Твърде ярки ангелски очи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 1.9 316i / F36 440xi

Твърде ярки ангелски очи

Мнение от danielgenov » 15 Мар 2014, 23:19

Здравейте,
днес си монтирах LED ангелски очи. Вързах ги директно към кабаритите, т.е. не съм използвал релето с кабелите в комплекта. Всичко е точно и светят много ярко и атрактивно през деня и тук свършва хубавата част. През нощта също си светят ярко, но явно твърде ярко. Преди малко се прибрах в Козлодуй от Лом и по пътя 2 от 3 коли ми присветкаха и понеже се стремя да бъда съвестен водач на първата отбивка спрях и откачих ангелските очи.
Въпросите ми са следните:
1. Има ли начин да им намаля яркостта и по какъв начин да разбера коя яркост няма да заслепява насрещните водачи, освен разбира се да ги тествам в пътна обстановка.
2. Утре ще се опитам да ги вържа не към габаритите, а към светлините за мъгла. Аз нямам монтирани такива, но в колата под ключа за светлините имам ключ за фарове за мъгла, а и днес докато се занимавах с ангелските очи забелязах, че имам и окабеляване което отива към мястото за фаровете за мъгла. Та според вас това добра идея ли е ( мен така ме устройва по принцип). Въпросът е да мога да ги изключвам по елегантен начин без да прекарвам разни други ключове и т.н. :)
3. За малко да забравя .... забелязах, че когато подам контакт, точно преди да завъртя стартера, ангелските очи примигват 3 или 4 пъти на висока честота. Забелязах го в отражението на кола срещу мен. Като при подаването на контакт къси и габарити са изключени, ключа е на нулева позиция - аз така винаги паля колата. А колата е BMW e46 316i 99г.

Благодаря за вниманието!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Твърде ярки ангелски очи

Мнение от vavilon » 16 Мар 2014, 18:01

1.А не си ли се замислил, че това присветване, се дължи на не регулирани фарове или вдигнати на макс?
2.По добре си ги вържи на реле.
3.Ако си изключиш чека на габаритите софтуерно, няма да ти мигат.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 16 Мар 2014, 19:25

Избий си идеята че може да заслепиш някой с ангелски очи,регулирай си фаровете.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danielgenov » 16 Мар 2014, 20:23

Прикачвам снимка на колата с включени габарити и ангелски очи, нищо друго. Снимката е правена 18:16 днес.
На живо се виждат ринговете много ясно, но на снимката всичко е слято. Опитах няколко пъти, но все така излиза.

angel_eyes.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 16 Мар 2014, 21:07

Мисля, че това с премигването при подаването на 1ва позиция на ключа беше нещо нормално за лед светлините. Мисля, че трябваше да има някакво реле или нещо от сорта (не съм много много запознат). Един приятел един ден ми го обяснява тея работи с лед светлини и как оставало някакъв заряд в тях та затова така премигвали. А относно проблема ти, пробвай другия път нощем леко да си наклониш фаровете надолу от врътката за тях. И на мен често ми мигат особено ако сме 5 човека в колата. Затова една степен по надолу бутам и няма проблем.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 17 Мар 2014, 8:55

SlipX написа:Един приятел един ден ми го обяснява тея работи с лед светлини и как оставало някакъв заряд в тях та затова така премигвали.

Колега не вярвай на тая теория за статичното електричество... Аз като излизам от колата винаги ме пердаши тока като пипам вратата и направо дългите ми светят за 2 сек :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Колегата го каза най точно:
1.Фаровете не са му регулирани правилно, не може да засплепи някого от ангелите..
2.Просто си изкл. чека и няма да премигат ,мойте са студен катод технология и като запаля и не съм на габарит (понеже там съм ги вързал) мигат ма дискотека правят... щото чека работи
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 17 Мар 2014, 10:32

тези ангели верно са лудница
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 17 Мар 2014, 10:40

BMDrago написа:тези ангели верно са лудница

явно щото са оранжеви и като се слеят и със габарита и а винаги като се снима нещо изглежда по-ярко от колкото е не малко ангели съм виждал и не вярвам да заслепяват :)
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 17 Мар 2014, 10:44

Що се изказваш неподготвен? Габарити има само на един от двата рефлектора....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 17 Мар 2014, 15:18

Аз също съм сложил точно същия вид и цвят....Няма как да заслепиш някой с тези ангели... А защо не ги върза към габарита между другото и просто да махнеш крушката на самия габарит заедно с фасонгата? Премигването и при мене го правеше ( моите са вързани към габарите )...Но това се оправя елементарно като се махне проверката за изгоряла крушка софтуерно става за 5мин буквално... Друг страничен ефект при моите има, че остават много леко да светят ( забелязва се вечер ) за около половин минута, след това сами гаснат... Според мене оправи си как трябва връзването и си настрой фаровете да светят как трябва и всичко ще си дойде наред....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от danielgenov » 17 Мар 2014, 20:45

Благодаря на всички за отговорите, но някои ще извиняват ама говорят врели некипели. Според мен е нормално да се дават предположения, но не и директни заключения, които не отговарят на истината.

1. В темата си споменавам, че заслепяването ставата след като слагам ангелските очи. Преди това никога никой не ми е присветкал докато карам на къси и при това на макс вдигнати (от ел регулатора) фарове. Предполага се, че не сам толкова тъп (а може би не), че да не ги регулирам, ако често ми присветкват и преди да ги сложа. Задницата ми е достатъчно вирната и фаровете са ок. А и ако съм карал 1 тон товар в багажника докато са ми примигвали щях да го спомена. С колата правя средно по около 3000 км на месец (от които повече от половината са вечер) и никога не съм имал проблеми с регулацията на фаровете. Също така не съм забелязал след монтирането на очите да съм ги променил по някакъв начин. Дори последния път, когато ми присветнаха бях ги пуснал максимално надолу, просто за теста.
2. SaSo, ако беше прочел темата ми качествено, не се обиждай, щеше да прочетеш, че съм написал
Вързах ги директно към кабаритите
. Е вярно, с правописна грешка съм го написал, признавам си! Също така, ако имаш желание, би ли ми казал какво имаш предвид с
оправи си как трябва връзването
, понеже доколкото разбрах и ти си ги вързал към габарита и не си използвал релето в комплекта.
3. Примигването и аз достигнах до извода, се дължи на check-a на борда, но аз го споменах само като ефект, който съм забелязал. Изобщо не ме дразни и дори ми харесва така, затова няма да го пипам. Идеята е да не пречи на системата това примигване.
4. Човека от който ги взех, а и в рекламата на самите очи си го пише, ми каза, че мога спокойно да си ги вържа към габаритите и няма да имам грешка на борда, което и стана.
5. Живея в Козлодуй, ако някой е от региона (около 50 км) с удоволствие ще се врътна до него вечер, за да прецени на живо колко са силни нощем :)))
6. BMDrago, благодаря ти лично за коректното мнение :)
Извинявам се отново, ако някой се е обидил от коментара ми или нещо греша :)

ШОП
Аватар

Мнение от BMDrago » 19 Мар 2014, 17:15

решението, мисля е да ги смениш или по някакъв начин да ги "димираш" :smoke: с резистор
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 19 Мар 2014, 17:31

Незнам защо останах с впечатлението, че са към габаритите. Иначе при мене даде веднага грешка за изгоряла крушка на габарита и светнаха на около 50% мигачите, като бекъп габарит... Един вид стана тип американ луук... Предполагам, че колата ти е преди фейслифта и затова не ти дава грешка на таблото, а има вариант да са махнати част от проверките за изгорели крушки... При мене бяха спрени и ги включих, като махнах проверката за габарити...Според мен ако започне да те дразни това пресвяткане ( мене лично ме дразнеше ) направи процедурата с махане на чека на габаритите... Иначе когато слагах моите забелязах, че при малко по-невнимателно боравене при поставянето особенно с декоративната пластмаса вътре във фара може самия ринг да опира и да неможе да слезе надолу рефлектора... Според мен една проверка на фаровете за настройка не е излишна и е никакви пари... Вярно светят силно, но чак пък толкова...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 19 Мар 2014, 22:15

Абе няма как да ги заслепиш с очичките. Пълни глупости. Помисли малко. За мен е по-вероятно след като светят ярко в комбинация с хубави крушки на къси. Отсреща движещият се, вижда късите светлини да светят и до тях друго което свети ярко и си мисли, че си на дълги. Е46 има доста ярки фарове, аз имам не помня точно Осрам по-силни на късите. И като ги вдигна често си мислят, че съм на дълги. Ако си забелязал подобно нещо се получава с баничарките и бусовете. Често си мисля, че карат на дълги защото са малко по-вдигнати фаровете им и светят целите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 20 Мар 2014, 12:33

Колега, какво ти пречи да си провериш фаровете на реглаж? :dunno: Има голяма вероятност, като си монтирал ангелите да ти се разместят фаровете! Затова ти писах в първият си коментар. :yes:
И наистина, какви са тея ангели където заслепяват? На л.с., благодаря.

Следваща

Назад към E46