Моля за мнение относно автомобил.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: Моля за мнение относно автомобил.
chernobila написа:omegaart написа:Mollov написа:zvetiko написа: След това, когато автомобила се подкара, скоростната кутия не трябва да се усеща, че превключва.
To това не мисля, че е възможно на 100% при тия стари автоматици, без да са видяли пълен ремонт...
То и с пълен ремонт , дори и чисто нови да са винаги има леко усещане как превключва , още повече се усеща ако е студено навънка т.е. докато задвижи маслото
Колега извинявай много,НО ти гарантирам ,че на старият ми мотор като купувах колата и докато я карах с 5.4 мотора никога ама найстина никога не се е усещало кога сменя предавките.Даже често карах на спортен режим за да знам на коя скорост съм
На новият ми двигател е същото ... все едно карам на една скорост
Може аз да съм се изфинил , понеже карах разни 6-7 степенни автоматици наскоро и общо взето винаги хващам като сменя някоя кутия дори и на тях. А като се кача на моята си ми е ясно , а кутията е ОК

Абе квото и да си говорим ДИАГНОСТИКА му е майката , за да няма после бау-мяу ( както се пее в една песен )
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
- Ivaylo Stamenov
- Потребител
-
- Кара: E38 - 730d
devent написа:А кои са останалите екстри, които автомобила няма? сигурно не са от значителна важност.
Липсва масажа на седалките, ел. регулиране на волана, щори на задните врати. Всичко това са неща, без които колата спокойно може да се ползва

Ако е това , което изглежда по снимките като състояние аз бих проявил сериозен интерес.
Седалките изглеждат много запазени. Не вярвам някой да си е играл да ги претапицира. Надписите по лостовете за мигачите и чистачките също изглеждат много добре.
От друга страна цената е малко ниска за хубава Е38. Който е гледал цените в Европа знае, че хубавите Е38 започват от 4-5000 евро и на горе. Моята я купих за 4850 в Холандия и е сравнително хубава.
За да я продават за 8999, реално ще я дадат и за 8000, което означава, че не са я купили за повече от 2000-2500 евро. Единствено това ме смущава малко.
При един по-продължителен тест драив и преглед при компетентни хора биха изяснили нещата.
Ivaylo Stamenov написа:devent написа:А кои са останалите екстри, които автомобила няма? сигурно не са от значителна важност.
Липсва масажа на седалките, ел. регулиране на волана, щори на задните врати. Всичко това са неща, без които колата спокойно може да се ползва![]()
Ако е това , което изглежда по снимките като състояние аз бих проявил сериозен интерес.
Седалките изглеждат много запазени. Не вярвам някой да си е играл да ги претапицира. Надписите по лостовете за мигачите и чистачките също изглеждат много добре.
От друга страна цената е малко ниска за хубава Е38. Който е гледал цените в Европа знае, че хубавите Е38 започват от 4-5000 евро и на горе. Моята я купих за 4850 в Холандия и е сравнително хубава.
За да я продават за 8999, реално ще я дадат и за 8000, което означава, че не са я купили за повече от 2000-2500 евро. Единствено това ме смущава малко.
При един по-продължителен тест драив и преглед при компетентни хора биха изяснили нещата.
не е гаранция, имам приятел който кара коли от Германия с марш 500-1000 лв, товари си фризери, печки , гуми , прахове, масла и така си ги продава бързо колите и пак си има печалба
- devent
- младши ентусиаст
-
Колеги, днес я гледах. Имаше много дребни забележки дори и от простото ми око. Км. Бяха 265 000 миналата година по топва време :-) всичко по нея работеше. Но когато реших да включа на задна ... Добре,че не се отвориха еърбеците. Няма такъв шут на купето...
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
devent написа:Колеги, днес я гледах. Имаше много дребни забележки дори и от простото ми око. Км. Бяха 265 000 миналата година по топва време :-) всичко по нея работеше. Но когато реших да включа на задна ... Добре,че не се отвориха еърбеците. Няма такъв шут на купето...
Еми колега кажи на продавача 3000 лева по-надолу и си стискайте ръцете

- devent
- младши ентусиаст
-
Коментара бе от порядъка на 200-300 лв. не повече! 

- Ivaylo Stamenov
- Потребител
-
Всички кутии от този модел имат рано или късно такъв проблем.
Ремонтът е между 500 и 1000 лв. В зависимост колко ще те натоварят за труд. Частите са малко над 200лв. и задната става като нова.
Сменя се едно бутало с вулканизиран на него гумен О пръстен и фрикционните дискове на задната.
Мен това не би ме спряло ако останалата част от колата е добре.
Естествено 1000 лв. на долу от цената мисля, че е нормално да се иска.
п.п. Череп83 казва се марЖ. Иначе излиза, че твоя приятел марШирува карайки колите от Германия.
Ремонтът е между 500 и 1000 лв. В зависимост колко ще те натоварят за труд. Частите са малко над 200лв. и задната става като нова.
Сменя се едно бутало с вулканизиран на него гумен О пръстен и фрикционните дискове на задната.
Мен това не би ме спряло ако останалата част от колата е добре.
Естествено 1000 лв. на долу от цената мисля, че е нормално да се иска.
п.п. Череп83 казва се марЖ. Иначе излиза, че твоя приятел марШирува карайки колите от Германия.
- devent
- младши ентусиаст
-
Километража трябваше да се поправи. Освен пикселите, имаше и голямо забавяне в стрелката на оборотомера. Подаваш газ, и тя след малко решава да се помръдне. Почти всички уплътнения бяха изгорели и се ронеха, което бе дразнещо. Кило грешки на дисплея нещо за скоростите, недостатъчно охлаждаща течност.... няма смисъл да продължавам да изреждам. Около нея бе една голяма лъжа 

- omegaart
- ентусиаст
-
devent написа:Километража трябваше да се поправи. Освен пикселите, имаше и голямо забавяне в стрелката на оборотомера. Подаваш газ, и тя след малко решава да се помръдне. Почти всички уплътнения бяха изгорели и се ронеха, което бе дразнещо. Кило грешки на дисплея нещо за скоростите, недостатъчно охлаждаща течност.... няма смисъл да продължавам да изреждам. Около нея бе една голяма лъжа
Еба тая перфектна кола ... дето е щом толкова грешки , включително автомата.
По-добре изреди , защото предполагам и други ще я гледат и може е от полза на хората във форума.
Хахах , поразбрах няколко от нещата .... надявам се колегата да няма против , че ще спомена.
Сменени централни конзоли с копчета , грешки за автомата + яко ритана като се включи на задна , изгоряли пиксели по таблото ... джамбаза бил казал , че само със 100 000км е смъкната

Така като я гледам е сменен салон и волан и почти всичко ( лично мнение ) + минимум 400-500 000км
- devent
- младши ентусиаст
-
Като имам време, ще кача какво излиза по VIN и ще опиша по подробно нещата.
- Ivaylo Stamenov
- Потребител
-
Аха. Явно колата се оказа кенеф за съжаление. Както винаги снимките заблуждават много.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Според мен още от цената ставя ясно че ще има още половината на сумата за да стане без забележки.
.... супер дребните неща които мога да добавя са :
Скоростният лост мисля че е сменян, защото на Е38 е целият махагонов. Този май е от Е39.
http://static.mobile.bg/photos1/1/big/1 ... 9697_9.pic
едната дюзичка на пръскачката на фара липсва. Онзи ден си купих от БМВ нова - 45 лв е, а дразни да не пръска.
Късмет.
Скоростният лост мисля че е сменян, защото на Е38 е целият махагонов. Този май е от Е39.
едната дюзичка на пръскачката на фара липсва. Онзи ден си купих от БМВ нова - 45 лв е, а дразни да не пръска.
Късмет.
- omegaart
- ентусиаст
-
7BREYTON написа:Според мен още от цената ставя ясно че ще има още половината на сумата за да стане без забележки.
Късмет.
Вярно липсва и така тая система изобщо не може се ползва , но ми е странно защо си дал 45 лв за нова като за 5-10 лв си взимаш читава 2-ра ръка и си сменяш само дюзите ?
Скоростния лост и 2-та модела ги има , вероятно по поръчка.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
omegaart написа:Вярно липсва и така тая система изобщо не може се ползва , но ми е странно защо си дал 45 лв за нова като за 5-10 лв си взимаш читава 2-ра ръка и си сменяш само дюзите ?
Защото колега, на старата пръскалка самото тяло се напуква и дюзите ги губиш някъде по пътя.
И все пак, ако имаш идея къде продават такива дюзи - сподели я, защото ми е интересно най-малкото на мен.

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3