Радио
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Радио
Здравейте колеги. Става въпрос за Е39 525D комби. Имам някакъв проблем с радиото и по-точно, не хваща добре станции и като пътувам, често ги губи, глъхнат, шумят и т.н. По едно време пътувах към София и по целият път губех радиото, почти нищо не можех да хвана. И сега е пак така. Чудя се къде проблема, антена, радио или антенен усилвател. За целта смъкнах кората на задна дясна колонка и огледах големия антенен усилвател. Видимо, нищо му няма. Откачих буксата от страничния ляв джам, радиото свири. Откачих буксата, която отива към радио модула, радиото млъкна. Предполагам, усилвателя е наред. Обаче ето сега съм в Търговище, само БНР, Христо Ботев и Дарик едвам, от време на време и Фокус. Гледах схема на антените на радиото във WDS-а, радиото свири с антената на страничния ляв джам и тази на задния прозорец. Гледах и малкия антенен усилвател, дето е край третия стоп. Обаче в него виждам да влиза антенния кабел от другия усилвател, който е отдясно, за телевизията. А кабела, който отива към усилвателя в лявата колонка, не знам откъде минава, само така го гледам на схемата. От друга страна, на големия усилвател в лявата колонка, имам една празна антенна букса. Недоумявам защо е празна и ако трябва да е пълна, нямам свободен кабел за нея. Чудя се какво би трябвало да е закачено там. Гледам, че задният ляв джам има антена и в предната част на стъклото и предполагам, че това е за телевизията. Довечера мога сложа и някакви снимки, че сега не мога да разглобявам.
P.S. Конфигурацията в колата е: Радио ВМ54, навигация, DSP озвучаване, ако има значение.
P.S.2 Така. Според мен, не работи страничната антена на заден ляв прозорец. Вадя буксата на антената на задния прозорец, оставям включена тази на страничната антена, радиото свири мнооого слабо. Само със тази на задния джам, свири добре. С един уред се опитах да прозвъня кабелчатата към страничния прозорец, няма сигнал и на двете. Даже малко изстъргах лака, да има контакт, но няма никой. Чудя се, може ли тези кабелчета да са причина, нещо да са прекъснати, те два пръста дължина, какво може да им има, недоумявам. И ако е причината в тях, дали мога да ги сменя, те са запоени за стъклото, играчка ще е, но само да знам че това ще реши проблема, ще си играя.
P.S. Конфигурацията в колата е: Радио ВМ54, навигация, DSP озвучаване, ако има значение.
P.S.2 Така. Според мен, не работи страничната антена на заден ляв прозорец. Вадя буксата на антената на задния прозорец, оставям включена тази на страничната антена, радиото свири мнооого слабо. Само със тази на задния джам, свири добре. С един уред се опитах да прозвъня кабелчатата към страничния прозорец, няма сигнал и на двете. Даже малко изстъргах лака, да има контакт, но няма никой. Чудя се, може ли тези кабелчета да са причина, нещо да са прекъснати, те два пръста дължина, какво може да им има, недоумявам. И ако е причината в тях, дали мога да ги сменя, те са запоени за стъклото, играчка ще е, но само да знам че това ще реши проблема, ще си играя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Радио
naй вероятно проблема ти е в антенния усилвател . Горят вътре разни елементи , може да се поправи , но е играчка да се намерят същите компоненти и решението е смяна с втора употреба ... аз така си реших проблема
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
И аз мисля ,че проблема ти е от антенния усилвател
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
С усилвателя на задното стъкло няма проблеми, радиото бачка перфектно, само с него. Това го пробвах вече. Проблема е или в големия или в антената на страничното ляво стъкло. Имам едно странично стъкло с антена, закачах него, но и с него се чува едвам едва. Явно проблема е в големия усилвател.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
До усилвателя няма лилав кабел, има бял с кафява букса. Иначе от радиото стига черен коаксиален кабел. Радио модула не съм го вадил. Радио имам. Хваща станции и свири. Обаче в наше село, къде и без това не се хващат кой знае колко радиа и тези дето ги хваща, ги губи, има шум, просто не е както трябва. И сега свири само с антената на задното стъкло. Все си мисля, че ако работи и с тази на страничното, нещата ще са къде по-добре. Даже ръгнах два кабела в буксата на страничната антена, но промяна никаква.
6 мнения
• Страница 1 от 1