Какъв ксенон да сложа? [Прекъсване]

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci

Какъв ксенон да сложа? [Прекъсване]

Мнение от -Maxxx- » 28 Мар 2014, 17:41

Искам да си сложа ксенон, но помеже много хора се оплакват че не всички светят хубаво, ислам да попитам за мнения, коя марка е най до ра от към цена к качество... чувал съм хубави неща за Луксима но нищо конкретно...

Колата е е46 купе 2005 :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна -Maxxx- на 11 Апр 2014, 18:18, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Какъв ксенон да сложа?

Мнение от ивчо » 28 Мар 2014, 18:23

Задължително да е с AC баласти ... И макс 5000К ... 4200-4400К е оптималният цвят ако искаш да виждаш и когато е мокро !
Марката е според това колко пари ти се дават ... :bchug:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 28 Мар 2014, 20:39

Привет , моите са 4300 к. 55 вата , светят перфектно както на сухо така и на мокро , купих ги от колега от форума / раздел магазини / по памет около 100-110 лв. с една година гаранция , провери и преценявай , в продавалник сьщите ксенони може да купиш за примерно 60 лв. но без гаранция . И както каза колегата по горе максимално до 5000 к. за ватовете си сложи 55 светят в пьти по силно :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Мнение от bobo1903 » 28 Мар 2014, 20:51

Здравейте колеги мойта е с фабричен ксенон ,но светят леко жълто , пускаш фаровете светва бяло и след секунди става жълта . Има ли вероятност със смяна само на крушки да светят по-бяло или синьо . Доволен съм светят идеално , но светят като на стара кола(тя си е ) .
Какво трябва да сменям и колко ще коства този гевезелък?Колата е преди фейса . Благодаря предварително . Извинявам се, че използвам темата на колегата .

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 28 Мар 2014, 21:10

само крушки сменяш със съответната "топлина" , както казват колегите - към 4300К жълтее , 6000К - полярен сняг , на горе вече синее .. лилавеее , розовее и тнт.
нещо от сорта
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 28 Мар 2014, 21:25

Ама какво значи жълтее бре колега ?!
Ти това за пред дискотеките ли си го слагаш, или за да виждаш какво става на пътя !?
Забележи колко е разликата в лумените които оттдават различните цветове :
3200lm ± 10% @ 4300K
2900lm ± 10% @ 5000K
Не е голяма, но я има !
А не вярвам всички производители да слагат случано крушки точно с такава цветова температура :yes:
Да, в действителност го водят "топло бяло" ! Което не е точно "неутрално бяло" !
Всеки сам си преценява, аз като тръгна да слагам ксенон мисля да е 4300 !
Сега, отделен е въпроса до колко тези 4300 отговарят на реалните 4300 при "истинска" крушка, но ..
С това си мнение не ангажирам никой !
Данните за лумените взех от този сайт : xenon.bg (нека не се възприема като реклама, дажи има много добре обяснено кое и как !)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 28 Мар 2014, 21:42

bobo1903 написа:Здравейте колеги мойта е с фабричен ксенон ,но светят леко жълто , пускаш фаровете светва бяло и след секунди става жълта . Има ли вероятност със смяна само на крушки да светят по-бяло или синьо . Доволен съм светят идеално , но светят като на стара кола(тя си е ) .
Какво трябва да сменям и колко ще коства този гевезелък?Колата е преди фейса . Благодаря предварително . Извинявам се, че използвам темата на колегата .

А чакай че чак сега виждам точно какво си писал !
И колегата лееееко те хлъзга по терена !
Как на фабричен ксенон ще му смени крушката, като тя е някоя D1S/D2S и компания ?!
Там световата температура си е фиксирана ...
Осрам имат изпълнение cool blue за ксенон :werd: , ама how about No ...
Не мога да си обясня манията всичко да синее и да белеее и да святка ала дискотека ...
Не нападам никой, но все пак като решите да правите нещо - имайте предвид че "топлата вода е открита вече" ... И работи от много години !
Дължината на вълната на жълтата светлни на е най-дълъг, затова и всичи улични лампи светят жълто ..
Затова и едно време автомобили като е34/30 и компания са се предлагали с жълти фарове за мъгла ...
Няма нищо случайно в автомобилният свят ...
Или поне в този на БМВ :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от -Maxxx- » 28 Мар 2014, 21:58

Колеги, явно не съм се изказал правилно.... За цвета не се колебая изобщо, или ще е 4300к или ще си карам с халогенните крушки... За марка питам, и за вати, защото гледам има 35вата 55вата и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 28 Мар 2014, 22:07

-Maxxx- написа:Искам да си сложа ксенон, но помеже много хора се оплакват че не всички светят хубаво, ислам да попитам за мнения, коя марка е най до ра от към цена к качество... чувал съм хубави неща за Луксима но нищо конкретно...

Колата е е46 купе 2005 :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Слагай 4300к, колега! Толкова келвина е и оригиналния на БМВ. Ориентир да ти е 100 лева, добрите ксенон китове са около тази цена +/- някой друг лев. Ако искаш пиши на лично, ще ти дам линк от къде да си вземеш ксенон кит. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от -Maxxx- » 28 Мар 2014, 22:14

ивчо написа:Задължително да е с AC баласти ... И макс 5000К ... 4200-4400К е оптималният цвят ако искаш да виждаш и когато е мокро !
Марката е според това колко пари ти се дават ... :bchug:

Колега може ли да ми обясниш за тези АС баласти....

например този е на добра цена и като характеристики до колкото разбирам, и има 4300к.

http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=143
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi2bmw » 28 Мар 2014, 22:16

-Maxxx- написа:Колеги, явно не съм се изказал правилно.... За цвета не се колебая изобщо, или ще е 4300к или ще си карам с халогенните крушки... За марка питам, и за вати, защото гледам има 35вата 55вата и т.н.

Колега ето един клип с 55 ватови ксенони ..........коментара мисля , че е излишен ;) а ако дьржиш на марка - PHILIPS :yes: https://www.youtube.com/watch?v=HjDqaXYyAiU PS моите са сьщите и са купувани точно от тук/ грешката е моя - от BK TUNUNG / преди повече от година и половина и всичко е ОК само че H1
Последна промяна krasi2bmw на 28 Мар 2014, 22:38, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от -Maxxx- » 28 Мар 2014, 22:31

krasi2bmw написа:
-Maxxx- написа:Колеги, явно не съм се изказал правилно.... За цвета не се колебая изобщо, или ще е 4300к или ще си карам с халогенните крушки... За марка питам, и за вати, защото гледам има 35вата 55вата и т.н.

Колега ето един клип с 55 ватови ксенони ..........коментара мисля , че е излишен ;) а ако дьржиш на марка - PHILIPS :yes: https://www.youtube.com/watch?v=HjDqaXYyAiU PS моите са сьщите и са купувани точно от тук преди повече от година и половина и всичко е ОК само че H1

Phillips ми звучи много добре, стига да не са над 200лв. :mhihi: може ли на ЛС да ми дадеш линк от къде си ги закупил..

И да попитам последно, слагал си ксенон и на дългите или имаш биксенонова лупа?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 28 Мар 2014, 22:33

Тоя клип от youtube не е на колегата, на някакъв норвежец е от преди доста години! Просто дава за пример как свети 55 ватовия ксенон. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krasi2bmw » 28 Мар 2014, 22:46

-Maxxx- написа:
krasi2bmw написа:

Колега ето един клип с 55 ватови ксенони ..........коментара мисля , че е излишен ;) а ако дьржиш на марка - PHILIPS :yes: https://www.youtube.com/watch?v=HjDqaXYyAiU PS моите са сьщите и са купувани точно от тук преди повече от година и половина и всичко е ОК само че H1

Phillips ми звучи много добре, стига да не са над 200лв. :mhihi: може ли на ЛС да ми дадеш линк от къде си ги закупил..

И да попитам последно, слагал си ксенон и на дългите или имаш биксенонова лупа?

http://www.ebay.com/itm/H7-XENON-HID-KI ... 17&vxp=mtr На Philips има но само по порьчка 149 долара сьс шипинга до БГ . решавай си сам ;) това ми излезе с тьрсачката , но според мен няма смисьл купи си от колегата , не му правя реклама - но е коректен , на дьлгите сьм с обикновенни ОСРАМ +90 и ги ползвам само за DRL -а ксенона свети достатьчно силно на кьсите и няма смисьл да слагам на дьлгите :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 28 Мар 2014, 23:16

Ами вчера доставих някакъв ксенон комплект за 510 лева ...
Оказа се, че е Philips H4 :shock: :shock: :shock:
Нямам идея кой го продава, но явно си го купуват ...
Иначе по питането ти - писал съм сайта в едно от мненията си .. Оттам имам наблюдение над няколко комплекта на колеги от фирмата, и не се оплакват ...

-Maxxx- написа:Колега може ли да ми обясниш за тези АС баласти....

Разбира се ... Лично аз няма да съм, но из нет-а има инфо ...
Накратко - при AC баластите имаш по-дълъг живот на крушката, повече отдадена светлина и по-стабилна такава .. При нея е изключено "трептенето" на крушката, различието в цветовете и всички други екстри прилежащи към евтините ксенон системи !
И за справка - по инфо от сайта при DC баласт с мощност 35W и крушка с цветова температура 4300К, отдадената светлина възлиза на 2100 лумена ...
За справка най-силната халогенна крушка отдава 1600-1700 лумена ...
Т.е. купувайки си евтин ксенон (който 100% е с DC баласти) не постигате нищо повече от най-силните Осрами или Филипси на пазара !
И за сравнение при AC баласт пак 35W, пак 4300К отдадената светлина е 3200 лумена ...
Разликата е все едно с евтиния ксенон, да сложищ и една сток крушка да свети с ксеноновата такава ...
Нещата стават "груби" при 55W ксенон ... :twisted:
Тъй че, бягай далеч от евтините системи ...
Те залагат на тези DC баласти и затова така ...
Изображение

И една схема за който разбира :)
Изображение

Следваща

Назад към E46