Дърпане във волана при неравности
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- icohristov
- Потребител
-
Re: Дърпане във волана при неравности
При мен със сигурност е от гумите. Със зимните 205/16 не мърда изобщо. С летните 205/16 сама следва коловозите и предишното лято беше така. Летните гуми са мишелин с борд и са доста по шумни от зимните. Преди с 225/17 също не помня да мърдаше сама така.
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d lci
Колеги здравейте,
възможно ли е с един и същ размер гуми летни 225/45/17-Bridgestone и зимни Sportiva 225/45/17 и двата комплекта са нови и се слагат на едни и същи джанти да има огромна разлика в дърпането на волана?
Бях забравил че го имам този проблем след рециклирането на рейката няколко пъти и след като сложих зимните гуми колата е бетон,грам не помръдва,
но събота сложих лятната гума и пак откачих,колата си оди дето иска,а при малко по голяма неравност ако пусна волана сигурно ще направи обратен
възможно ли е с един и същ размер гуми летни 225/45/17-Bridgestone и зимни Sportiva 225/45/17 и двата комплекта са нови и се слагат на едни и същи джанти да има огромна разлика в дърпането на волана?
Бях забравил че го имам този проблем след рециклирането на рейката няколко пъти и след като сложих зимните гуми колата е бетон,грам не помръдва,
но събота сложих лятната гума и пак откачих,колата си оди дето иска,а при малко по голяма неравност ако пусна волана сигурно ще направи обратен

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Колега, размени предните гуми, ако вече не си го пробвал, често се случва.
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
Nikolay P. написа:Колега, размени предните гуми, ако вече не си го пробвал, често се случва.
Размених ги същата работа,луд ставам особенно извън града като изпреварвам и преминавам в лявото платно и има лек наклон на платната

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
На колко сезона са летните гуми, до сега карал ли си ги и ако да, преди като си карал с тях дърпала ли е пак така?
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
Nikolay P. написа:На колко сезона са летните гуми, до сега карал ли си ги и ако да, преди като си карал с тях дърпала ли е пак така?
Сега им е 3-ти сезон,на 60% са някъде,и преди дърпаше така,ако знам че ако взема нови ще се отърва от това ще взимам

преди доста време карах една петица и като сменяхме гумите зимни 16-ски и летни 18-ски, оригинални и двата вида. И ако не направя реглаж след всяка смяна се получаваше точно така. Доста хора ми казваха че няма логика, аз също не видях такава при положение че и спазвам размерите на гумите според предписанията.
При теб размера е един и същи, но не пречи да направиш една сходимост.
При теб размера е един и същи, но не пречи да направиш една сходимост.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Виж колега, ако има как да вземеш от някой две гуми и да пробваш с тях, ако си е ок, значи просто си е от самите гуми и си за нови. Ако не си правил скоро реглаж, хубаво е да минеш така, както си сега с летните.
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
стенд правих преди 2 месеца ,освен да пробвам и това чудо да мина и с летните...
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Преди да минеш реглаж, пробвай с други гуми да видиш колата как ще се държи, ако не тегли, не се занимавай, обувай нови гуми и си ти. 

- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
Nikolay P. написа:Преди да минеш реглаж, пробвай с други гуми да видиш колата как ще се държи, ако не тегли, не се занимавай, обувай нови гуми и си ти.

Joro KzK написа:стенд правих преди 2 месеца ,освен да пробвам и това чудо да мина и с летните...
То това е идеята, да минеш с летните гуми.
И един съвет: ако ще пробваш с нови гуми, гледай да са нови, а не на няколко години ама изглеждат нови и т.н. защото не знаеш колко са криви и да не си помослиш че нещо колата ти е за ремонт.
- Joro KzK
- кандидат ентусиаст
-
Kris написа:Joro KzK написа:стенд правих преди 2 месеца ,освен да пробвам и това чудо да мина и с летните...
То това е идеята, да минеш с летните гуми.
И един съвет: ако ще пробваш с нови гуми, гледай да са нови, а не на няколко години ама изглеждат нови и т.н. защото не знаеш колко са криви и да не си помослиш че нещо колата ти е за ремонт.
именно де чисто нови,не втора ръка

- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, сега за дърпането, случвасе на нови гуми и на водещи марки да са лошо направени / криви / и при монтаж колата започва да дърпа. Ако преди колата не е имала проблем и със слагане на нови гуми започне да дърпа 99% е от тях, 1% е старите да са криви и да компесират лошата геометрия. Какво да се направи в този неприятен момент, е да се рекламират гумите, и всеки уважаващ клиентите си продавач трябва да ги смени за своя сметка. Не вярвайте сляпо, че новите мишелинки, бриджестон или други извесни марки са безпогрешни и при тях има брак. При смяна на гуми, ако колата започне да дърпа не си давайте парите веднага за реглажи. Незнам дали се изразих правилно и ме разбрахте, но гарантирам ви че ни се случвало нови гуми да предизвикват неприятното дърпане, а на външен вид няма никакви признаци и дори качена на машината за баланс няма никакви отклонения, НО сложжена на колата става много весело. Надявам се да съм ви помогнал малко и се извинявам за правописа, но не съм си в родината.
Успех на всички.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Аз имам същия проблем и според мен не е от гумите, а от джантите... Странно и глупаво изглежда, но се убедих сам. На зимните гуми съм с такива джанти
демек оригинални за е46, а летните ми са
С зимните оригиналните джанти, колата върви там където и кажа и стоят по-прибрани в калниците. С летните обаче не е така и стоят по-раздути в калниците, при положение че гумите са еднакъв размер, джантите са еднакъв цолаж и са еднакво широки....... Може би за това че са по-издадени навън, прави управлението такова