Свирене при палене и гасене?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330xd avtomat

Re: Свирене при палене и гасене?

Мнение от Nikolay VT » 03 Авг 2013, 22:47

Проблема е "някъде по дългия ремък".правих си експеримент,като махнах ремъка и палих гасих многократно.Никакво свирене.Когато двигателя е топъл свиренето е по осезаемо.Някъкви идеи?! P.S. нова водна помпа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 04 Авг 2013, 16:13

Идеята е да си сложиш Contitech 6PK 2080. И да ходиш при майстори, а не при врачки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: m5

Мнение от Royal » 06 Авг 2013, 13:02

Колеги аз съм с Е46 320CD 2004 и имам същия проблем само че освен присвирването има и голямо притрисане на цялата кола при палене и гасене, смених всички ремъци и ролки само без демпферната шайба но проблема остана, като я закарах пак в сервиза да погледнат демпферната шайба ми казаха че е перфектна и не е за смяна, а може би проблема ми бил в МАХОВИКА????! Този проблем много ме дразни и се чудя какво да правя, някакви идеи ще съм много благодарен?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 06 Авг 2013, 20:22

Royal написа:Колеги аз съм с Е46 320CD 2004 и имам същия проблем само че освен присвирването има и голямо притрисане на цялата кола при палене и гасене, смених всички ремъци и ролки само без демпферната шайба но проблема остана, като я закарах пак в сервиза да погледнат демпферната шайба ми казаха че е перфектна и не е за смяна, а може би проблема ми бил в МАХОВИКА????! Този проблем много ме дразни и се чудя какво да правя, някакви идеи ще съм много благодарен?

И аз съм същия колега тресене при палене и гаснене,лашкане на мотора и боботене странно на мотора най осезаемо когато е студен....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 07 Авг 2013, 17:10

bochogogogo написа:
Royal написа:Колеги аз съм с Е46 320CD 2004 и имам същия проблем само че освен присвирването има и голямо притрисане на цялата кола при палене и гасене, смених всички ремъци и ролки само без демпферната шайба но проблема остана, като я закарах пак в сервиза да погледнат демпферната шайба ми казаха че е перфектна и не е за смяна, а може би проблема ми бил в МАХОВИКА????! Този проблем много ме дразни и се чудя какво да правя, някакви идеи ще съм много благодарен?

И аз съм същия колега тресене при палене и гаснене,лашкане на мотора и боботене странно на мотора най осезаемо когато е студен....

ходих при един друг майстор само да се посъветвам, той каза че в никакъв случай неможе да е маховик,
най вероятно било демпферната шайба.......вече незнам и аз какво да правя, неискам да сменям всичко....
колеги кажете някой свестен майстор който да ми оправи проблема, а не да ми сменя цялата кола :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 07 Авг 2013, 17:41

viewtopic.php?f=63&t=300742
Ето ти добър сервиз :yes:
И може да ти претриса от маховик,демпферна шайба,тампони
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 08 Авг 2013, 9:44

mustang1986 написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=300742
Ето ти добър сервиз :yes:
И може да ти претриса от маховик,демпферна шайба,тампони

ок колега мерси много
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
Мечтае да кара: със служебна нафта

Мнение от narkk » 13 Авг 2013, 4:00

:OT: Думата 'оптегач' е едноличен лидер в тази тема :lol:
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Авг 2013, 13:46

Здравейте колеги!Доста време имах подобен проблем,чието решение след смяна на ролки,авт.обтегач и три различни ремъка (от различни производители,с точки без точки и т.н.),беше ремък с по-къс размер.С него авт.обтегач работи е средата на работния си диапазон.С тези по каталог,той беше доста "разпънат" и не обтягаше както трябва от време на време (когато мотора работи се вижда как авт.обтегач работи).Прочетете темите,които бях писал в раздел Е36,ако имате желание.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 150к.с.

Мнение от Efrozina » 23 Авг 2013, 1:02

И аз имах такъв проблем: присвирва при палене и гасени и притриса. Смених два пистови ремъка и единия проблем се оправи, но притрисането си остава, майстора каза че е от маховика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 01 Окт 2013, 19:59

След смяната на ремъка contitech всичко заспа!Стария ремък се беше разтегнал като ластик и дори като го премерих беше малко по дълъг.Грам просвирване вече няма....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 03 Окт 2013, 10:07

присвирването каквото и да се гадае е от ремък които се трие в ролка,а към колегата с тресенето,Колега демферната шаиба може да и е здрава гумата(гумената част) и пак да тропа и тресе,особенно ако не е оригинална,имам в нас една която сложих и след 1 година започна да чука все едно метално звантене,след това я смених и след 1 година и 4-5 месеца като запаля колата студена цялата кола се тресеше,след като позагре е се оправяше,неиздържах и си взех оригинална от м-кар и всичко заспа,няма клатене,биене,звънтене-сега имам 2 демферни" чисто нови м мазето" :lol: :lol: :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 28 Мар 2014, 11:05

Колеги и при мен се появи този проблем, смених дългия ремък, оптегача и ролките, но проблема остана.

Това което ми направи впечатление е, че са ми сложили ремък conti 6PK2090 а не 6PK2080, стария ми е също 6PK2090, но колата е фейслифт от първите. Първо си помислих, че това е грешен ремък но в реалоем по вин излиза точно той.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 29 Мар 2014, 11:33

има варянт демферната шаиба като омекне гумата и ремъка я дърпа накриво следователно тя води ремъка накриво и тои свири.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 330xd avtomat

Мнение от Nikolay VT » 09 Апр 2015, 21:03

Здравейте колеги.При мен проблема бе решен след смяна на ролката на динамото.Сложих такава със свободен ход назад.Преди това всеки един съществуващ елемент по ремъчните пътища беше сменен,но свиренето си оставаше.Поздрави.

ПредишнаСледваща

Назад към E46