Смяна на релета за централно в Пловдив.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Смяна на релета за централно в Пловдив.
Здравейте колеги!Интересува ме дали някой знае майстор в Пловдив ,който може да смени релетата на централното заключване на модула,а и също от къде могат да се закупят нови,защото в другите теми постовете са много стари.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Re: Смяна на релета за централно в Пловдив.
Доколкото си спомням се намирали в Млад техник. А смяната във всеки сервиз за радио и телевизионна техника. Там където боравят с поялник.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Колегата biris_k ще ти даде модул на цената на релетата . Пиши му!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Atsalov написа:Колегата biris_k ще ти даде модул на цената на релетата . Пиши му!
Да бе да...
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
sub_eleven написа:Atsalov написа:Колегата biris_k ще ти даде модул на цената на релетата . Пиши му!
Да бе да...
релетата са по 20-25 лв едното, а целия модул е 50 лв имах до онзи ден и аз един за продаване и точно в Пловдив го продадох за 50 лв най-високата версия, сменял и съм и аз релета като двете релета са 40-50 лв и труд като се вземе, не е оправдано, а ако някой е сменял тези релета знае какъв зор е много слойна платка и всяко реле е с по 10-тина крачета запоено на тази платка.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
добре де,дори на една цена да излиза с модул на старо,не е ли по добре да се сменят релетата,ква е гаранцията че след 1 седмица няма да се скапят и на другия модул релетата които са на 15 години.Лично аз бих си сменил релетата.в Ебеи ги има на цена 12 долара което е 15 лева.Общо 30 и не повече от 10-20 за този които ги сменя

- Atsalov
- Ацалов
-
А те с безплатна доставка ли са??? Съмнявам се! А времето за доставка ...20 дена? А този за 20лв ако ти ос.ре многослойната платка после какво правиш? ...ами те май станаха мноого въпросите ,за нервите които ще опънеш няма да говоря. Иначе съм съгласен за това че нови е по-добре,стига да ти стигне времето+нервите.
- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Ами то винаги има въпросителни,затова аз пуснах темата ,за да питам ,ако някой знае кадърен майстор
,който да не осере платката 

Преди 5-6 години смених релетата на моят модул сам, а преди това не си спомням да съм хващал поялник. Най-трудното беше разпояването на всичките крачета на релето наведнъж, още повече че нямах и вакуум помпа. Накрая се отказах и тъй като и без това старите релета бяха за хвърляне, им изкарах вътрешностите докато на платката не останаха да стърчат само крачетата и така едно по едно ги разпоих и измъкнах. Запояването на новите е елементарна работа, само една дупчица беше останала запушена с тинол, но с бургия 1мм я отворих отново. От тогава модула си работи безпроблемно. Ако не си с 2 леви ръце, ще ги смениш и сам. По онова време и релетата бяха по 12 лв., преди да се усетят и да им надуят цената 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
и аз като гледам видеота не е кои знае кво,стига да си хващал поялник някога ще се справиш сам

- Atsalov
- Ацалов
-
Аз имам станция на Weller WRS3000 с всичките и аксесоари +вакум помпа и с удоволствие бих ви услужил! Само и само да видя как се мъчите над лесната платка,ако не се справите ще ударя едно рамо. Но пак повтарям взимай едно втора ръка и не си губи времето.
Нека и аз да те посъветвам.
Най-евтино релета се поръчват от Китай. Пращам ти линк за тях http://www.aliexpress.com/item/V23084-C2001-A303-TYCO/809341625.html . Релетата са по 1.5 USD, с продавача се договорияш без проблем да ти прати 2 за цената на 1 транспорт(6 USD). След 20 дни в пощата те чакат 2 релета на цена 10USD за двете...Ненавиждам фирмите които продават в БГ същите релета на 30-35лв бройката (рабирай търговец в Продавалник или в Пулсатор)
След това ти трябва сръчност, два поялника (мощен 100Вата за затопляне на 10-те пина и маломощен 40Вата за зачистване на спойките) и 2 часа свободно време.
Тук може да започнеш да четеш ....http://www.bmwgm5.com/
Поздрави ;-)
Най-евтино релета се поръчват от Китай. Пращам ти линк за тях http://www.aliexpress.com/item/V23084-C2001-A303-TYCO/809341625.html . Релетата са по 1.5 USD, с продавача се договорияш без проблем да ти прати 2 за цената на 1 транспорт(6 USD). След 20 дни в пощата те чакат 2 релета на цена 10USD за двете...Ненавиждам фирмите които продават в БГ същите релета на 30-35лв бройката (рабирай търговец в Продавалник или в Пулсатор)
След това ти трябва сръчност, два поялника (мощен 100Вата за затопляне на 10-те пина и маломощен 40Вата за зачистване на спойките) и 2 часа свободно време.
Тук може да започнеш да четеш ....http://www.bmwgm5.com/
Поздрави ;-)

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- sub_eleven
- ентусиаст
-
хубаво в пулсатор са ги надули, а някой пробвал ли е в магазина на меи-то или в конрад - не може там да ги няма?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
днес свалих моя модул. Има разлика с такъв, чиято снимка видях тук
това е моя

а това е такъв на колега от форума.

релетата същите две ли са и другите за какво са, които колегата ги няма на платката?
EDIT релетата са същите, любопитно ми е все пак съседните две за какво са?
EDIT за ел. стъклата отзад:)
ето спецификацията http://qer.biz/gm5.htm
това е моя

а това е такъв на колега от форума.

релетата същите две ли са и другите за какво са, които колегата ги няма на платката?
EDIT релетата са същите, любопитно ми е все пак съседните две за какво са?
EDIT за ел. стъклата отзад:)
ето спецификацията http://qer.biz/gm5.htm
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3