М54Б25 не пали след сипване на бензин

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 335i 2008

М54Б25 не пали след сипване на бензин

Мнение от bweenie » 19 Мар 2014, 12:23

Колеги, днес колата ми умря след като зареждах на бензиностанция. Бях останал абсолютно на 0, даже показваше --- на борда обаче нямаше бензиностанция до мен на близо. Стигнах като на късмет до една и заредих половин резервоар. До този момент всичко по колата си беше ок. Когато запалих колата почна да се дави нещо и изгасна след 2-3 сек. Такова нещо до сега никога не се е случвало. Тръхнах пак да паля, пак почна да се дави и да гасне. Дадох няколко пъти на контакт но пак беше същото. След 10 мин опити накрая запали, работеше зле но след като я форсирах всичко се оправи. След 1км реших да спра да видя дали всичко е ок вече и я загасих. Не можа да запали и викнах един приятел да я бутнеме някъде поне извън пътя. Когато моя човек дойде колата взе че си запали нормално и се прибрах до нас (1 км). Оставих я да работи на място с идеята да прочисти ако има въздух нещо по системата. Като се върнах се опитах да тръгна но веднага загасна колата. След това, при опит за палене даже не пали за 1-2 сек. като преди а само върти на място но не може да запали въобще. Акумулатор има със сигурност, всичко си свети и колата се кара всеки ден по много. Всичко дойде след като бях останал без бензин и заредих на въпросната бензиностанция. Там гледам да не зареждам но беше инцидентно и все пак беше Shell, не някоя долнопробна. След зареждането и последвалото давене на колата, ми се стори че работи като кола с много лошо гориво. Пукаше, тракаше и се опитваше да загасне но поне работеше по няколко секудни. Сега, колкото и да върти не се стига до палене. Един вид да се опиташ да запалиш кола без да си и изключил алармата. Стартера върти, но като че ли няма гориво до двигателя. Закачих я веднага на БМВ Скенер и показа 20 грешки DME за бедна/богата смес, ламбда сонди..Изтрих ги и не останаха грешки. Не светят лампи обаче не можах да проверя колата с Импа/ДИС. Имам ги инсталирани обаче не ги бях пробвал и нещо не вървят...На мене ми се върти в главата бензинова помпа/филтър но ще се радвам и за вашите съвети. Колата трябва да я оправя спешно, че работата ми е свързана с каране...Другото което се сетих е че не чувам никакъв звук като дам на контакт. Нали се чува леко когато помпата работи...Отначало си помислих и за кофти бензин но да е чак толкова зле че да не може да запали дори и за малко ми се вижда странно. Също така, след бензиностанцията когато запалих и се прибрах колата се форсираше добре, но усетих че след 3000 оборота няма мощност. Ще съм благодарен на всякакви съвети. То е ясно че има нещо за смяна но ако дадете идеи какво може да е, за да не трябва да сменям подред всичко. В момента колата е на 1/2 пълен резервоар. Утре мисля да сипя в туби V-power и да долея догоре да не би да е от лош бензин но не ми се вярва защото сега даже не може да запали и за секунда. Само върти, стрелката на оборотите се вдига до 200 и това е....

Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Re: М54Б25 не пали след сипване на бензин

Мнение от 100imenov » 19 Мар 2014, 12:40

Колега сам си дал отговора.Карал си я без бензин,след това един път пали един не,казваш че на контакт няма никакъв звук,все признаци за заминала помпа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 19 Мар 2014, 12:48

Аз имах същиа проблем, като бях карал на резерва общо 2 или три пъти за няколко години, като последния път и аз бях в това положение, като на мен ми показваше че има около 1л в резервоара.

И помпата просто умря.

При мен си беше още оригиналната и това с карането на изпарения просто я довърши. Смених помпата и всичко е точно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bweenie » 19 Мар 2014, 12:59

Еми колеги, аз карам всеки ден по 100км, всеки ден зареждам до средата и като стигна резерва зареждам пак.. :lol:
Не знам защо го имам тоя навик да не пълня до горе и като съм на средата да сипвам пак догоре.
Явно помпата е заминала. Гледам при мен е около 200$ на VDO.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 19 Мар 2014, 13:07

100 % е от помпата щом на контак не се чува звук, че засмуква гориво, значи е заминала. Смени я и си пълни повече резервоара, защото без гориво помпите горят :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Мар 2014, 13:18

Помпата ти е засмукала боклуци и е предала Богу дух.

Много пъти сме коментирали, че като се кара на резерва после сменяш помпа....
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 19 Мар 2014, 18:07

Все пак може първо да смениш горивния филтър, особено, ако не си го сменял скоро е добре да го смениш така или иначе, но едва ли ще ти се размине и смяната на помпата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 19 Мар 2014, 20:55

на бензиновата рейка има едно с капачка - като главата на винтил прилича. Ако няма налягане като натиснеш иглата - 100% помпата не работи . Това докато някой върти на стартер , тогава и помпата трябва да работи.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bweenie » 21 Мар 2014, 4:19

Колеги, проблема е решен от първия път. Помпа VDO/Siemens и сменя с помоща на това видео.
https://www.youtube.com/watch?v=aqVGpkan0rE

Сменята е елементарна, 1 час ми отне без да бързам защото се опитах да сложа ново уплътнение което се оказа по голямо и не пасна. Накрая сложих старото и работа стана. Благодаря за съветите! :)

Назад към E46