Проблем с постоянно запотяване на стъклата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525d
Мечтае да кара: F82 ///M4

Проблем с постоянно запотяване на стъклата

Мнение от alioshev » 13 Мар 2014, 12:11

Здравейте, колеги!
Напоследък забелязвам, че като си оставя колата и примерно отида на работа, след като се върна при нея примерно след 2-3-4-10 часа стъклата са ми запотени и като тръгна да отварям врата, тя се отваря по трудно и издава звук, все едно отварям херметически затворено пространство (прави някакъв вакуум). Каква може да е причината за това нещо? Не ми губи охладителна течност и за това си мисля, че причината не е в радиатора или казанче или нещо от тоя сорт. Благодаря Ви предварително!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Проблем с постоянно запотяване на стъклата

Мнение от zvetiko » 13 Мар 2014, 12:44

Колега, в багажника трябва да има отвори за вентилация/ на твоята кола не знам точно къде/- да не си сложил нещо върху тях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay P. » 13 Мар 2014, 12:55

Здравей, колега! Докато караш имаш ли го този проблем със запотяването или е само, когато е паркирана и не се кара?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alioshev » 13 Мар 2014, 15:41

В багажника нямам почти нищо, така че не мисля, че може да има нещо върху тези отвори. Все пак ако ми кажете къде да гледам за тях може да проверя.

Колата, като се кара няма никакъв проблем с запотяване на стъклата. Като е оставена на паркинг, тогава е проблема. Запотява стъклата и днес, като се качих в нея имаше конденз (буквално се виждаше на предното стъкло как има капки по него, и тези капки си бяха отвътре).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 13 Мар 2014, 16:24

Стари уплътнения. Също така, на предният и задният джам лепилото не изържа. :(

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 13 Мар 2014, 18:37

Остави колата да изсъхне хубаво- свали постелките и ги остави на слънце. Като паркираш сутрин сваляй прозорците на няколко милиметра. Ако и след това продължи да има влага- търси теч на антифриз или вода при дъжд.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alioshev » 13 Мар 2014, 19:25

NikVanov написа:Остави колата да изсъхне хубаво- свали постелките и ги остави на слънце. Като паркираш сутрин сваляй прозорците на няколко милиметра. Ако и след това продължи да има влага- търси теч на антифриз или вода при дъжд.

Е хубаво да сваля прозорците, ама нали след 16 минути те се вдигат автоматично и после като стои цял ден затворена пак ги поти. Теч на антифриз няма, тъй като течността не помръдва. След големите дъждове проверявах някъде дали има мокро, препипах всеки детайл от колата и нямаше никъде мокро.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ronito1983 » 13 Мар 2014, 22:02

След 16 мин. не се вдигат сами,поне при моята е така.Оставил съм ги по цял ден отворени и заключена кола.А относно водата и аз го имах този проблем и се оказа,че когато вали дъжд и вътре влиза вода и после се изпарява и отива кондез по стъклата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 13 Мар 2014, 22:59

След около 16 мин. се изключват всички консуматори на ток, не съм чувал да се вдигат автоматично стъклата, освен ако не е нещо after market? Иначе проблемът е ясен- има излишна влага в купето. След зимата това е разбираемо, би трябвало като изсъхне хубаво да изчезне, ако няма теч отнякъде при дъжд. Има тема за уплътненията на вратите, намери я с търсачката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 16 Мар 2014, 13:39

Ако нямаш теч от някое уплътнение, изсуши си купето с един cerasit или друг влаго-абсорбатор, смени си поленовия филтър и виж да не са се запушили по някакъв начин отводнителните канали при филтъра :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alioshev » 29 Мар 2014, 19:26

Здравейте, колеги
Нов проблем. Потенето на стъклата си продължава, но не бях палил баварката цяла седмица. Снощи като я запалих, ми светеше лампата за нивото на охладителната течност и като отворих капака за охладителната течност и поплавъка беше паднал долу ниско. Мисълта ми е каква може да бъде причината за загубата на охладителната течност при положение, че колата не е карана цяла седмица.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 29 Мар 2014, 20:34

Огледай всички водни съединения и най вече около скобите, може да имаш теч.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 30 Мар 2014, 10:25

Явно имаш спукан радиатор на парното,тогава вътре в купето някъде трябва да е мокро.Като се запотяват стъклата,мазно ли е едно такова,защото единственото свързано с потене и намаляване на антифриза е радиатор на парното.На старата кола,Г3 стана така,че се спука в движение и направи в краката на пасажера отпред всичко в мазноч,но при теб може само да сълзи леко и да не се е пръснал цялия,но пак ще трябва да го сменяш.Провери го,че пръсне ли се те оставя на пътя.

Назад към E46