17-ки джанти на 316i ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Re: 17-ки джанти на 316i ?
JTD написа:Приготви си парите за едни нови гуми, вместо да даваш за джанти. Да не се утрепаш някъде, не за друго.
Щом трябва да събираш пари за едни джанти, то тогава никога няма да събереш пари за нови гуми на "новите" ти 17-ки.
Че щом колата е на баща ти, то като стане твоя след година нищо, че е 316. Ще я караш като 350-ка.
Луда работа.
За мен това е най-правилният отговор.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
17ки на Е46 316i не е добра идея. И не за друго, ами средностатистическия нов Ford Fiesta 1.0 ще ти връчва бинокъла подобаващо 

Аз съм карал 17 на 75 коня голф 2 /1998-2000г./и да ти кажа тогавашните фиести не бяха проблем
Може да пробваш, пък ако си на малко години без деца може да ти хареса, пък и най-важното е ти да си харесваш колата 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
b00st написа:17ки на Е46 316i не е добра идея. И не за друго, ами средностатистическия нов Ford Fiesta 1.0 ще ти връчва бинокъла подобаващо
То такава фиеста ще направи същото и на 46-ца с 15-ки и двулитров мотор, ама дай тогава да караме на 13-ки

only rear wheel drive
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
burn0u7 написа:Здравейте, колеги!
Понеже сега съм с 15-ки, съм се насочил към нови лети джанти.
Само че имам няколко въпроса. Колата е 316i, 105 коня, бензин.
Ако и бутна 17-ки ще умре ли много ?
За разходи също знам, ще се повиши, но колко ?
Ще съм благодарен, ако някой, който е карал 17-ки на 105 коня, каже как е и заслужава ли си.
П.П. Извинявайте, ако вече има такава тема, но аз търсих доста и не намерих..![]()
Поздрави!
Моята е 316 - 105 кончета , купих я преди 3 г. със 17 -ки стил 44 на гуми 225/45/17 .
За първата зима и намерих 15 -ки ,оригинални железарки от е36 на гуми 195/65/15 .
Разлика между двата размера относно вървежа - почти никаква.
Обаче относно визията - разликата е огромна , със 17-ките возията е една идея по твърда.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
IKN написа: със 17-ките возията е една идея по твърда.

Относно ускорение,спиране - няма как 316 да не и се отразят ...само 20кг разлика,ще има при гуми и джанти (като чисто тегло).
Колега може да вземе едни хубави 16ки с едни по-широки и ниски 16ки и пак ще седят много добре...друг е въпроса че примерно 225/50/16 е по-скъпа от 225/45/17
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- grandvizitor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги наред...
- Мечтае да кара: луноход
- Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3
burn0u7 написа:Здравейте, колеги!
Понеже сега съм с 15-ки, съм се насочил към нови лети джанти.
Само че имам няколко въпроса. Колата е 316i, 105 коня, бензин.
Ако и бутна 17-ки ще умре ли много ?
За разходи също знам, ще се повиши, но колко ?
Ще съм благодарен, ако някой, който е карал 17-ки на 105 коня, каже как е и заслужава ли си.
П.П. Извинявайте, ако вече има такава тема, но аз търсих доста и не намерих..![]()
Поздрави!
Има значение и широчината на гумата, особено за разхода. Не мога да ти кажа точно за твоя мотор, но с моя, с който се предполага, че няма да има проблем мога да ти кажа, че си карах колата със стандартните 16-ки, стил 45 с гуми 205 55 16 и реших да сложа 18-ки М-кови със задна гума 255 35 18, отпред - 225 40 18 и освен визията нищо хубаво не видях, снимах се няколко пъти за спомен и след една седмица си върнах старите джанти и гуми и си бях супер доволен. Разликата беше, че с тези 18-ки и тези гуми колата изгуби предишния респонс, разхода се качи поне с литър, возията стана доста по-твърда, а колата си я карам всеки ден и държа на комфорта и да не правя окачване 2-3 пъти в годината.. Други по-малки, но все пак минуси са значително по-високия шум от гумите и поне наполовина намалената интертност на колата заради по-голямото съпротивление на гумите с асфалта. Айде сигурно имаше и още един плюс - на павета се държеше по-добре заради по-широките гуми. Но не си струваше да си гледам колата в спряло положение отсрани за сметка на комфорта, разхода и вървежа. Всичко това е лично мое мнение

- burn0u7
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: 316i 1.9 105bhp 2000г.
Благодаря ви, че споделихте мнение и помогнахте! Оценявам го!
Поотказах се като че ли от 17-ките.. Предпочитам да са 16, но не единствения плюс да е само визията (макар на която да държа).
А разлика от 15-ки на 16-ки ще се усети ли ?
Поотказах се като че ли от 17-ките.. Предпочитам да са 16, но не единствения плюс да е само визията (макар на която да държа).
The power is nothing without control!
- grandvizitor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги наред...
- Мечтае да кара: луноход
- Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3
burn0u7 написа:Благодаря ви, че споделихте мнение и помогнахте! Оценявам го!
Зависи колко си чувствителен.

Със сигурност разликата ще е по-малка от колкото със 17-ки. Ако ширината на самите джанти/тежестта им, както и ширината на гумите не са много по-различни от твоите (да кажем сега си с 6.5j алуминиеви джанти с гуми 195 65 15 и искаш да минеш на 16-ки алуминиеви 7j с гуми 205 55 16) не мисля, че ще усетиш разлика.

- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Както каза колегата Gqbriel, едни 16" изнесени леко навън, ще и дойдат перфе;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
на 318i разлика между 16 205/55 зимни и 225/45 17 летни почти няма и то на газ 

/// 6>4

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
burn0u7 написа:Благодаря ви, че споделихте мнение и помогнахте! Оценявам го!
Привет колега , купи си това което искаш и това което на теб ти харесва . Тук вьв форума може да получиш сто различни мнения от сто различни човека , всеки си има различен вкус , и всеки вижда нещата от различен ьгьл , така , че вземаи това което си решил и предполагам си оглеждал доста тройки сьс седемнайски . Няма значение на каква кола ще ги слагаш , дали е Е 36 или Е 90 , всеки се разполага според чергата и кара това което може да си позволи . Преди две години си взех чисто нови 17 ски на DOTZ HANZO и доста хора ми казваха , че нямало да стоят на колата добре , все пак си ги купих , тогава нямах вьзможност за нови гуми , но преди седмица и това направих , така , че с две приказки като си решил вземай и малко по малко ще си я направиш така както на теб ти харесва , а дали на някой му харесва или не - колата си е твоя , имам един приятел който има точен отговор когато някой му каже , че еди какво си не му харесва , отговора му е .......Даньк обществено мнение не плащам ......... Това е , на някой и моите джанти не му харесват но на мен ми харесват .......................... Возията е добра , стоенето на пьтя сьщо , в разхота не виждам разлика , взех я с 15 ски на следващата година минах на 16 и от две г. сьм сьс 17 ц.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна krasi2bmw на 28 Мар 2014, 10:36, променена общо 2 пъти
- burn0u7
- Потребител
-
Евала, един от малкото, които ме разбират и са на моето мнение. Всеки си има вкус и всеки си прави колата както на него си му харесва, не трябва да се влияе от хорското мнение. На теб нещо ако ти хареса, какво значение има на другите харесва ли им или не ?
И да попитам, понеже тази идея с леко изнесените 16-ки доста ми допадна, как става номера ? С фланци ?
И да попитам, понеже тази идея с леко изнесените 16-ки доста ми допадна, как става номера ? С фланци ?
burn0u7 написа:Евала, един от малкото, които ме разбират и са на моето мнение. Всеки си има вкус и всеки си прави колата както на него си му харесва, не трябва да се влияе от хорското мнение. На теб нещо ако ти хареса, какво значение има на другите харесва ли им или не ?
И с джанти, и/или фланци.
А както казваш, че ти харесва мнението на колегата, защо въобще питаш във форум дали да направиш нещо? Нали просто ти харесва, слагаш и това е. Просто питай дали конкретни джанти и гуми ще ги събереш от техническа гледна точка, а не дали въобще да сложиш 17-ки. Това ако си на тезата за хорското мнение и за "данък обществено мнение", както казваш.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- burn0u7
- Потребител
-
JTD написа:burn0u7 написа:Евала, един от малкото, които ме разбират и са на моето мнение. Всеки си има вкус и всеки си прави колата както на него си му харесва, не трябва да се влияе от хорското мнение. На теб нещо ако ти хареса, какво значение има на другите харесва ли им или не ?
И с джанти, и/или фланци.
А както казваш, че ти харесва мнението на колегата, защо въобще питаш във форум дали да направиш нещо? Нали просто ти харесва, слагаш и това е. Просто питай дали конкретни джанти и гуми ще ги събереш от техническа гледна точка, а не дали въобще да сложиш 17-ки. Това ако си на тезата за хорското мнение и за "данък обществено мнение", както казваш.
Няма да ти отговарям, че ще се скараме, а не искам..
Мисля че много добре знаеш защо съм пуснал темата.
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5