Проблем Е46 2.0d 150cc
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- dido_demon
- Потребител
-
Проблем Е46 2.0d 150cc
Колеги, проблема примен е следния. Колата при нормална работа няма мощност. Ускорява много тегава и като цяло оборотомера ми стига само до 3000 оборота и това е. Само да спомена, че колата е автомат. При закачане на софтуер ми излиза грешка на датчик за свръх налягане. От се почна подмяна на всички датчици по турбо пътищата, рецеклиране на турбина, сменени са абсолютно всички филтри по колата, и нов дебитомер БОШ. Но всичко си остана като същия проблем си го има, никаква мощност при ускорение. Дадоха ми идея да проверя да я карам без закачен дебитомер. След отстраняване то на клемата на дебитомера колата стана коренно различна, ускорението се подобри (може би малко под необходимото), но като цяло много по-добре отколкото при закачен дебитомер. Няколко седмици я карах така като и следих и разхода на гориво, който изненадващо нямаше никаква промяна както си беше и преди (на борд ми исписва 12.1 л/100 км.), което не ми се вижда много нормално. Това си го пише при закачен и разкачен дебитомер. Днес пробвах и сложих дебитомер, който е от 2.5d, след пробата установих, че няма мощност колата както и при моя дебитомер. Махнах, този от 2.5 цата и оставих моя, който си е за 2.0. Колата започна днес да пуше много черен гъст пушек при ускорение се усеща леко забива предница и след това ускорява. Проблема от цялата работа си остава, като закача дебитомера не варви това, което трябва да е и като разкача дебитомера леко се оправя варвенето, но пушека е непоносим. Моля ако има някакви идеи за отстраняването на проблема да помага.
Предварително благодаря.
Предварително благодаря.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Проблем Е46 2.0d 150cc
dido_demon написа:Колеги, проблема примен е следния. Колата при нормална работа няма мощност. Ускорява много тегава и като цяло оборотомера ми стига само до 3000 оборота и това е. Само да спомена, че колата е автомат. При закачане на софтуер ми излиза грешка на датчик за свръх налягане. От се почна подмяна на всички датчици по турбо пътищата, рецеклиране на турбина, сменени са абсолютно всички филтри по колата, и нов дебитомер БОШ. Но всичко си остана като същия проблем си го има, никаква мощност при ускорение. Дадоха ми идея да проверя да я карам без закачен дебитомер. След отстраняване то на клемата на дебитомера колата стана коренно различна, ускорението се подобри (може би малко под необходимото), но като цяло много по-добре отколкото при закачен дебитомер. Няколко седмици я карах така като и следих и разхода на гориво, който изненадващо нямаше никаква промяна както си беше и преди (на борд ми исписва 12.1 л/100 км.), което не ми се вижда много нормално. Това си го пише при закачен и разкачен дебитомер. Днес пробвах и сложих дебитомер, който е от 2.5d, след пробата установих, че няма мощност колата както и при моя дебитомер. Махнах, този от 2.5 цата и оставих моя, който си е за 2.0. Колата започна днес да пуше много черен гъст пушек при ускорение се усеща леко забива предница и след това ускорява. Проблема от цялата работа си остава, като закача дебитомера не варви това, което трябва да е и като разкача дебитомера леко се оправя варвенето, но пушека е непоносим. Моля ако има някакви идеи за отстраняването на проблема да помага.
Предварително благодаря.
Колега, може би новият дебитомер не е кодиран правилно или изобщо не е кодиран.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
А ти кога за последно кодира дебитомер на Е46 150 кс ... Майсторе . До колегата провери дали не ти е спукан смукателния колектор огледай за омасляване и проверете ЕГР-а
Барай шишарката Минкеее ....
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Коя година е колата?
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
anzak написа:А ти кога за последно кодира дебитомер на Е46 150 кс ... Майсторе .

тия хора или се правят на много умни или нарочно заблуждават хората, 150 коня, 320д- няма програмиране на дебитомера, само се трият адаптиви

Аман от пишман

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
oci написа:anzak написа:А ти кога за последно кодира дебитомер на Е46 150 кс ... Майсторе .
![]()
тия хора или се правят на много умни или нарочно заблуждават хората, 150 коня, 320д- няма програмиране на дебитомера, само се трият адаптиви![]()
Аман от пишман
Ти го каза колега то малко е като 'Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крака" че и на Майстор Цветко работата .... То в ТИС много ясно си е написано кое и в какви случаи се програмира ама .... нашия е по наясно

Барай шишарката Минкеее ....
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
anzak написа:oci написа:anzak написа:А ти кога за последно кодира дебитомер на Е46 150 кс ... Майсторе .
![]()
тия хора или се правят на много умни или нарочно заблуждават хората, 150 коня, 320д- няма програмиране на дебитомера, само се трият адаптиви![]()
Аман от пишман
Ти го каза колега то малко е като 'Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крака" че и на Майстор Цветко работата .... То в ТИС много ясно си е написано кое и в какви случаи се програмира ама .... нашия е по наясно
Мани, мани ако го пуснеш в търсачката неговото име ще видиш в колко теми го засичам с неговите умения, лошото, е че има хора които се връзват на такива "диагностици", лошото е, че във форума се навъдиха много като него

7 мнения
• Страница 1 от 1