e90 - Разход на гориво
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Re: e90 - Разход на гориво
Taruno написа:damien написа:body написа:Магистрално София-Бургас-София със 150 постоянна си дава около 7.7-8/100
a в София само ? Доколко е нормално 330хд, автоматик, зимата да дава 13-13,5 предимно (почти изцяло) в центъра на софия?
Не не е нормално това е разход за Е60 530xd където имаш още 300 кила отгоре ......
Тук малко се изсили, имат 60-70 кила разлика. И двете ако са автомати и комбита и хиксове.....
А по каталог 11,1 спрямо 11.9 на 5-та. Тъй че 13-13,5 си е нормално.
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
kraska написа:
Тук малко се изсили, имат 60-70 кила разлика. И двете ако са автомати и комбита и хиксове.....
А по каталог 11,1 спрямо 11.9 на 5-та. Тъй че 13-13,5 си е нормално.
Съгласен напълно

330д само задно , ръчка , лято дава около 10 в Сф ....... скложи + 0.5 за Х ; + 1.5 за автомат ; + 1-2 за зима и стана..... точно толкова

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Значи по талон моята Е61 530xd е 1900 кг. По талон на един приятел 330 xd е 1680. Да не са 300 но са да кажем средно 200 кила разлика. Моята 13.6 не е давала никога, при положение, че въртях много км на ден градско. в София даваше около 12.5. Ако си мислите че 13.5 е нормален разход за Е91 при положение, че по сайтовете за следене на разходите в реалността хората казват около 10.5 то няма проблем всеки с мнението си, но ако направите един бърз преглед на темата в Е60 форума ще видите, че дори и там 13.5 не е толкова често срещан разход.
Neonman това, което си написал е АБСУРДНО 0,5 за Х и около 1,2 за автомата става ама 2 литра за зима са някакви страшни фантазии и ако наистина виждаш такова нещо в колата ти отиди да я прегледаш. Не забравяй, че не караш кола от 60тте години и че 330 бензин дават около 13-14-15 разход
ps. те по книжка му дават 9.8
ps.ps. neonman караш E46 недей да даваш твоя разход без да го уточниш това тъй като ще заблудиш някой.
Neonman това, което си написал е АБСУРДНО 0,5 за Х и около 1,2 за автомата става ама 2 литра за зима са някакви страшни фантазии и ако наистина виждаш такова нещо в колата ти отиди да я прегледаш. Не забравяй, че не караш кола от 60тте години и че 330 бензин дават около 13-14-15 разход

ps.ps. neonman караш E46 недей да даваш твоя разход без да го уточниш това тъй като ще заблудиш някой.
- The^Maniac
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d
E90, 330d, автомат.
Градско в София: лятото - точно 10/100 средно; сега зимата - 12.5/100; основният ми преход (до работа) е къс и предполагам за това зимата ми дава 2-3л отгоре. Стил на каране - умерен, тоест не правя глупости, но си "подавам" газчица чат-пат
. Термостатите са си ОК!
Извънградско - 7/100. Рядко е различен, свалял съм го до 6/100 за пробата, но не си заслужава тази кола да се кара така. Правил съм и 8.5/100, но става много опасно
Градско в София: лятото - точно 10/100 средно; сега зимата - 12.5/100; основният ми преход (до работа) е къс и предполагам за това зимата ми дава 2-3л отгоре. Стил на каране - умерен, тоест не правя глупости, но си "подавам" газчица чат-пат

Извънградско - 7/100. Рядко е различен, свалял съм го до 6/100 за пробата, но не си заслужава тази кола да се кара така. Правил съм и 8.5/100, но става много опасно

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Taruno, то хубаво и логично си ги наредил нещата, но забравяш един много важен фактор .. задкормилното устройство. Значи има хора и хора и твойто бавно и на някой друг бавното може да се различават с 50км/ч. Аз съм забелязал че тези коли малко не могат да харчат, но могат доста на горе да отидат. т.е. според мен всякакъв разход за 330хд/530хд от 10.5 до 16 в града е нормален (зависи от трафик, терен, щофьор, темпрература на въздуха, налягане в гумите, посока на вятъра). Ако колата има проблем това според мен ще си проличи веднага.

- neonman
- младши ентусиаст
-
Taruno написа:Neonman това, което си написал е АБСУРДНО 0,5 за Х и около 1,2 за автомата става ама 2 литра за зима са някакви страшни фантазии и ако наистина виждаш такова нещо в колата ти отиди да я прегледаш. Не забравяй, че не караш кола от 60тте години и че 330 бензин дават около 13-14-15 разход
1. Темата е за Е90 и за ТАКАВА пиша , а НЕ за е46 !
2. Аз сайтове за разходи не гледам , защото там пишат какви ли не хора , живеещи както в малки селца , така и в големи градове с дъъъълги булеварди със зелени вълни !
3. Говоря от ЛИЧЕН опит , за разлика от теб ( с Е90 ) - имал съм Е90 330 дА , след което 330 д ( и двете със задно ) !!
4. Живея в София , за разлика от теб - казвам го за да отбележа Обективността в мнението ми

5. Написал съм за зимата 1-2 литра !!! НО все пак Зимата СПОКОЙНО може да ти вдигне 2лтр. , че и отгоре разхода дизелов автомобил в Сф - просто снега прави невъобразими задръствания тук!
6. Ако си мислиш , че ти е най-икономична колата , съм готов да ти докажа , че моята 330 -ка е по-икономична ..... едва ли ще постигнеш 4.6/100 с 3.0д/Е60-то си за 150 км пробег изв/гр пътувайки с трафика

7. Теглата по талони на колите имат огромни разминавания с реалността ! Разликата м/у Е60 и Е90 (с идентични мотори ) е ПОД 100 кг !
8 . Ти кога си карал 330 бензин в Сф та даваш с такава категоричност мнение за разхода й, щото аз и такава съм имал и карал

И 330и , автомат , 4*4 (щото за такова говорим ) зимата В СФ , ще ти дава 13-14 ама някой др път .......16-17 по скоро !
Та си в заблуда с доста от нещата !
Поздрави.
Последна промяна neonman на 06 Фев 2014, 10:59, променена общо 1 път
- Taruno
- старши ентусиаст
-
MonsteR написа:Taruno, то хубаво и логично си ги наредил нещата, но забравяш един много важен фактор .. задкормилното устройство. Значи има хора и хора и твойто бавно и на някой друг бавното може да се различават с 50км/ч. Аз съм забелязал че тези коли малко не могат да харчат, но могат доста на горе да отидат. т.е. според мен всякакъв разход за 330хд/530хд от 10.5 до 16 в града е нормален (зависи от трафик, терен, щофьор, темпрература на въздуха, налягане в гумите, посока на вятъра). Ако колата има проблем това според мен ще си проличи веднага.
Така е колега, го има и тоя фактор, че какъвто и шофьор си има средни граници на разхода, които е меко казано странно да бъдат преминавани. Но пък и не съм тук да споря горния колега е питал дали е нормално и според мен не е. В повечето случаи, които се наблюдава завишен разход има общи фактори
При дизел говорим:
термостатите и ДВАТА!!!! (най-честия заподозрян и в повечето случай правилния)
дебитомер
Задръстен ЕГР
Задръстен ДПФ
Задръстени колектори
торк конвертор при автоматите
Тези фактори биха направили най-голяма разлика градско.
Правилно налягане на гумите има ОГРОМНА роля извънградско като точното налягане за товара т.е. при двама и при 4ри души цифрата е различна може да даде 15-20% отклонение.
Дори Mythbusters тестваха само 10% пренадуване на гумите може да свали извънградски разход с 15% НЕ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ (деца не пробвайте това у дома)
Разбира са задкормилното устройство ако е на 18-20 и кара със 100 между всеки светофар то си заслужава и 30 разход, за да му дойде акъла.

Ако си мислиш, че ти споря нещо neonman значи като нищо да си от гореспоменатите 18-20 годишни, никъде не съм казал, че моята кола е магическа, а че 13,5 е завишен разход за тройка(само да изплатят Армеец тъпата кражба ще говоря в лични данни, защото точно в 330xd се оглеждам). Висял съм час и 45 мин. в задръствания на телевизионната кула с 5тицата и разхода от там до Банишора и обратно пак не е показал на 12.8. т.е. това, че не живея в София не значи, че нямам наблюдения от този град.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
дали е 3-ка или 5-ца разликата е минимална. Посочих по-горе по каталог разхода 11,1 спрямо 11,9. Аз карам предимно къси разстояния от по 2км, като колата изстива напълно преди да е запаля и загрява до 66 гр. преди да е загася, особено като пуснеш парното минава много време. Разхода зимата ми скочи от 20 на 24л /100. 3-та X, автомат с 3000 дизел двигател е 1715кг, 5-та същата е 1780кг по каталог. Моята 3-ка дори е по-тежка от някои седанови 5-ци. Колата ми като загрее и почна да обикалям из Варна по основните булеварди, разхода ми пада до 14-15. По каталог ми е дават 14,4л./100. Така ,че има причина за всичко.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
BMW E61 530 xd е 1840 кг по каталог ?!?! къде ги гледате тези данни под 1800 не знам. По книжка и дават 11.5 разход на комбито xd, та хайде сега някой да бръкне в книжката на E90 да изкара данните от там и да ги пусне и край от мен с тоя безумен оффтопик
Може да отворим нова тема да дискутираме.
пс. ако гледаме тук
http://www.ultimatespecs.com/bg/car-spe ... 530xd.html
http://www.ultimatespecs.com/bg/car-spe ... 330xd.html
но се съмнявам, че за е91 са написали данни от 2.0д седан

пс. ако гледаме тук
http://www.ultimatespecs.com/bg/car-spe ... 530xd.html
http://www.ultimatespecs.com/bg/car-spe ... 330xd.html
но се съмнявам, че за е91 са написали данни от 2.0д седан

- paralichko
- кандидат ентусиаст
-
neonman написа:Taruno написа:Neonman това, което си написал е АБСУРДНО 0,5 за Х и около 1,2 за автомата става ама 2 литра за зима са някакви страшни фантазии и ако наистина виждаш такова нещо в колата ти отиди да я прегледаш. Не забравяй, че не караш кола от 60тте години и че 330 бензин дават около 13-14-15 разход
1. Темата е за Е90 и за ТАКАВА пиша , а НЕ за е46 !
2. Аз сайтове за разходи не гледам , защото там пишат какви ли не хора , живеещи както в малки селца , така и в големи градове с дъъъълги булеварди със зелени вълни !
3. Говоря от ЛИЧЕН опит , за разлика от теб ( с Е90 ) - имал съм Е90 330 дА , след което 330 д ( и двете със задно ) !!
4. Живея в София , за разлика от теб - казвам го за да отбележа Обективността в мнението ми![]()
5. Написал съм за зимата 1-2 литра !!! НО все пак Зимата СПОКОЙНО може да ти вдигне 2лтр. , че и отгоре разхода дизелов автомобил в Сф - просто снега прави невъобразими задръствания тук!
6. Ако си мислиш , че ти е най-икономична колата , съм готов да ти докажа , че моята 330 -ка е по-икономична ..... едва ли ще постигнеш 4.6/100 с 3.0д/Е60-то си за 150 км пробег изв/гр пътувайки с трафика![]()
7. Теглата по талони на колите имат огромни разминавания с реалността ! Разликата м/у Е60 и Е90 (с идентични мотори ) е ПОД 100 кг !
8 . Ти кога си карал 330 бензин в Сф та даваш с такава категоричност мнение за разхода й, щото аз и такава съм имал и карал![]()
И 330и , автомат , 4*4 (щото за такова говорим ) зимата В СФ , ще ти дава 13-14 ама някой др път .......16-17 по скоро !
Та си в заблуда с доста от нещата !
Поздрави.
330xd automat 11 до max 12/100 в София. Младост - Захарна фабрика всеки ден !
- neonman
- младши ентусиаст
-
paralichko написа:330xd automat 11 до max 12/100 в София. Младост - Захарна фабрика всеки ден !
Мл.- Зах. фабр. е едно от най-благоприятните трасета за ''градско'' каране

Я се забутай всеки ден през центъра да видим как щи дава 11-12

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тази тема малко замря, та ще я събудя с първото пролетно пътуване.
София - В.Търново, много слаб трафик, почти без изпреварвания, средна скорост 98.5км/ч, трима човека, едно дете и два куфара в багажника 7.6л/100км.
После вкарах градско в микса, по баирите на Търново и тотално разкопаните улици в Търговище, по борд скочих на 8.7, но на връщане свалих пак резултатът за целия път по колонка дойде 8.2/100 със средна скорост 78 км/ч. Навсякъде съм карал в диапазона 100-130 км/ч. Повече от това по конкретните пътища ми се струва опит да си купя още едно окачване.
София - В.Търново, много слаб трафик, почти без изпреварвания, средна скорост 98.5км/ч, трима човека, едно дете и два куфара в багажника 7.6л/100км.
После вкарах градско в микса, по баирите на Търново и тотално разкопаните улици в Търговище, по борд скочих на 8.7, но на връщане свалих пак резултатът за целия път по колонка дойде 8.2/100 със средна скорост 78 км/ч. Навсякъде съм карал в диапазона 100-130 км/ч. Повече от това по конкретните пътища ми се струва опит да си купя още едно окачване.
Never mistake motion for action...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Leon, а резервна гума в багажника имаш ли или използваш спрей 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тия спрейове не стават за нищо (може би за малки дупчици), патерицата винаги е в багажника на дълъг път. Малко става криво за редене на куфари, знаеш какво имам предвид...
П.П. Митак, на Leon ли минахме?
П.П. Митак, на Leon ли минахме?

Never mistake motion for action...
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Какви са тези спрейове и патерици. Е90-ките не са ли с run flat гуми?