично не го познавам, но по написаното от него си личи, че разбира и е отзивчив, което говори, че може да е добросъвестен, затова го препоръчвам. Така или иначе от този модел БМВ върви с компютърна диагностика, като за Добър ден.
Иначе колкото повече караш и работиш нещо по тази кола, толкова повече я разбираш и обикваш и започваш да уважаваш труда на инженерите, които са я измислили. В този форум ще намериш почти всичко необходимо като информация. Пожелавам ти да 'и се радваш с разбиране и карай предвидливо.
- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги за отзивчивостта и съветите.
Само искам да добавя че съм от Бургас. И съм решил другата седмица да я закарам при едни момчета в слънчев бряг за който има много добри отзиви. Ако някои знае някои които разбира в Бургас 6те се радвам да споделите.
Само искам да добавя че съм от Бургас. И съм решил другата седмица да я закарам при едни момчета в слънчев бряг за който има много добри отзиви. Ако някои знае някои които разбира в Бургас 6те се радвам да споделите.
- dobromir_83
- Потребител
-
- Кара: E46-318i-N42
- Детайли за колата: С десен волан. Произведена е през март 2002 година.
ivo_cool написа:Здравейте колеги от 2-3 ри дни съм собственик на Е46 118 коня внос от германия.
Моята кола е внос от Великобритания Е46 143 конски сили и имам същият проблем с това заглъхване, както и ми излизаше жълта индикация за двигателя. Също и оборотите ми "играеха". Отидох на диагностика и ми излезе "разпределителен вал, изпускане". Mомчета на диагностиката ми казаха, че проблема ми бил от веригата, но когато отидох при един приятел майстор, той ми каза, че проблемът е от датчика на разпределителният вал. Иначе имах постоянен проблем, когато колата ми сутрин е студена, но после започна когато си иска да ми създава проблеми. Дори миналият месец не можах да я запаля, защото се "давише", но като изкарах акумулатора като, че ли ми се изчисти този проблем, но това заглъхване си остана. Въпреки това мисля, да си сменя тези датчици тъй като ми казаха, че са били два. Или на английски език се казвали crank shaft sensor.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Не бързай да взимаш нов някъде имаше тема ,че точно заради разхлабена верига датчика изписва грешка !
Мисля ,че на този мотор датчик Inlet и Outlet са еднакви и можеш да ги размениш спокойно и виж дали грешката пак ще се запише при разменени датчиците пак на този на който ти го е набила преди грешката...ако да ,да знаеш че момчетата явно са прави този мотор мисля ,че правеше такива магарии да префърля зъб
Мисля ,че на този мотор датчик Inlet и Outlet са еднакви и можеш да ги размениш спокойно и виж дали грешката пак ще се запише при разменени датчиците пак на този на който ти го е набила преди грешката...ако да ,да знаеш че момчетата явно са прави този мотор мисля ,че правеше такива магарии да префърля зъб

- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново момчета, закарах колата пак на диагностика и пак ми казаха че датчика на разпределителния вал е за смяна. Сменихме въпросния датчик и колата има малко подобрение но ми казаха че дава бедна горивна смес и ако продължава да дава тази грешка можело да се окаже дебитомер но оборотите при мен не играят.
Моля ви посъветвайте ме какво да правя. Пропуснах да кажа че днес лампата на двигателя пак светна.
Моля ви посъветвайте ме какво да правя. Пропуснах да кажа че днес лампата на двигателя пак светна.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
ivo_cool написа:Здравейте отново момчета, закарах колата пак на диагностика и пак ми казаха че датчика на разпределителния вал е за смяна. Сменихме въпросния датчик и колата има малко подобрение но ми казаха че дава бедна горивна смес и ако продължава да дава тази грешка можело да се окаже дебитомер но оборотите при мен не играят.
Студена как се държи?Ламбда сондите да не са умрели,казаха ли ти дали си менят напрежението?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
ivo_cool написа:Здравейте отново момчета, закарах колата пак на диагностика и пак ми казаха че датчика на разпределителния вал е за смяна. Сменихме въпросния датчик и колата има малко подобрение но ми казаха че дава бедна горивна смес и ако продължава да дава тази грешка можело да се окаже дебитомер но оборотите при мен не играят.
Вижте да не смуче от някъде тая кола колега...
- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
ами за тях нищо не ми казаха
сутрин като я запаля има един по различен звук на мотора и е по шумен но като поработи няколко минутки и мотора си заработва нормално
мога ли сам да разбера дали има проблем с дебитомера и ламбда сондите?
сутрин като я запаля има един по различен звук на мотора и е по шумен но като поработи няколко минутки и мотора си заработва нормално
мога ли сам да разбера дали има проблем с дебитомера и ламбда сондите?
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2