Коя нафта е най качествена в BG?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Re: Коя нафта е най качествена в BG?
ICE написа:Това е добавката. Аз я взех от Мирафиори-тата, но те я купуват от Ники Златков (ProSpeed). Разфасовката е 1 литър, има си мерилка и схема за дозите... Мисля че стига за окол 10'000км.
Днес си взех тази добавка.
На българския етикет пише че е за 70литра горива, а под етикета пише че е за 60.
Разфасофката е половин литъри я взех за 20,40лв. Каква е разликата между тази която аз съм купил и горната ? Исвен това, че едната е за около десет резервоара а мойта е за един?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Едната е за постоянна употреба, най-вероятно твоята е за почистване на дюзите. Пише ли на колко километра трябва да се слага?
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Пилев написа:Едната е за постоянна употреба, най-вероятно твоята е за почистване на дюзите. Пише ли на колко километра трябва да се слага?
Тази добавка е за чял резервоар 60-70литра. Има друга която е за почистване и се слага на 20литра гориво.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Работи по-меко, но не бих казал че свали разхода...530xd2008 написа:Колега аз тази добавка я ползвам откакто съм си взел колата,така че нямам наблюдения за поведението на колата без нея,може ли да споделиш ти каква разлика усещаш в работата на двигателя?За да не звучи като реклама може да ми отговориш на л.с.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
cocosas написа:ICE написа:..Това е добавката. Аз я взех от Мирафиори-тата, но те я купуват от Ники Златков (ProSpeed). Разфасовката е 1 литър, има си мерилка и схема за дозите... Мисля че стига за окол 10'000км.
Днес си взех тази добавка.
На българския етикет пише че е за 70литра горива, а под етикета пише че е за 60.
Разфасофката е половин литъри я взех за 20,40лв. Каква е разликата между тази която аз съм купил и горната ? Исвен това, че едната е за около десет резервоара а мойта е за един?
Най-малкото, че моята е 30 лв и е за 1000 (хиляда литра)

При мен, миналата година, стана живо чудо от "премиум" нафтата на ОМВ - взех от тази добавка, напълних до горе с нафта на друга бензиностанция и въртях околовръстното като гламав. Още не мога да си обясня как може да се случи това на ОМВ, но от тогава само кафе и цигари пазарувам от тях, без значение кой е обекта 

ICE написа:
Това е добавката. Аз я взех от Мирафиори-тата, но те я купуват от Ники Златков (ProSpeed). Разфасовката е 1 литър, има си мерилка и схема за дозите... Мисля че стига за окол 10'000км.
virtue and tranquillity
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Да на OMV само кафето им е супер

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
+1 за Лаваца и ОМВ!
Вече зареждам дизел само на Газпром и Ромпетрол.

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Здравейте колеги, от скоро се оборудвах с BMW и съм нов тук. Искаше ми се да изкажа мнение по въпроса с горивото. Карам дизелови мотори от 6 години и съм пробвал какво ли не като нафта. Имам E-klasse W211, 525d e60, ML320 cdi и всичките до един ги карам с Diesel Max Motion на OMV. От скоро слагам и една добавка на Desolite, едно шише на 50л нафта, струва 20лв. шишето. Резултатът - по-тихи мотори, по-малък разход, и най-важното, спряха да тресат при гасене, а палят щом подушат ключа. W211-ката е със 2.2 мотор и харчи 8 градско, ML-a ми харчи 10 градско, a Байерише Машине Верке ми дава разход 9 по задръстванията и с по-рязко тръгване. И да чукна на дърво, с мерцедесите не съм имал никакви проблеми с горивната система с нафтата на OMV. Ще видим новото им другарче как ще се представи.
Поздрави.
Поздрави.
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Аз от 1 година само OMV premium diesel, до сега никакви оплаквания, върви много и харчи малко.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
stankata777 написа:+1 за Лаваца и ОМВ!![]()
След мнооого зареждания на ОМВ - Максмоушън, в петък сипах на Газпром и днес

След 40-50 мин в задръстване като я настъпих (2-ра, до долу от 2200 оборота) и отзад нямаше грам чадене... С Макс-а при такива обстоятелства прави димна завеса - това при първо настъпване, после си изчиства. Колата е без ДПФ - фабрично!
Явно още не са развалили Газпрома, тъй че и аз за сега отивам там - Газпром или Роме-ца.. Ще редувам..
Вместо Максмоушън - по един Протек при дълъг преход и така...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05

stankata777 написа:+1 за Лаваца и ОМВ!![]()
Искам да ви опиша вчера какво разбрах след като ми чистиха дюзите след като бях минал около 50 хил.км. Тези дни забелязах че колата припушва даже и на място като работи и реших да проверя за какво става въпрос.Качиха я даде само едната дюза че има отклонение.Реших да ги изчистят на ултразвук и като ме викнаха да си я взема момчето каза че такива дюзи с толкова нагар не е виждал и ме пита къде сипвам дизел.Искам да ви кажа че 50 хил.км сипвам само ОМВ maxx motion и се кълнях че е супер, НО просто дюзите са били с 5 мм нагар и са все едно съм минал 5 мил.км. !!!!! НИКОГА АМА НИКОГА НЕДЕЙТЕ ДА СИПВАТЕ НА ОМВ !!!!!! НЯМА ТАКАВА ГНЯС !!!!!! Последно сипах на Ромпетрол преди да направя вчера почистването на дюзите,смениха на подкартерните газове някаква част защото съм го купувал нов като я везех колата и не трябвало да се сменя целия.От вчера кикове яко газ колата не пропушва дори и малко !!!!!! Мисля да пробвам тея дни и Газпром да видя как са.Забравих да кажа че през тези 50 хил.км съм сипвал на всеки 5 хил. и на ПРОТЕК добавката за чистене,.Та сметнете за какво става въпрос !!!!!!! И аз си мислех като много други хора като е ОМВ и е най-скъпата нафта е супер.ДА АМА НЕ !!!!! Направо ми идва да отида и да ги обеся като знам колкооооо пари съм им дал.Ще зареждам на ОМВ ама в Австрия като ходя на ски !!!!!!
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Аз пък зареждам от където имам карти за отстъпка
Ясно, че от където да зарядя, все боклук ще е, поне да се набутвам с по-малко пари