Държач за бензинова помпа

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 96' e39 520
Детайли за колата: m52b20

Държач за бензинова помпа

Мнение от hishnika » 03 Апр 2014, 20:07

От известно време до колата ми миришеше на бензин, гледах от долу резервоар-а беше "омаслил" :conf: от ляво и нямаше видимо да е пробит. След това реших да махна задните седалки и капачето което покрива бензиновата помпа и видях че изхода за бензин беше мокър и маркуча почти изяден (вижда се на снимката). Дадох на контакт и видях че си тече между щуцера и отливката (някой друг се е опитвал да го оправя с някакво лепило :kuku: ) .
Единственото което се вижда като номер е "290496007"
Последните 7 цифри от вина "BN06217"

Въпросите са:
1. Как се казва този елемент който държи помпата и нивомера и има ли го като резервна част?
2. На един приятел е39-ката му е с същия мотор (м52б20) но буксата му е с 4-тири пина а моята с два :shock: Има ли разлики между двете и мога ли да взема 4-тири пинова с букса, да отрежа кабелите и да наставя другата букса?
3. От каква друга кола може да стане този държач?

Цък за голяма снимка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Държач за бензинова помпа

Мнение от hishnika » 04 Апр 2014, 22:03

Никой ли няма някаква идея?!? :conf:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 05 Апр 2014, 12:26

Аз на това нещо му казвам "държач"...
Когато ми се наложи, аз го взех втора употреба за 30 лева, но мисля, че трябва да е от същата кола... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 05 Апр 2014, 13:02

hishnika написа:От известно време до колата ми миришеше на бензин, гледах от долу резервоар-а беше "омаслил" :conf: от ляво и нямаше видимо да е пробит. След това реших да махна задните седалки и капачето което покрива бензиновата помпа и видях че изхода за бензин беше мокър и маркуча почти изяден (вижда се на снимката). Дадох на контакт и видях че си тече между щуцера и отливката (някой друг се е опитвал да го оправя с някакво лепило :kuku: ) .
Единственото което се вижда като номер е "290496007"
Последните 7 цифри от вина "BN06217"

Въпросите са:
1. Как се казва този елемент който държи помпата и нивомера и има ли го като резервна част?
2. На един приятел е39-ката му е с същия мотор (м52б20) но буксата му е с 4-тири пина а моята с два :shock: Има ли разлики между двете и мога ли да взема 4-тири пинова с букса, да отрежа кабелите и да наставя другата букса?
3. От каква друга кола може да стане този държач?

Цък за голяма снимка.
Изображение

Колега, доколкото виждам от снимката, отворил си капачката зад шофьорската седалка, а там не е бензиноеата помпа, а нивомера...помпата е от дясно. Пусни си една обява, че си търсиш капачка за нивомер или цял нивомер с капачката в раздел "купува" и ще си вземеш за двайсетина лева здрава.

п.п.-за това виждаш разлика в буксите, защото гледаш нивомера :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hishnika » 05 Апр 2014, 22:10

Сега разгледах по внимателно схемата в "реалоем" и наистина се води "LEFT FUEL LEVEL SENSOR" :banghead: , но да се надявам че в понеделник ще ми остане малко време да оправя и този проблем :yes:
Мерси за отговорите :yes:

Назад към E39