Обслужване автомат. скоростна кутия

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

Re: Обслужване автомат. скоростна кутия

Мнение от krasi_bmw » 21 Мар 2014, 0:41

Как се промива автомата и с какво, :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 21 Мар 2014, 0:45

larry_boy написа:ЕЕЕ някой колеги, в отчаяният си опит да защитят тезите си, изреждат ред "пожелания" - пълна кутия със стружки : - ще чакам поредна тема за счупен автомат...

Аз решението - да не го сменям - не съм го хванал ей така от въздуха. То се ходи до едно място..., как се казваше...,ааа автосервиз :clap: . И там механика ( на който, по една случайност му
нося фамилията) ме посъветва да спестя едни няколко стотачки, за сега.

А с изречението - лично мнение, не ангажирам никого с него - разчитам мнението ми да се използва само за статистиката ЗА/ПРОТИВ смяната на масло при автомат на е39 (в случея против), а не да се коментира!

Аз също се чудех доста време дали да сменя маслото на автомата - дори човек, който работи в сервиз за автоматици, ми каза да не го сменям, понеже щял да се отмие някакъв филм от фрикционите, който се получавал от износването на дисковете в кутията и така щял да се прецака автомата. Та този филм бил така познатите стружки... :kuku:
Аз го попитах, щом е така, да взема с един шприц да й набия на тая кутия малко стружки, та да няма повече проблеми никога... :mhihi:
Обслужих си автомата в друг сервиз и сега работи като часовник вече 5000 км., та никак не е сигурно дали когато някой дава съвети, че маслото е "lifetime", не си прави сметка за последваща печалба от ремонт на кутията... :yes:
И още нещо - в днешния брой на AutoBild, като употребяван автомобил е представен е39 с М54B22. Един от акцентите е точно на автомата - там пише: "Не се обслужва?! Не вярвайте - осигурете свежо масло на кутията след 125000 километра!" :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 21 Мар 2014, 19:27

larry_boy написа:ЕЕЕ някой колеги, в отчаяният си опит да защитят тезите си, изреждат ред "пожелания" - пълна кутия със стружки : - ще чакам поредна тема за счупен автомат...

Аз решението - да не го сменям - не съм го хванал ей така от въздуха. То се ходи до едно място..., как се казваше...,ааа автосервиз :clap: . И там механика ( на който, по една случайност му
нося фамилията) ме посъветва да спестя едни няколко стотачки, за сега.

А с изречението - лично мнение, не ангажирам никого с него - разчитам мнението ми да се използва само за статистиката ЗА/ПРОТИВ смяната на масло при автомат на е39 (в случея против), а не да се коментира!

:mhihi: спокойно, мир, разбирателство...слушай татко си и готово...щом ти е казал, че кутията ти е със "златна табелка", карай със здраве, то стружки няма как да видиш, ако не обслужваш и правиш автоматици... но не съветвай хората да слушат и те баща ти, въпреки че бил, както каза ти, "механик със сервиз"...

п.п.-не съм ти пожелавал нищо в предния си пост, това беше моето неангажиращо никого предположение, а това кога реално ще ти се счупи кутията, в твоя случай изцяло зависи кога е било предното обслужване, тъй като следващо разбрахме, че няма да има :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 21 Мар 2014, 21:49

krasi_bmw написа:Как се промива автомата и с какво, :dunno:

Моят го промиха с 1 литър от новото масло, като в него сипаха и някаква добавка за 22 лева - цялата смяна с промивката ми я правиха с машина... :yes:

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 06 Апр 2014, 1:08

порових се за точното място на въпроса си :kuku:
тука ще е.
понеже все още ми е трудно да свикна с тоя автомат,другата кола е ръчка и все забравям когато я гася
да хакна лоста на паркинг.
та, прецаквам ли я така или да си продължавам да забравям :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 06 Апр 2014, 1:59

Щом има защита да не можеш да извадиш ключа ако е на D или на R, и ти позволява на изгасен двигател да ги сменяш, не би следвало да е проблем.
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Апр 2014, 10:18

B U L L I написа:порових се за точното място на въпроса си :kuku:
тука ще е.
понеже все още ми е трудно да свикна с тоя автомат,другата кола е ръчка и все забравям когато я гася
да хакна лоста на паркинг.
та, прецаквам ли я така или да си продължавам да забравям :mhihi:

Вземи ползвай и ръчната спирачка щом си автомат и на наклон първо натискай спирачката, дърпаш ръчната и пускаш спирачката. После на P.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 06 Апр 2014, 11:22

boywalking написа:Щом има защита да не можеш да извадиш ключа ако е на D или на R, и ти позволява на изгасен двигател да ги сменяш, не би следвало да е проблем.

имах предвид,че гася колата от ключа до като съм на предна или задна и чак тогава се усещам да сложа
лоста на паркинг и вадя ключа.
тва с ръчната мноого дълга става на всяко спиране...1лост,2ри лост,ключ и може и свещ да запаля и една песен да изпея :mhihi:
отхвърля се :smoke:
никой не каза това ми гасене вредно ли е за кутията обаче
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Аватар

Мнение от flex_k » 06 Апр 2014, 18:34

Ето тук се вижда много добре как се сменява маслото в СК http://www.youtube.com/watch?v=Bxg7aEqty3Y
BMW E39 FOREVER ( !!! )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525D

Мнение от Traian » 07 Апр 2014, 15:09

Вижда се , ама много хора са против тоя вариянт на смяна . . :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Апр 2014, 16:36

B U L L I написа:
boywalking написа:Щом има защита да не можеш да извадиш ключа ако е на D или на R, и ти позволява на изгасен двигател да ги сменяш, не би следвало да е проблем.

имах предвид,че гася колата от ключа до като съм на предна или задна и чак тогава се усещам да сложа
тва с ръчната мноого дълга става на всяко спиране...1лост,2ри лост,ключ и може и свещ да запаля и една песен да изпея :mhihi:
отхвърля се :smoke:
никой не каза това ми гасене вредно ли е за кутията обаче

Като свикнеш, не усещаш кога си направил всичко това. Сега, ако бачкаш в родилното или пожарната, друг въпрос :D . Иначе не е проблем в коя позиция на лоста гасиш колата. После само го преместваш на Р.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 14 Апр 2014, 0:36

B U L L I написа:имах предвид,че гася колата от ключа до като съм на предна или задна и чак тогава се усещам да сложа

Това и при мен се случваше често, докато свикна - всеки път ... кво му стана на тоя ключ бе, братче, неще да излезе :lol:

Но, си изградих навик, след като прочетох един пост на bobih/ICE (i) и правя следното - 1) паркирам и местя на N, 2) дърпам ръчна с натисната спирачка, 3) отпускам спирачката, за да захапе ръчната, 4) местя на P. По този начин натоварването е поето от ръчната, вместо от скоростната кутия. Можеш усетиш разликата най-вече, когатo си паркирал под наклон - няма го това затруднение при местене от P на N/D.
virtue and tranquillity

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 13 Май 2014, 20:35

За да не продължават легендите за обслъжване в Дару кар на автомат за около 300лв.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520
Мечтае да кара: X5 3.0d

Мнение от vgeirgiev » 22 Май 2014, 17:22

Само подбрани сервизи. Масло ESSO или Mobil.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Май 2014, 19:25

liort написа:За да не продължават легендите за обслъжване в Дару кар на автомат за около 300лв.

Защо са сменили болтовете на картера :conf:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39