проблем с отключването на колата.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ronito1983
- кандидат ентусиаст
-
проблем с отключването на колата.
проблема е следният:не може да се отключи с централното от ключа (ромбоиден) купето,но се отключва багажника,следователно проблема не е от батерията на ключа.Влизам вътре в купето след отключване с ключа отварям само шофьорската врата и от вътре също не мога да отключа колата.И така от десетия път с ключа успях да я отключа.Къде е проблема?
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Re: проблем с отключването на колата.
ronito1983 написа:проблема е следният:не може да се отключи с централното от ключа (ромбоиден) купето,но се отключва багажника,следователно проблема не е от батерията на ключа.Влизам вътре в купето след отключване с ключа отварям само шофьорската врата и от вътре също не мога да отключа колата.И така от десетия път с ключа успях да я отключа.Къде е проблема?
Така споменато, проблема ти е в ключа.Може да се е разпоил някой елемент.Само не отключва или не може и да заключва?Пробвай с друг (резервен) ключ. Самото копче за отключването чува ли се,усеща ли се да "цъка" ?
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
На мен ми прилича на онези релета в жабката. И аз съм със същият проблем. За 2 седмици 2 пъти ми го направи. Вчера си заключвам и после не се отключва. Лампата си светва вътре и алармата се изключва, просто не отключва вратите. Лошото е, че отворих вратата с ключа обаче другите не мога от вътре. Та малко кофти стоим всички отвън и не мога да отворя вратите. Заключих и отключих и се отвориха. Но май трябва да се търси решение. Виж дали ти изключва алармата и дали светва плафона вътре. Ако е това на 99 % са релетата за отключване и заключване. Купуват се нови и се сменят мисля, че бяха евтини.
ивайло81 написа:На мен ми прилича на онези релета в жабката. И аз съм със същият проблем. За 2 седмици 2 пъти ми го направи. Вчера си заключвам и после не се отключва. Лампата си светва вътре и алармата се изключва, просто не отключва вратите. Лошото е, че отворих вратата с ключа обаче другите не мога от вътре. Та малко кофти стоим всички отвън и не мога да отворя вратите. Заключих и отключих и се отвориха. Но май трябва да се търси решение. Виж дали ти изключва алармата и дали светва плафона вътре. Ако е това на 99 % са релетата за отключване и заключване. Купуват се нови и се сменят мисля, че бяха евтини.
И аз го имах този проблем с релетата, но като си отключа ръчно шофьорската врата и дам на първи контакт, нали имам после бутон за централното до аварийните, който си работеше и така отварях на останалите. При мен обаче проблема беше че не иска да се отключва, а можеше да се заключва.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Аз запалих и не отключи с копчето. Нито с ръчките. Другият път ще пробвам с 1 позиция.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
- ronito1983
- кандидат ентусиаст
-
Kris написа:ивайло81 написа:На мен ми прилича на онези релета в жабката. И аз съм със същият проблем. За 2 седмици 2 пъти ми го направи. Вчера си заключвам и после не се отключва. Лампата си светва вътре и алармата се изключва, просто не отключва вратите. Лошото е, че отворих вратата с ключа обаче другите не мога от вътре. Та малко кофти стоим всички отвън и не мога да отворя вратите. Заключих и отключих и се отвориха. Но май трябва да се търси решение. Виж дали ти изключва алармата и дали светва плафона вътре. Ако е това на 99 % са релетата за отключване и заключване. Купуват се нови и се сменят мисля, че бяха евтини.
И аз го имах този проблем с релетата, но като си отключа ръчно шофьорската врата и дам на първи контакт, нали имам после бутон за централното до аварийните, който си работеше и така отварях на останалите. При мен обаче проблема беше че не иска да се отключва, а можеше да се заключва.
значи същия проблем ,копчето до аварийните само заключва и не отключва.
Добре,а къде се намират тези релета в жабката?имат ли номер,или по цвят да ги търся?
- ronito1983
- кандидат ентусиаст
-
поафоните си светят като натисна копчето за отключване,но колата така и не се отключва.Отключвам само багажника.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Релетата са вътре в самия ГМ модул.
Но все пак, пробвай с друг ключ, съмнявам се за батерия.
Но все пак, пробвай с друг ключ, съмнявам се за батерия.

Ако нема у глава, има у Google.
Ей, мърди.
За тази тема дори и търсачката не трябваше да се използва.
Поне да бяхте прочели 2-3-4 теми по-надолу:
viewtopic.php?f=34&t=364969
п.п. Аз по принцип не харесвам отговор "използвай търсачката", който е много масов в този форум, но това е малко прекалено вашето.
За тази тема дори и търсачката не трябваше да се използва.
Поне да бяхте прочели 2-3-4 теми по-надолу:
viewtopic.php?f=34&t=364969
п.п. Аз по принцип не харесвам отговор "използвай търсачката", който е много масов в този форум, но това е малко прекалено вашето.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- manoel56
- Потребител
-
- Кара: 318 d , E46
- Мечтае да кара: 318 d , E46 , automatic
- Детайли за колата: седан , декември 2003 г.
Този проблем ми го решиха като сложиха нов интерфейс на централното и нова аларма.Сега се командва само от дистанционното на алармата , не от ключа - излезе 240 лв.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Твоето обръщение не е прекалено, баш в нормата си е.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
manoel56 написа:Този проблем ми го решиха като сложиха нов интерфейс на централното и нова аларма.Сега се командва само от дистанционното на алармата , не от ключа - излезе 240 лв.
А обикновенно се решава за 50 лв и си работи оригиналния ключ, без да слагаш нови аларми китайски и да носиш второ дистанционно.

Към колегата автор на темата ако когато пробваш механично да заключиш с ключа, заключи само шофьорската врата или пък отключи само нея значи проблема на 100 процента е в релетата на модула, направо смени целия модул така ще ти излезе по-евтино.
12 мнения
• Страница 1 от 1