ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- NaKi4_pZ
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i & 520i
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
В.Стефанов написа:Eмилио Димитров написа:той за пружините говорешене мое да ви сварим на въпросите
аз помислих за инсталация където се свързва цвят по цвят,а иначе за пружините нали в 2та края са с по малък диаметър там където лягат
Предните са с еднакъв диаметър от единия до другия край-142мм според казаното от М10, задните са с по-малък диаметър там където лягат, тип буре

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
Здравейте колеги, ходих на оглед на една 30-ка 87-ма година троен стоп купе с заводско м10
това възможно ли е не бях чувал за м10 в троен стоп купе, и то не като обикновенно м10 имаше некви разлики но и вървеше повече от доволно.
Некви мнения дайте какво може да е че нещо се учудих 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
има 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
възможно е. като си купувах климатика си го свалих точно от 3ен стоп с м10ка

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
има си и карб и инжекция 

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Тапицериите от багажника на 3ен стоп купе пасват ли за в багажника на 2ен?

- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
Добро утро . Бих искал да попитам карантията от диф е36 3.45 става ли за диф е30 4.10 ?
- e30coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Луда бабичка 1984г.
- Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
- Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д
Колеги м-техник 2 става ли на двоен стоп, начина на захващане какъв е ?
Не съм на ясно с тия неща и за това питам тука, нека който знае да каже нещо по въпроса
Не съм на ясно с тия неща и за това питам тука, нека който знае да каже нещо по въпроса

Fuck new models cars ! I'm riding old school !
http://www.youtube.com/watch?v=nIDB7htM0Wg
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
Ерих Фром: „Човекът е станал свръхчовек… Но свръхчовекът със свръхчовешка мощ не се е извисил до равнището на свръхчовешки разум. Колкото по-могъщ става, толкова повече обеднява духовно… Трябва да се разбуди съвестта ни и да осъзнаем, че колкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме.“
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
става. ама двоен стоп с мтех 2 не е мноо яко .. 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- e30coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Луда бабичка 1984г.
- Мечтае да кара: Бмв е30 м3 и Ford Mustang Shelby GT 500 1967г.
- Детайли за колата: Дърта жигачка с голямо сърце :Д
Въпрос на личен вкус, благодаря за отговора 

Fuck new models cars ! I'm riding old school !
- velin33
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 M40+2B18
- Мечтае да кара: е30 ///
Колеги как се свалят вътрешните декоративни прагове без да се трошат 

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Здравейте колеги,сдобих се с един шпер диференциал от е34 S3.25 в отлично състояние.
Искам да си го сложа на е36 компакт,ясно е че ми трябва капак от голямо прасе за е30/е36 компакт.Капак ще си намеря,ако някой има,може да предложи.
Въпроса ми е как стоят нещата с полуоските,какви полуоски трябва да сложа за да ми паснат на диференциала,на оригиналните отворите съвпадат,но не могат да легнат и да приберат,пък и болтовете им са с по-малък диаметър от тези на е34-ката.
Споделете какво трябва да направя с тези полуоски,до колкото знам при е30 няма значение малко/голямо прасе и малки/големи полуоски,но може да съм в грешка де....Защото съм виждал дебели полуоски на малко прасе,за това си вадя такива изводи?
Искам да си го сложа на е36 компакт,ясно е че ми трябва капак от голямо прасе за е30/е36 компакт.Капак ще си намеря,ако някой има,може да предложи.
Въпроса ми е как стоят нещата с полуоските,какви полуоски трябва да сложа за да ми паснат на диференциала,на оригиналните отворите съвпадат,но не могат да легнат и да приберат,пък и болтовете им са с по-малък диаметър от тези на е34-ката.
Споделете какво трябва да направя с тези полуоски,до колкото знам при е30 няма значение малко/голямо прасе и малки/големи полуоски,но може да съм в грешка де....Защото съм виждал дебели полуоски на малко прасе,за това си вадя такива изводи?
- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
dicho0o написа:Здравейте колеги,сдобих се с един шпер диференциал от е34 S3.25 в отлично състояние.
Трябва да смениш чашките на дифа с такива от компакт имат разлика чашките при Е30/Е34/Е36
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- 325ti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325is
- Мечтае да кара: 320is / M3 и турбинирани 30-ки
Здравеите колеги
Тия дни ще меря компресията на М50Б25, но не знам в какви граници трябва да бъдат стойностите т.е. колко атмосфери трябва да показва манометъра. Според заводските стойности този мотор е със степен на сгъстяване 10.5 .. това какво ще рече, 10.5 атмосфери на всеки цилиндър ли ? Според един приятел трябвало да показва между 11 и 13 атмосфери в най-добрия случай, а под 11 било зле. Така ли е наистина или е друга истината
Нека някой компетентен се постарае да обясни подробно за ко иде реч!
Благодаря предварително

Тия дни ще меря компресията на М50Б25, но не знам в какви граници трябва да бъдат стойностите т.е. колко атмосфери трябва да показва манометъра. Според заводските стойности този мотор е със степен на сгъстяване 10.5 .. това какво ще рече, 10.5 атмосфери на всеки цилиндър ли ? Според един приятел трябвало да показва между 11 и 13 атмосфери в най-добрия случай, а под 11 било зле. Така ли е наистина или е друга истината

Благодаря предварително