Проблем нафтова помпа е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- R.kepov
- Потребител
-
- Кара: BMW 325xi E46
- Мечтае да кара: E60
Проблем нафтова помпа е46
Колеги помагайте. Онзи ден както си се движих по сливница изведнъж колата изгасна и от там нямаше палене нито на стартер нито на дърпане. От там с пътна помощ я закарах до диагностик да я прочете и той ми каза че е изгоряла електроната плочка на помпата. На следващият ден разглобих колекторите и тн. стигнах до горивната помпа свалих тъйнаречената електрона плочка и я дадох да я отремонтират. Снощи ми казаха че е готова събрах всичко отново но така и колата неискаше да запали. Колата е е46 320д 136кн 99г. благодаря ви предварително
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Re: Проблем нафтова помпа е46
Колега, да не е от нафтовата помпа за високо налягане под шофьорската седалка?
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: 330xd
Колега то 136к.с ,мотора има ли такава помпа там,аз съм свалял седалките но под шофьорската не съм виждал такава помпа,данеби защото не е comon real мотора.?
- R.kepov
- Потребител
-
Колега прав си 136кн няма при мен е турбо дизел интеркулер
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колеги помпата под шофьорската седалка е обикновенна помпа(като на бензиновите двигателите),която служи да доставя гориво до ГНП(136кс.) или до помпата за високо налягане(150кс.).Под определено ниво на горивото в резервоара(под 15лит.) ако тази помпа не работи колата изгасва и няма палене.Първо там трябва да се провери да не би проблема да е в нея. 

- Gancho
- младши ентусиаст
-
А забравих да напиша че въпросната помпа не се намира вътре в купето а отдолу под една кора.
Двигателят с 136 к.с. няма помпа под седалката, безмислено е да се търси. Има спомагателна помпа в резервоара, но при читаво ГНП работи и без нея. Ако е глътнала въздух я дръпнете 5 метра на 3-та или 4-та скорост, ако всичко е ок с ГНП-то, трябва да запали. Само не стана ясно тези от сервиза как разбраха, че електрониката на помпата е сдала багажа - прочетоха ли я с подходящ софтуер (и самата помпа има диагностична букса между другото, защото през автомобила не винаги излизат всички грешки). Ако не са я диагностицирали, първо отиди на читава диагностика.
- R.kepov
- Потребител
-
Gedo написа:Двигателят с 136 к.с. няма помпа под седалката, безмислено е да се търси. Има спомагателна помпа в резервоара, но при читаво ГНП работи и без нея. Ако е глътнала въздух я дръпнете 5 метра на 3-та или 4-та скорост, ако всичко е ок с ГНП-то, трябва да запали. Само не стана ясно тези от сервиза как разбраха, че електрониката на помпата е сдала багажа - прочетоха ли я с подходящ софтуер (и самата помпа има диагностична букса между другото, защото през автомобила не винаги излизат всички грешки). Ако не са я диагностицирали, първо отиди на читава диагностика.
Колега диагностика е лъчезар от кукош 90 процента от хората от форома ходят при него и той отремонтира плочката а в послецтвие разбрах че и единият от магнитните глапани на помпата е изгорял и за това гори електронната плочка. А относно помпа под седалката аз нямам такава.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
R.kepov написа:Gedo написа:Двигателят с 136 к.с. няма помпа под седалката, безмислено е да се търси. Има спомагателна помпа в резервоара, но при читаво ГНП работи и без нея. Ако е глътнала въздух я дръпнете 5 метра на 3-та или 4-та скорост, ако всичко е ок с ГНП-то, трябва да запали. Само не стана ясно тези от сервиза как разбраха, че електрониката на помпата е сдала багажа - прочетоха ли я с подходящ софтуер (и самата помпа има диагностична букса между другото, защото през автомобила не винаги излизат всички грешки). Ако не са я диагностицирали, първо отиди на читава диагностика.
Колега диагностика е лъчезар от кукош 90 процента от хората от форома ходят при него и той отремонтира плочката а в послецтвие разбрах че и единият от магнитните глапани на помпата е изгорял и за това гори електронната плочка. А относно помпа под седалката аз нямам такава.
И като 90 процента от форума ходят при него за което Не си прав, оправи ли ти колата

Освен плочката е трябвало да проверите и клапана и кабелите от клапана до електрониката защото понеже тока е голям на самия клапана на кабелите им изгаря изолацията и понеже са в един шлаух, се опират правя късо и убиваш уж отремонтираната електроника.
Отвиваш гайките на дюзите и въртиш на стартер трябва да хвърля яко нафта ако няма и излизат само балончета значи нямаш високо налягане и както са ти казали колегите по-горе дръпни я на 3-4-та да видиш дали ще запали ако случайно има въздух да го изкара не запали ли на дърпане се връщай пак при този който ти е правил помпата.
Майстори и диагностици бол и моя малкия вече може да прави диагностика

Да имаш кабел и лаптоп не те прави диагностик, а притежател на кабел и лаптоп

Научете ги тези майстори като почнат да правят нещо да си носят отговорност след това, т.е като ти каже, че помпата е за ремонт и те хвърли в едни пари и труд след това да си довършат работата и да дават гаранция за ремонта, след такъв ремонт обикновенно на всякъде дават от 6 месеца до 1 година гаранция.
- R.kepov
- Потребител
-
Колеги запалих колата но имам нов броблем неможе да вдигне повече от 3000 уборота. Иначе варви и работи без забелжка. Одидох на диагности защото си помислих че е влезнала в авариен режим но този път грешките бяха на умната дюза и магнитния клапан. Чесно казано вече незнам какво да правя и дали да не си купя помпа втора употреба че при положения съм направил всичко искарал сам нова инсталация от клапаните към елекронта плочка защото колегата като по горе пише бяха укасили просто нз наистина незнам какво да правя 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
R.kepov написа:Колеги запалих колата но имам нов броблем неможе да вдигне повече от 3000 уборота. Иначе варви и работи без забелжка. Одидох на диагности защото си помислих че е влезнала в авариен режим но този път грешките бяха на умната дюза и магнитния клапан. Чесно казано вече незнам какво да правя и дали да не си купя помпа втора употреба че при положения съм направил всичко искарал сам нова инсталация от клапаните към елекронта плочка защото колегата като по горе пише бяха укасили просто нз наистина незнам какво да правя
смени електрониката с друга или направо цялата помпа явно ремонта е бил несполучлив или си тьрси рекламация

- Ayduvan
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 CD
- Мечтае да кара: BMW M3 E92
Колеги здравейте имам нужда от вашта помощ.. Значи като подам контакт без да паля колата идва шум от долу под шофьорската седалка.. след малко ровене разбрах че това е помпата за високо налягане.. шумът е подобен на вибрация не знам точно как да я обясна..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
Колега това което си снимал е горивния фитър.Имаш помпа пред него(м/у резервоара и филтъра),но тази помпа е подкачваща.Тя служи да достави гориво от рзервоара до помпата ти за високо налягане която се намира в двигателния отсег.
- Ayduvan
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 CD
- Мечтае да кара: BMW M3 E92
Мерси колега че ме посвети но не съм много вътре с нещата.. Тази помпа ми издава някъв вибриращ електрически шум при подаване на контакт..искам да знам дали се ремотират или трябва да си купя нова.. и ако се ремонтират ще може да ми кажете сервиз койте се намира в Пловдив.. Благодаря отново 

14 мнения
• Страница 1 от 1