Някои неща които не знам за какво са..

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Някои неща които не знам за какво са..

Мнение от m@rtin » 06 Апр 2014, 17:11

Здравейте , не намерих подобна тема и мисля че не е лоша идея да се създаде такава (заглавието може да се попромени малко)
Като нов собственик на е39 има доста неща по колата които незнам за какво са , някои неща ми стават
ясни с помоща на търсачки други не , та така се появява и темата .

Първото нещо за което искам да попитам е за една ключалка която се намира в малката жабка под
волана , за нея не съм сигурен дали си е ОЕМ , ключа с който паля колата не е за нея.
Ако на някой му е познато подобно творение ще се радвам да сподели разковничето :)
Ето я и нея:
Изображение Изображение

Следващото нещо което не знам за какво се ползва е на гърба на задната облегалка на комби.
Представлява нещо като закопчалка за колан , а до бутона който се натиска за да падне облегалката
има малко бутонче за освобождаване както и ключалка за ключ (които не съм снимал)
Пролуката горе вляво до ски сака , а на следващата снимка кората на облегалката е свалена.
ИзображениеИзображение

И последното "нещо" засега изглежда като бушон-предпазител но е с рисунката която обозначава
казанчето на чистачките , и не знам за какво служи.
Изображение
Последна промяна m@rtin на 06 Апр 2014, 23:43, променена общо 1 път
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Някои неща които не знам закакво са..

Мнение от Bavarcho » 06 Апр 2014, 17:19

1. ключалката, не е оригинална в това надали някой би имал колебание. Вероятно да е за някаква афтърмаркет аларма. Никой не може да ти каже на 100%. Ако имаш мерак поразглоби и виж какво има зад нея и така.
2. това което ти прилича на закопчалка за колан си е точно това. (за колана в средата)
3. ключалката до бутона за падане на облегалката е за да заключиш облегалката да не може да падне (пробвай, с оригиналния ключ)
4. това ти показва колко течност има/остава в казанчето за чистачки. Това червеното е топче което е прикрепено с жило за поплавък в казанчето. Когато казанчето е пълно червеното топче ще е най в дясно.
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 06 Апр 2014, 17:32

Това е ключалка за аларма ,да възстанови запалването и изключи алармата при евентуален неин проблем. Най-вероятно е модулна и не използва външно дистанционно а това на ключа ти за дистанционно заключване. Алармата е серпи стар,по емблемата и личи.
Колегата е обяснил доста подробно всичко друго :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 06 Апр 2014, 20:36

На дифузора на виското на моето Е39 е закачена една кутийка с кабел, който отива нам къде си. Вътре в кутийката има дунапрен.
Кой туй чудо и защо му е да виси на дифузора? :banghead:
:smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Апр 2014, 21:50

Това е AUC сензора, който подава сигнал на модула на климатроника, да спре вкарването на свеж въздух отвън в купето, ако същия е замърсен с определени газове, миризми. Примерно карате зад силно димящ пред вас автомобил, сензорът в тази кутийка, ще подаде сигнал и достъпът на този задимен въздух в купето ще бъде спрян. Тази функция сработва, когато е включена автоматичната циркулация в купето с вторият бутон отдолу на горе, дясната колонка.
За онагледяване:
dsc00371ki.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m@rtin » 06 Апр 2014, 22:30

Може и да се получи интересна тема .

Имам още 2 въпроса:

1. Сигнала на радиото ми се струва много слаб , станциите ми се губят напълно
на места където с е36цата имах перфектен звук , къде да търся проблема?

2.Страдам от недозавиване , волана има оборот и половина в едната посока и пак
толкова в другата ... сменях кормилни накрайници и не отидох на стенд след това(майсторите казаха че нямало смисъл)
, възможно ли е да е от там проблема?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d M-Sport

Мнение от tazzboy » 06 Апр 2014, 22:41

CuMo написа:На дифузора на виското на моето Е39 е закачена една кутийка с кабел, който отива нам къде си. Вътре в кутийката има дунапрен.
Кой туй чудо и защо му е да виси на дифузора? :banghead:

Това (така без снимка само претполагам че..) е AUC сенсора. Не трябва да виси, има си легло кадето трябва да е прикачен. Сигурно някоя щипка ти е счупена.. AUC сенсора е предзначен за блокиране на вредни газове да влизат в купето. Автоматски затвара клапите за външен въздух, и циркулира само въздуха в купето, 3 мин. когато е на топло/парно, 10 мин. когато е на хладно/климатик. Ако външния въздух след рециркулацията е изчистен, клапите автоматскии се отварят и влиза свеж/външен въздух в купето. Ако въздуха не е изчистен, клапите се отварят за малко и пак се затварят, и остават затворени пак за 3 до 10 минути.
...Снимка на AUC сенсор...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tazzboy » 07 Апр 2014, 0:07

m@rtin написа:Може и да се получи интересна тема .

Имам още 2 въпроса:...
1. Сигнала на радиото ми...
2. Страдам от недозавиване...

Колега за това незнам, и немога да ти помогна, НО темата ще е интересна ако се држат всички вклучително и ти, до заглавието Някои неща които не знам закакво са.., а не да питаш работи за кои трябва маистор да ти каже. Така, моля те да не замрсаваш хубавата тема. Отвори нова тема с тези въпроси, и изтрий ги от тук. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m@rtin » 07 Апр 2014, 0:13

tazzboy написа:
m@rtin написа:Може и да се получи интересна тема .

Имам още 2 въпроса:...
1. Сигнала на радиото ми...
2. Страдам от недозавиване...

Колега за това незнам, и немога да ти помогна, НО темата ще е интересна ако се држат всички вклучително и ти, до заглавието Някои неща които не знам закакво са.., а не да питаш работи за кои трябва маистор да ти каже. Така, моля те да не замрсаваш хубавата тема. Отвори нова тема с тези въпроси, и изтрий ги от тук. :bchug:

Затова я пуснах тази тема , за да не се пускат и за най-дребните неща (които не се намират в търсачката!!!) нови теми!!
Но ако държите ще си изтрия постовете , че взе да става спам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Някои неща които не знам за какво са..

Мнение от tazzboy » 07 Апр 2014, 1:01

Колега ще кажам още тва, а ти както искаш разбери.
Темата е многу хубава и може да се премести в "полезни". Предлагам ако, Някои незнае неща как се ползват, как функционират или за какво се користат (като копчета, функции в колата, настройки...) да попита, а който знае, да отговори. Хубаво ще е ако се сложи и снимка, и данни за колата (ще е по лесно за ориентиране).
НО, ако има въпроси от типа:
- волана ми съкрца... тие джанти ще станат ли... мирише ми в купето...
- как да решам проблема... кво да направам... така ще стане ли...
Тогава темата ще се претвори в БОЗА, които ги има в повече, тук в форума!
Нека модераторите трият всичко което не е повързано с Някои неща които не знам за какво са.. или как се ползват...

Назад към E39