Помощ шум в двигателя на 320д 150коня
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ шум в двигателя на 320д 150коня
Помощ голям проблем имам шум в двигателя 320д 150коня на място като работи и има шум все едно търкаш жилезо в жилезо и след като я изфорсирам и шумът изчезва ходих в сервиз и там ми казаха водна помпа смених я и шума пак го има смених и оптяжната ролка на климатроника и нищо помогнете от какво може да е.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Помощ шум в двигателя на 320д 150коня
Митов написа:Помощ голям проблем имам шум в двигателя 320д 150коня на място като работи и има шум все едно търкаш жилезо в жилезо и след като я изфорсирам и шумът изчезва ходих в сервиз и там ми казаха водна помпа смених я и шума пак го има смених и оптяжната ролка на климатроника и нищо помогнете от какво може да е.
демферна шайба.Не те съветвам и да я караш колата в тва състояние,че ще си направиш голяма поразия.
Последна промяна GecataBMW-E46 на 05 Апр 2014, 21:12, променена общо 1 път
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега може да е от доста неща.Направи един качествен клип със звук за да погледнем и да те насочим към нещо.
Колеги днес ходих на друг сервиз и от там ми казаха демпферен маховик и от там ми обявиха цена 1300лв ужас
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Митов написа:Колеги днес ходих на друг сервиз и от там ми казаха демпферен маховик и от там ми обявиха цена 1300лв ужас
Как го установиха това,тресе ли се на място колата като работи?Тоя маховик е доста по ефтин.Съветвам те да си вземеш колата и ако е наистина маховик си го поръчай от форума доста по ефтино ще ти дойде.
Значи днес ходх в друг сервиз и там се навиха за 650със работата но като вдигнаха колата на подемник и демпферната шайба се видя,че се е отлепила от гумената част и превърта и на ръка се върти.Следователно я смених нея със някаква испанска нова за 320лв.Пробвахме колата палих ме,гасихме,работи на място и нямаше вече такъв шум дано това да ми е бил проблема а не маховика.Относно вибрацийте да имам леки като работи на място но само тогава при пптегляне и спиране не също така и на педала на съединителя не осещам вибриране незнам просто страшна дилема.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Митов написа:Значи днес ходх в друг сервиз и там се навиха за 650със работата но като вдигнаха колата на подемник и демпферната шайба се видя,че се е отлепила от гумената част и превърта и на ръка се върти.Следователно я смених нея със някаква испанска нова за 320лв.Пробвахме колата палих ме,гасихме,работи на място и нямаше вече такъв шум дано това да ми е бил проблема а не маховика.Относно вибрацийте да имам леки като работи на място но само тогава при пптегляне и спиране не също така и на педала на съединителя не осещам вибриране незнам просто страшна дилема.
Погледни си тампоните на мотора и на скоростната кутия,и една диагностика на дюзите си направи профилактично ако те притеснява тва тресене на празен ход,но имай на предвид,че е дизел и си работи по твърдо от бензинка така,че...и ако всичко е наред давай здраво газ
- stas
- Потребител
-
- Кара: BMW 318d; E46;
- Мечтае да кара: Mercedes
Колеги, при гасене на двигателя се чува звук като удар на метал в метал и като че ли леко се разтриса. При потегляне на първа понякога претриса, но на място , не.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега май маховика ти е тръгнал да си заминава.
- stas
- Потребител
-
Gancho написа:Колега май маховика ти е тръгнал да си заминава.
И аз така смятам, но колите като моят не се срещат толкова често като 320D. Дали ще пасе маховик от 320D 136 k.c.нa 318D 116 к.с?
- stas
- Потребител
-
Падна ми един маховик от 320Д,136 к.с. но не знам дали е идентичен с моя.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
stas написа:Падна ми един маховик от 320Д,136 к.с. но не знам дали е идентичен с моя.

15 мнения
• Страница 1 от 1