Оторизирани сервизи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
- Мечтае да кара: 850 CSI
Оторизирани сервизи
Интересува ме колеги, дали оторизираните сервизи извършват ремонти с части, които не са закупени от тях. Понеже онзи ден си закарах колата в един от тях, няма да споменавам име отвориха го наскоро и се намира в Люлин
. Останах повече от доволен от вниманието, което обърнаха на колата. Бях я закарал за преглед на ходова част а те прегледаха обстойно почти всичко по колата и то на цена, която биха обявили и по-известните сервизи. Понеже частите при тях са безбожно скъпи и не ползвам никаква отстъпка, дали е възможно да си ги набавя а от тях само труда? Благодаря предварително на отзовалите се 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
Re: Оторизирани сервизи
Принципно е така, но нямах време да ги разпитвам като си взимах колата, защото бързах. Пък и подобна тема мисля , че ще бъде полезна , да разясни на мен и всички, които не са особено запознати с практиката и парите които взимат оторизираните сервизи за ремонтни дейности.
При всички положения е по-добре да си закараш колата, където имат всички нужни инструменти и познания за ремонт по твоята кола, отколкото да я закараш при бай Гошо майсторчето да ти блъска с щанги и чукове по носачите..... Примерно 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Много се съмнявам се да е възможно,но ще трябва да питаш на място и май по-добре да е в събота!
Според теб има ли разлика в цената им на труд в сравнение с другият им сервиз в Бизнес парка?

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
няма възможност 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
chris71ano написа:Пък и подобна тема мисля , че ще бъде полезна , да разясни на мен и всички, които не са особено запознати с практиката и парите които взимат оторизираните сервизи за ремонтни дейности.![]()
Да е полезна, да е полезна, колко да е полезна.

Днес не искат да работят с части втора ръка, утре може да им се прииска.
Днес цената е една, утре е друга...
Те и малките подкалници бяха нови по 21лв, но са вече над 50лв....

- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
Всякаква информация е полезна
Особено когато стане дума за автосервизи, защото огромна част са самоуки дървени философи. Иначе на бизнеса парка не съм ходил не знам там колко взимат.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Последно в оторизиран сервиз съм ходил миналото лято (кажи речи преди една година значи) за пълна диагностика на Е65 дизел (сервиза е Дару Кар, единствено там съм ходил), тъй като имаше един проблем който не можах да установя сам, както и да е. Откриха проблема и го отстраниха. Също така една от дюзите не беше ОК (това и само го бях видял) дадоха там разписка колко е смяната на дюза и нова дюза от тях. При което ги питахме може ли да си донесем дюза и да я сменят, отговора беше няма проблем, но си плащате смяната и след това нямате гаранция.

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Bavarcho написа:Последно в оторизиран сервиз съм ходил миналото лято (кажи речи преди една година значи) за пълна диагностика на Е65 дизел (сервиза е Дару Кар, единствено там съм ходил), тъй като имаше един проблем който не можах да установя сам, както и да е. Откриха проблема и го отстраниха. Също така една от дюзите не беше ОК (това и само го бях видял) дадоха там разписка колко е смяната на дюза и нова дюза от тях. При което ги питахме може ли да си донесем дюза и да я сменят, отговора беше няма проблем, но си плащате смяната и след това нямате гаранция.
Така е аз работя в такъв сервиз,винаги се работи по желание на клиента ,ако иска да си донесе части, ок,но не се поема гаранция за извършения ремонт...това е.

- chris71ano
- кандидат ентусиаст
-
choio написа:Bavarcho написа:Последно в оторизиран сервиз съм ходил миналото лято (кажи речи преди една година значи) за пълна диагностика на Е65 дизел (сервиза е Дару Кар, единствено там съм ходил), тъй като имаше един проблем който не можах да установя сам, както и да е. Откриха проблема и го отстраниха. Също така една от дюзите не беше ОК (това и само го бях видял) дадоха там разписка колко е смяната на дюза и нова дюза от тях. При което ги питахме може ли да си донесем дюза и да я сменят, отговора беше няма проблем, но си плащате смяната и след това нямате гаранция.
Така е аз работя в такъв сервиз,винаги се работи по желание на клиента ,ако иска да си донесе части, ок,но не се поема гаранция за извършения ремонт...това е.
Значи да разчитаме че информацията е достоверна...

10 мнения
• Страница 1 от 1