M54B30 саморазвиваща се гайка на маслена помпа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Kriso
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E46 M3
M54B30 саморазвиваща се гайка на маслена помпа
Здравейте колеги,
Имам едно запитване.Търсих и не открих нищо писано във форума по този въпрос за маслената помпа.
В един чужд форум попаднах на доста голяма и обширна тема в която се твърди, че ако този двигател се настъпва системно (над 6000 оборота), се появяват хармоници над тези обороти които довеждат до развиване на гайката която стяга зъбното колело което върти маслената помпа.Резултата е много лош ако това се случи.Този проблем се появявал предимно на коли които се карат на писта.
Аз от скоро съм с 330 и се случва по няколко пъти на ден оборотомера да стигне до прекъсвач но след като прочетох описаното по горе започнах да се притеснявам.Намерих в нета доста китове за маслената помпа с които проблема уж се решавал.
Може ли да споделите някой срещал ли е този проблем, необходимо ли е да се прави някъква интервенция по помпата ?
Имам едно запитване.Търсих и не открих нищо писано във форума по този въпрос за маслената помпа.
В един чужд форум попаднах на доста голяма и обширна тема в която се твърди, че ако този двигател се настъпва системно (над 6000 оборота), се появяват хармоници над тези обороти които довеждат до развиване на гайката която стяга зъбното колело което върти маслената помпа.Резултата е много лош ако това се случи.Този проблем се появявал предимно на коли които се карат на писта.
Аз от скоро съм с 330 и се случва по няколко пъти на ден оборотомера да стигне до прекъсвач но след като прочетох описаното по горе започнах да се притеснявам.Намерих в нета доста китове за маслената помпа с които проблема уж се решавал.
Може ли да споделите някой срещал ли е този проблем, необходимо ли е да се прави някъква интервенция по помпата ?
BMW - The king of the route.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: M54B30 саморазвиваща се гайка на маслена помпа
Едно нещо ако работи добре по-добре не го пипай.Като тръгне да се развива гайката ще започне да се чува едно румолене,а ако успее да се отвърти докарай и падне зъбното колело ще ти светне лампата в такъв случай гасиш мотора веднага.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
За да ти е мирна главата съм чел че се прави точкуване с телоподаващото на гайката зъбното колело.
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
Лично на мен ми се случи. Разви се гайката. Лампата за масло светна, аз знаех от какво е но не ми се викаше пътна помощ и я прибрах на ход около 1.5км мотора остана без масло и започна да трака. На другия ден картера долу завих си гайката запалих и пак газ. Не се вкарвай в излишни разходи с тия китове, според мен дори и да ти се случи имаш предостатъчно време да се усетиш какво става

4 мнения
• Страница 1 от 1