Проблем с амортисьора на жабката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с амортисьора на жабката
Здравейте,
днес дръпнах по-силно вратата на жабката, нещо изщрака, сякаш се откачи и резултата беше, че плавното отваряне вече липсва. Амортисьора не работи и вратичката пада свободно надолу, като се задържа само от едно въже от дясната й страна. Сменя ли се амортисьора и има ли го като отделна част, или подлежи ли на ремонт?
днес дръпнах по-силно вратата на жабката, нещо изщрака, сякаш се откачи и резултата беше, че плавното отваряне вече липсва. Амортисьора не работи и вратичката пада свободно надолу, като се задържа само от едно въже от дясната й страна. Сменя ли се амортисьора и има ли го като отделна част, или подлежи ли на ремонт?
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Re: Проблем с амортисьора на жабката
Подлежи на ремонт. Трябва да го свалиш и като го огледаш ще видиш как се разглобява. Правил съм го, но беше отдавна и подробностите ми се губят.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
И след като се разглоби какво следва?
- overclock
- младши ентусиаст
-
При рязко отваряне на жабката буталцето се "изважда" от оста. Трябва да се извади от цилиндъра и да се монтира на оста. Добре е цилиндърчето леко да се смаже.
М Кар
Номенклатурен номер
51168224806
Описание
АМОРТ. ДЖАПКА
Ед. цена с ДДС
27.46 лв
склад Пловдив
няма наличност
склад Ст. Загора
няма наличност
Може и да се отвори но според мен е залепено .
Номенклатурен номер
51168224806
Описание
АМОРТ. ДЖАПКА
Ед. цена с ДДС
27.46 лв
склад Пловдив
няма наличност
склад Ст. Загора
няма наличност
Може и да се отвори но според мен е залепено .
Така, разглобих жабката, извадих амортисьора, разглобих го. Той самият е пластмасов. Буталото има на върха си нещо като V -образен пин, който се щраква в един отвор във вътрешността на цилиндъра. Въпросът е, че два пъти го правих, сглобявам и пак се изважда въпросния пин, не държи при мен. Омръзна ми и я сглобих така. Ако си намеря амортисьорче ще го подменя, не че така е проблем да се кара, и без това поне при мен вратата на жабката слизаше супер бавно, чак дразнещо.
- overclock
- младши ентусиаст
-
Точно този V-образен пин трябва да го направиш така, че да не излиза. Пробвай да залепиш парче пластмаса от вътрешната страна на "контрата".
Да, мислих си после да му капна малко каноколит преди да го вкарам в цилиндъара.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Колега я обясни последователността за изваждане на жабката. Бях почнал един ден, но нещо не излизаше и се отказах. Някой кабел ли я задържаше, не знам. Утре ще се пробвам пак. Благодаря.
Развиват се 6 (мисля че бяхя) винта (с черни глави) - 3 фронтално, по един - отляво при амортисьора и отдясно при ремъка + един отдолу. След това дърпаш напред, като имаш предвид, че жабката е закачена на две куки и малко трябва да повдигнеш за да я откачиш. Най вероятно не си развил всички винтове, аз така не бях видял, този отдяно при ремъка и дърпам, а тя не излиза..
Има 2 кабела с букси - един за лампата и един за фенерчето, но те имат аванс и не ти пречат да свалиш жабката.

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
за да се изкара амортисиорчето не е нужно да се сваля жабката,отдоло се вади пирончето,отгоре се дърпа настрани и излиза

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Вадиш пирона, но трудно се вади отгоре. Както и да е, при мен стана. Отворих го, реших да не слагам лепило, а сложих хартия между това V-образно на върха. Един вид да има напрежение отвътре като влезе на мястото си. И сега не излиза. Евала на колегите и форума. Има от месец-два търсех на жената кола, сеат,опел,форд. Писах в сеат форума и опел. Търсех и мнения за Корса С автоматик. Еми има по 2-3 мнения и то не изчерпателни. Е имам и тема тук за корса и фиеста, сигурно има над 20 мнения. Убеждавам се, че форума ни и номер 1.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
13 мнения
• Страница 1 от 1