Изчезна хидравликата на волана
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Изчезна хидравликата на волана
Здравейте колеги, не съм писал за проблеми на тдс-а от миналото лято,но ето че дойде време и аз да се разпиша тук. Тази вечер както си карах и изведнъж ми светна червената лампа за акумулатора и изчезна хидравликата на волана. Едвам паркирах автомобила пред нас,защото волана се върти изключително трудно... Добре,че това се случи тук пред нас,че ако беше половин час по-рано докато бях в Пловдив с компания,не знам какво щях да правя...Сигурно щяха да ми се смеят и да разбия мита за моята неразваляща се тдс-ка.... Наистина откакто миналото лято промих радиаторите,смених термостат и водна помпа не съм имал проблем.Предвид,че автомобила не го карам много,минал съм само 18 000 км от тогава и си мисля,че не беше момента точно сега да ме изоставя....Някакви идеи какво може да е?
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- bawarata
- Потребител
-
- Кара: е36 2.5тдс
Re: Изчезна хидравликата на волана
Колега провери да не се скъсал пистовият ремък.
- Vasko
- ентусиаст
-
Леле, 14-десет прочита на питането ми и нито един отговор... Сега разбирам вече колко е паднало нивото на форума и ми е ясно защо много хора мои стари познати не влизат тук... А относно питането мисля,че вече имам отговор -Демпферна шайба.. Много е тъмно и не се вижда нищо,но утре на светло ще погледна, но като се замисля сега за симптомите -светеща лампа на акумулатор,липса на хидравлика,стрелката за температурата тръгва да загрява... Не си правете труда да ми отговаряте,вече съм сигурен в отговора само нека се съмне за да се убедя в правотата си... Чист късмет е,че няма поразии по двигателя,а и не чух да се откача нещо или да изтропва ама то и аз точно спирах....
Но наистина този форум много е паднало нивото... Толкова прегледа и никой да не може да ти даде смислен отговор... Става ясно какво е нивото на четящите откъм познания за автомобилите. Е,вече знам че този форум е всичко друго,но не и технически... Иначе много ни бива да се заяждаме и да се изтъкваме,ама когато трябва да помогнете на някой с техническя информация.... Мълчание..... Е,хайде останете си със здраве от мен. Следващият път като искам да си почеша пръстите или езика, ще вляза тук....
))
Но наистина този форум много е паднало нивото... Толкова прегледа и никой да не може да ти даде смислен отговор... Става ясно какво е нивото на четящите откъм познания за автомобилите. Е,вече знам че този форум е всичко друго,но не и технически... Иначе много ни бива да се заяждаме и да се изтъкваме,ама когато трябва да помогнете на някой с техническя информация.... Мълчание..... Е,хайде останете си със здраве от мен. Следващият път като искам да си почеша пръстите или езика, ще вляза тук....

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
sineok_pi4_ написа:Леле, 14-десет прочита на питането ми и нито един отговор... Сега разбирам вече колко е паднало нивото на форума и ми е ясно защо много хора мои стари познати не влизат тук... А относно питането мисля,че вече имам отговор -Демпферна шайба.. Много е тъмно и не се вижда нищо,но утре на светло ще погледна, но като се замисля сега за симптомите -светеща лампа на акумулатор,липса на хидравлика,стрелката за температурата тръгва да загрява... Не си правете труда да ми отговаряте,вече съм сигурен в отговора само нека се съмне за да се убедя в правотата си... Чист късмет е,че няма поразии по двигателя,а и не чух да се откача нещо или да изтропва ама то и аз точно спирах....
Но наистина този форум много е паднало нивото... Толкова прегледа и никой да не може да ти даде смислен отговор... Става ясно какво е нивото на четящите откъм познания за автомобилите. Е,вече знам че този форум е всичко друго,но не и технически... Иначе много ни бива да се заяждаме и да се изтъкваме,ама когато трябва да помогнете на някой с техническя информация.... Мълчание..... Е,хайде останете си със здраве от мен. Следващият път като искам да си почеша пръстите или езика, ще вляза тук....))
Ами нивото пада ,заради въпроси като твоя ! Ти за ремък чувал ли си ?
Пистовия ти ремък върти всичко,което си изброил . Алтернатор,хидравлика и т. н.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Първо да поднеса най-искрени извинения, че в 2 без 10 през нощта съм спял (знам - колко несъобразително от моя страна
). По принцип мислех да си навия часовника, за да стана и да вляза във форума, да видя дали на някой TDS не му е изпаднал ремъкът случайно, а собственикът му да не си е вдигнал дори и капака.
Второ искам да похваля колегата как с логично мислене (без да вдига капака на колата
) сам е стигнал до извода от къде може да му идва проблемът
Трето се налага да го изкритикувам, защото заглавието на темата е крайно непълно и заблуждаващо - изчезването на хидравликата само по себе си е свързано с проблем в самата хидравлика, докато изчезване на хидравлика, светване на акумулатор и леко прегряване вече говорят за нещо съвсем друго.
П.П.: Виж си дали случайно заради амортисьорчето на обтяжната ролка ремъкът не ти е изпаднал. Може да не си за демпферна шайба все още.

Второ искам да похваля колегата как с логично мислене (без да вдига капака на колата

Трето се налага да го изкритикувам, защото заглавието на темата е крайно непълно и заблуждаващо - изчезването на хидравликата само по себе си е свързано с проблем в самата хидравлика, докато изчезване на хидравлика, светване на акумулатор и леко прегряване вече говорят за нещо съвсем друго.
П.П.: Виж си дали случайно заради амортисьорчето на обтяжната ролка ремъкът не ти е изпаднал. Може да не си за демпферна шайба все още.

Последна промяна turbo на 30 Мар 2014, 11:35, променена общо 1 път
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
ахахахаха...извини ни, тая нощ "дежурния по спешни проблеми" не си е бил върнал часовника по новото време и...усетил се ама към 4 сутринта /по новото време/, НО ти вече си се бил справил блестящо 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Явно колегата сам е "рефрешвал" страницата на мнението си и от там са се натрупали въпросните виждания на темата ,а накрая не издържал и сам си е отговорил...
Мен ми е чудно друго ,че след не малкото 815 мнения изобщо не си си направел труда да погледнеш пистовият ремък и ролките ,демфера го остави на края но му хвърли един поглед превантивно както се казва...
П.П нека модераторите да направят така ,че ако някой пусне мнение(без значение часа на денонощието) да звъни на личните телефони на потребителите ,за да може да разберем защо ремъка е паднал или скъсал...
Мен ми е чудно друго ,че след не малкото 815 мнения изобщо не си си направел труда да погледнеш пистовият ремък и ролките ,демфера го остави на края но му хвърли един поглед превантивно както се казва...
П.П нека модераторите да направят така ,че ако някой пусне мнение(без значение часа на денонощието) да звъни на личните телефони на потребителите ,за да може да разберем защо ремъка е паднал или скъсал...
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
sineok_pi4_ написа:Леле, 14-десет прочита на питането ми и нито един отговор... Сега разбирам вече колко е паднало нивото на форума и ми е ясно защо много хора мои стари познати не влизат тук... А относно питането мисля,че вече имам отговор -Демпферна шайба.. Много е тъмно и не се вижда нищо,но утре на светло ще погледна, но като се замисля сега за симптомите -светеща лампа на акумулатор,липса на хидравлика,стрелката за температурата тръгва да загрява... Не си правете труда да ми отговаряте,вече съм сигурен в отговора само нека се съмне за да се убедя в правотата си... Чист късмет е,че няма поразии по двигателя,а и не чух да се откача нещо или да изтропва ама то и аз точно спирах....
Но наистина този форум много е паднало нивото... Толкова прегледа и никой да не може да ти даде смислен отговор... Става ясно какво е нивото на четящите откъм познания за автомобилите. Е,вече знам че този форум е всичко друго,но не и технически... Иначе много ни бива да се заяждаме и да се изтъкваме,ама когато трябва да помогнете на някой с техническя информация.... Мълчание..... Е,хайде останете си със здраве от мен. Следващият път като искам да си почеша пръстите или езика, ще вляза тук....))
Който не си пие хапчетата редовно така става

- Vasko
- ентусиаст
-
Така, днес след преглеждане на светло резултата е следният : ремъка е паднал,но не защото е хлабаво амортисьорчето или демпферната шайба е тръгнала , а .... има някаква отчупена част заедно с едната малка ролка около която минава ремъка
(( .По-точно някаква поставка на която стои една малка ролка през която минава ремъка . Май на никой до сега не се е случвало... И мен ми изглежда супер странно как така ще се отчупи тази поставка от двигателя и заедно с малката ролка през която минава ремъка ? Този двигател да не е от пластмаса? Май проблема ще е огромен и със сигурност ще се наложи много по-рано отколкото си мислех да скачам на е60-то, а го бях оставил за лятото ..Ами нищо.... Ще разглобяваме кори, това онова за да видим от къде се е отчупило това парче заедно с ролката ама така като гледам ми е странно. Как е възможно да се отчупи поставката заедно с ролката през която минава ремъка? То това е сигурно някъде отдолу завряно и като се свалят корите ще се види какъв е проблема. Другото което е - ремъка си е чисто здрав,защото е сменян точно преди 18 000км когато оглеждах целият мотор. Изниква другият ми въпрос -дали случайно като са сменяли ремъка случайно да са го напънали повече отколкото е необходимо-просто да са го натегнали и така той под усилието на тази ролка като се върти през нея да се е отчупила самата ролка от двигателя заедно с поставката.. На мен лично всичко ми изглежда адски странно -как е възможно да се отчупи ролката от двигателя ? Така като гледам парчето ,което е с ролката отчупено най-вероятно е от някъде отчупено ,но със сигурност не е счупена ролка или нещо от този род, защото няма други парчета ..... Някой сега ще каже умора на метала- то даже не е метал а някаква сплав - цинк ли е, алуминий ли е ..... По-скоро алуминий ... Странна работа ! Да се отчупи парчето заедно с ролката ? Специално ще го снимам и ще го покажа тук за да видите за какви боклуци говорим .... И това със сигурност е някакво парче от основа за което е захваната тази малка ролка. А сега възниква въпроса - оттук нататък какво правим ? Май двигателя е за вторични ,защото това няма правене
(( Как ще се направи тази поставка с аргон ли и каква е гаранцията ,че ще стане достатъчно здраво предвид с какви обороти се върти двигателя и тази поставка все пак има вибрации...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Vasko на 30 Мар 2014, 19:26, променена общо 1 път
sineok_pi4_ написа: мислех да скачам на е60-то,((

P.S Иначе , и аз се извинявам че снощи в 2 ч съм си легнал

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
абе "колега синеок пич", ти след всичката храна и пумия метната по форума и нас, в тая твоя омотана тема, как още имаш /сини/ очи да пишеш
...аз като нахраня някого или нещо, се държа мъжки и повече не се занимавам...
...отивай, взимай едно е60 и проблема с "изчезналата хидравлика на волана" е решен, к'во да чакаш до лятото...таКмън шЪ му свикнеш за лятото

...отивай, взимай едно е60 и проблема с "изчезналата хидравлика на волана" е решен, к'во да чакаш до лятото...таКмън шЪ му свикнеш за лятото

- turbo
- старши ентусиаст
-
Колега Синеок, абе ти в голям филм си влязъл май?!?!
Това тук с номер 1 да не би случайно да прилича на това, което си намерил отчупено?
Какви са тия филми каква е тая драма? Това нещо си се сменя с кеф и даже е трябвало да го смениш преди 18к км май, май. Това е консуматив и постоянно си се лашка, докато моторът работи, а ако е кофти амортисьорчето тая вилка вижда повече вибрации и повече зор съответно.
Споко!
Колата ще стане и ще работи. Можеш да отложиш E60-то. 

Това тук с номер 1 да не би случайно да прилича на това, което си намерил отчупено?
Какви са тия филми каква е тая драма? Това нещо си се сменя с кеф и даже е трябвало да го смениш преди 18к км май, май. Това е консуматив и постоянно си се лашка, докато моторът работи, а ако е кофти амортисьорчето тая вилка вижда повече вибрации и повече зор съответно.
Споко!

552 к.с. GAS POWERED

- Vasko
- ентусиаст
-
turbo написа:Колега Синеок, абе ти в голям филм си влязъл май?!?!![]()
![]()
![]()
Споко!Колата ще стане и ще работи. Можеш да отложиш E60-то.
Да, колега, точно това е ! Благодаря ти за информацията. Успокои ме

- turbo
- старши ентусиаст
-

И да си смениш и амортисьорчето, че и ролките погледни, за да не стане два пъти да се разхвърля всичко отпред покрай ремъка.
552 к.с. GAS POWERED

- Vasko
- ентусиаст
-
turbo написа::lol: Ти направо трябва да почерпиш, че е станало онази вечер, а не зад граница, че тогава наистина щеше да е големият зор.![]()
И да си смениш и амортисьорчето, че и ролките погледни, за да не стане два пъти да се разхвърля всичко отпред покрай ремъка.
Колега,всичко вече е наред. Автомобила е готов за път и аз съм назад с едни 560 лв .

Смених освен това ''кантарче''- 230 лв. както го наричат още и амортисьорчето -80лв, всичките ролки ,че много тропаха особено тази на компресора на климатика , ремъците превантивно смених и сега се надявам поне едни 20 000 км пак всичко да е наред и да нямам ядове. Мисля, че добре съм направил да сменя всичко, като ремъци и ролки , защото няма смисъл да се разглобява по два пъти . Сега и двигателя стана по-тих и го няма това тракане -явно е било от ролките ,а аз си мислех че дизелите всички така си тракат .... Лека вечер от мен и много безаварийни км на всички ...
15 мнения
• Страница 1 от 1