Проблем с багажника е39 седан. Решен!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: каруца

Проблем с багажника е39 седан. Решен!

Мнение от iskamdatikaja » 31 Мар 2014, 18:53

Здравейте колеги, става въпрос за прословутата разправия с багажника на е39-ката. Както си измих колата отварям да взема микрофибър, затварям и после опитвам да отворя и чушки. Забелязах, че ми светна на борда индикатора за багажника. Прочетох по темите, но никъде не видях с подобно на мен светене на борда. Свалих гуменото копче и си цъка, както преди, но преди като се отваряше багажника се чуваше един звук на отваряне ( като заключваща се врата, но сега никакъв звук не се чува ). Това ли е съответната машинка за ел. подаване на сигнал за багажника http://prikachi.com/images.php?images/323/7213323a.jpg, намира се точно под пластмасовата кора като я свалиш надлъжно под самия механизъм. Иначе когато си натисна от ключа си заключва колата и от вътре от копчето за заключване на вратите всичко е 6, както и копчето до ръчната за багажника цъка си нормално, но не отваря багажника. Няма виене или тропане, както бях прочел в подобните теми за този проблем. Дайте ми 1-2 съветчета дали е това машинката, която съм посочил с линка, за да опитам с друга и да видя дали ще заработи.

http://prikachi.com/images.php?images/323/7213323a.jpg - Евентуално машинката за багажника !?! :) Поздрави :yes:
Последна промяна iskamdatikaja на 03 Апр 2014, 11:09, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Проблем с багажника е39 седан.

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Мар 2014, 20:45

Аз съм имал проблем със светеща лампа, затваряше се и отваряше нормално. Оказа се прекъснат кабел в снопа за капака, гумения маншон.
Ако се отваря от вътре и от ключа а от гуменото копче не, значи проблема може да е в гуменото копче, писал съм и по този проблем.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iskamdatikaja » 31 Мар 2014, 22:59

Ivo_Borisov написа:Аз съм имал проблем със светеща лампа, затваряше се и отваряше нормално. Оказа се прекъснат кабел в снопа за капака, гумения маншон.
Ако се отваря от вътре и от ключа а от гуменото копче не, значи проблема може да е в гуменото копче, писал съм и по този проблем.

Проблема колега е, че багажника се отваря единствено и само с ключа. Нито от ключа, копчето от купето за багажтика, касто и от копчето до аварийните. Машинката според мен издаваше един звук като на заключване сега нищо. Значи да смятам ли , че това е машинката за отключване.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 31 Мар 2014, 23:27

iskamdatikaja написа: Машинката според мен издаваше един звук като на заключване сега нищо. Значи да смятам ли , че това е машинката за отключване.

Машинката ти счупена там където сочи стрелката . Или нова или при стругар да ти направи червячето от полиамид или бронз.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 96' e39 520
Детайли за колата: m52b20

Мнение от hishnika » 31 Мар 2014, 23:37

Ако сега не чуваш никакъв звук при отключване или не стига ток или самото моторче е заминало, ако чуваш някакъв звук но багажника не се отваря колегата преди мен е показал къде се чупи самата машинка :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iskamdatikaja » 01 Апр 2014, 10:09

ivoo написа:
iskamdatikaja написа: Машинката според мен издаваше един звук като на заключване сега нищо. Значи да смятам ли , че това е машинката за отключване.

Машинката ти счупена там където сочи стрелката . Или нова или при стругар да ти направи червячето от полиамид или бронз.

Мерси колега :-) Ще напиша в темата като я оправя :-)

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 01 Апр 2014, 17:18

Провери и кафявия кабел в десния сноп дали е скъсан.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 01 Апр 2014, 18:23

:oops:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с багажника е39 седан. Решен!

Мнение от iskamdatikaja » 03 Апр 2014, 11:02

boksioraE39 написа:Провери и кафявия кабел в десния сноп дали е скъсан.

Проблема е решен точно както каза колегата :) Като се погледна в багажника даже и осветлението не работеше и се оказа кафявия кабел. Мерси за съветите :) :yes: :bchug:

Назад към E39