Турбо Тдс

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Турбо Тдс

Мнение от vladobate » 11 Мар 2014, 0:50

Тримата заедно :D :
10032014793.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 11 Мар 2014, 8:31

перфектно! много са фотогенични :clap: :yes:

аз лично, вчера се забих в авариен режим :mhihi:

ако имаш идеи, за МАП над 2,5 сподели...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 11 Мар 2014, 22:53

St.Dilov написа:перфектно! много са фотогенични :clap: :yes:

Над 2.5 с кво го надуваш, чип ти трябва не мап. Аз съм карал 2 години на 1.7, не забива. И на 1.9 съм карал ама е по-зле мисля малее кулера вече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 12 Мар 2014, 0:17

имаш ЛС ;)

Потребител
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: без да прави

Мнение от ЧочоБМВ » 20 Мар 2014, 10:32

Има ли отзиви вече?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 21 Мар 2014, 22:44

ЧочоБМВ написа:Има ли отзиви вече?

Не. Последно ми влезе бръмбар в главата и се забави проекта. Топлия охлюв замина при мастер за ъпгрейд, ще се "туинскролва" :mhihi: и сега чакам. Ако се получи успешно ще се наподоби ефекта като от би-турбо, без лаг, добър респонс и намален разход.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 22 Мар 2014, 22:17

St.Dilov написа:перфектно! много са фотогенични :clap: :yes:

Софтуерно се увеличава, може и да се премахне, но е хубаво да е има.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Мар 2014, 13:46

Много ме забавиха с топлия охлюв . Не издържах.... И поръчах това :
$_1.JPG

Billet компресорна перка . Като ще е гарга да е рошава :mhihi: .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: без да прави

Мнение от ЧочоБМВ » 22 Апр 2014, 19:09

Тръгна ли колата, колега?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Апр 2014, 14:26

Турбината е на колата работи добре, но не е това на което се надявах . Не развърта по-бързо противно на очакванията ми. Да буст прави да те убие, нооо няма идея да е по-рано от стандартното. ПС : Вече си мисля че имам нужда от проверка на центровка, от известно време не я бива колицата, а колега е споделял за тромавост след поразтягане на верига , и след прецентроване отново възвърната форма на колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 18 Май 2014, 19:26

Още малко инфо дано е полезно за някой . Увеличих горивото , предварението и то е малко нагоре ( малко под градус , отпреди ) и въпреки всичко няма очакваната пръгавост в ниските макар това да е относително и всеки го усеща различно. Все си мисля ( бил съм притежател и на такъв тдс ръчка ) автомата е по-скопен откъм софтуерна поддръжка визирайки управлението на двг , поне так го усещам аз. Много различно поведение на надува от турбото при различни обороти , въпреки повечето пуснато гориво не прави максимален буст във всякакви режими оттам и по-тромавото поведение на колата като цяло .Единствено на дълго при по-големи скорости ( над 140 до 200 км/ч ) колата се държи една идея по-добре и ускорението е почти постоянно с добра интензивност ( като за тдс де, макар да съм гледал А6 какво е мъртвило след 100км/ч :mhihi: ). Ръчката с чип правеше буст( при ускорение ) и задържаше на всякакви предавки и скорости без да пада надолу . Старата турбина която свалих свир, макар че съм гледал А6укаше лекинко при преходния режим докато вдига налягане и си мислих вече че е за основен ремонт . Е да обаче не , освен леко пропускане ма масло ( което води до натрупване и задържане на мръсотия по компресорната перка и пълни кулер и колектори ) други притеснителни луфтове извън норвми не установих. Демек , само със почистване и ремонтен комплект ( дори само смяна на двата сегмента пропускащи масло ) турбината може да се върне до много добро състояние и би изкарала още десетки хил. километри успешно. Убедих се отново че тази турбина е мнооого здрава и нечуплива , стига и малко профилактика навреме и грижи неизискващи кой знае какви умения и време . Говоря конкретно за турбо на Гарет , което е с по-дебела ос от другата вграждана в тоз двг Мицубиши , а също така и с малко по-голямо компресорно колело ( включително и тази от Е39 е по-малка ) .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Май 2014, 8:46

Хидротрансформатора при ниски обороти, поради естеството си на работа, предава до 80% от въртящият момент на двигателя на автоматичната скоростна кутия. За това и времето от 0-100км/ч за коли с автоматични скорости кутии винаги е по-голямо в сравнение с тези с ръчни. При високи обороти, хидротрансформатора се заключва и въртящият момент се предава 1:1.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 19 Май 2014, 12:05

vladobate написа:Още малко инфо дано е полезно за някой . Увеличих горивото , предварението и то е малко нагоре ( малко под градус , отпреди ) и въпреки всичко няма очакваната пръгавост в ниските макар това да е относително и всеки го усеща различно...

Сподели моля те за предварението на диагностиката какви стойности ти дава. (ДИС примерно)... При мен е 2,9градуса (така го дава в ДИС-а)!?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 19 Май 2014, 17:30

jogr написа:
vladobate написа:Още малко инфо дано е полезно за някой . Увеличих горивото , предварението и то е малко нагоре ( малко под градус , отпреди ) и въпреки всичко няма очакваната пръгавост в ниските макар това да е относително и всеки го усеща различно...

Сподели моля те за предварението на диагностиката какви стойности ти дава. (ДИС примерно)... При мен е 2,9градуса (така го дава в ДИС-а)!?

Последно вчера ми показа 3.6 . Преди доста време го бях бутнал мъничко на единия ден , на другия пак ми показваше 2.8 , та нещо не му вярвам баш ама как да е определено съм с по-голямо предварение ама колко никой не знае .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 19 Май 2014, 17:39

zvetiko написа:Хидротрансформатора при ниски обороти, поради естеството си на работа, предава до 80% от въртящият момент на двигателя на автоматичната скоростна кутия. За това и времето от 0-100км/ч за коли с автоматични скорости кутии винаги е по-голямо в сравнение с тези с ръчни. При високи обороти, хидротрансформатора се заключва и въртящият момент се предава 1:1.

Да прав си макар при новите автомати вече няма разлика с ръчка. Тя колата пак си пали гумите , но не иска да качва буст по-бързо както очаквах и затова мисля тоз софтуер е скопен или някакси много навързан с управлението на АСК за да я пази от претоварване , поне нещо такова си мисля . Чипосан автомат тдс не съм карал , но ръчката определено върви доста нервно и при превключване на следваща предавка удряш главата в подглавника :mhihi: , нещо такова очаквах , но уви .Ще се поровя в центровката на газоразпределението, дано изскочи зайче оттам ....Колата не пропушва грам макар да съм на 2.5мг порция .

ПредишнаСледваща

Назад към E34