Огромен разход на масло М52В20
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Огромен разход на масло М52В20
Здр, дайте мнение от какво може да ми дава разход на масло 3литра за 80км. Малко история: Сваляме глава, която се шлайфа, проверява, сменят се гумички на клапаните, клапаните се напасват (всички интервенции по главата се извършват от човек, който се занимава с ремонт на глави). Главата се взима от ремонт и преди да се качи на мотора се измерват цилиндрите - всичко в границите. Главата се монтира зацепват се валове и т.н.. Налива се масло 5W30 - 6,5l. Колата се пали работи перфектно, катализатора се заменя с резонаторно гърне. Изминават се 80 км, проверява се маслото, няма и помен от него на щеката. Доливат се 500мл, проверява се и се установява, че е под минимума. Следователно маслото се източва, и се установява точно съответния разход и се налива 10w40. Някой може ли да ми даде схема на сепаратора за маслените пари какво представлява вътре.
Последна промяна hardge34 на 23 Яну 2014, 20:36, променена общо 1 път
- djindjiplqktora
- Потребител
-
- Кара: E39 520d
- Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
- Детайли за колата: Голяма с малък двигател
Re: Огромен разход на масло М52В20
Относно прекомерния разход на масло:
- принципно провери на канал да не капе(изтича) някъде видимо маслото.
- виж дали антифриза е с нормален цвят и да не се е увеличел (смесва в антифриза масло).
- отзад пуши ли повече от обикновено, има вероятност гарнитурата да е дефектна и да вкарва масло в горивовъздушната смес.
- може също и да провериш дали "духа" от щеката при работещ двигател.
- принципно провери на канал да не капе(изтича) някъде видимо маслото.
- виж дали антифриза е с нормален цвят и да не се е увеличел (смесва в антифриза масло).
- отзад пуши ли повече от обикновено, има вероятност гарнитурата да е дефектна и да вкарва масло в горивовъздушната смес.
- може също и да провериш дали "духа" от щеката при работещ двигател.
Малко уточнения под думата разход имам предвид, че маслото изгаря. Мисля, че с това давам отговор на всичките ви предположения и въпроси до момента.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
при мен пак М52 но не Б20 изгори за 5000 км към 1 литър...
това нормално ли е?
от смяната на маслото лятото го следях и си беше малко над минимума.. вчера отворих и се втрещих... паднало е под минимума..
долях почти литър от същото масло и отиде към средата...
колата се кара доста агресивно и минава доста километри.. но..
или аз си вкарвам параноя или нещо става.. течове няма.. компресия супер.. мощност .. не пуши и тн.
не духа от картерните газове.. антифриза си е ок.
това нормално ли е?
от смяната на маслото лятото го следях и си беше малко над минимума.. вчера отворих и се втрещих... паднало е под минимума..
долях почти литър от същото масло и отиде към средата...

колата се кара доста агресивно и минава доста километри.. но..

или аз си вкарвам параноя или нещо става.. течове няма.. компресия супер.. мощност .. не пуши и тн.
не духа от картерните газове.. антифриза си е ок.
@ares2,
за твоят разход не си струва да се говори - нищо ненормално не виждам. Много зависи и от това, как се кара, но 1 л на 5000км си е направо смешно.
@hardge34,
3л на 80км си е сериозен разход (ако е измерен правилно). Гумичките на клапаните са сменени, клапаните са напаснати, но водачите на клапаните? Същата работа и с блокът - цилиндрите измерени, но ключът на сегмените?
Сепараторът на маслените пари - ако ми остане време ще направя утре няколко снимки, но като цяло колкото и да е зле не вярвам да може да е причина за такъв разход на масло.
за твоят разход не си струва да се говори - нищо ненормално не виждам. Много зависи и от това, как се кара, но 1 л на 5000км си е направо смешно.
@hardge34,
3л на 80км си е сериозен разход (ако е измерен правилно). Гумичките на клапаните са сменени, клапаните са напаснати, но водачите на клапаните? Същата работа и с блокът - цилиндрите измерени, но ключът на сегмените?
Сепараторът на маслените пари - ако ми остане време ще направя утре няколко снимки, но като цяло колкото и да е зле не вярвам да може да е причина за такъв разход на масло.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
явно не съм го следил известно време.. поне да не се притеснявам че яде маслото..но да. кара се агресивно и то много често в доста високи обороти..
а ако този сепаратор за които говорите е повреден дали маслото от парите си изгаря?..
имам наблюдения че се е омаслило около мястото където е захванат доросела за колектора.. трябва да погледна вътре какво става..
омаслено ли е явно нещо става
а ако този сепаратор за които говорите е повреден дали маслото от парите си изгаря?..
имам наблюдения че се е омаслило около мястото където е захванат доросела за колектора.. трябва да погледна вътре какво става..
омаслено ли е явно нещо става
- toshkobmwf10
- Потребител
-
- Кара: BMW 520
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: M52
имам я същата със същия проблем , не е от клапана за картерните газове аз моя даже го махнах , пълен ремонт на главата всичко пасване гумички водачи гарнитура и пак гореше масло и то в много сериозни количества . накрая се оказаха че блока е от алуминии и е с никасилово покритие и самото покритие в 4 и 6 цилиндър заминало и с него и сигментите
7 мнения
• Страница 1 от 1