Корите на вратите се пълнят с вода (Решен:въпрос +1)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Корите на вратите се пълнят с вода (Решен:въпрос +1)

Мнение от bumer530 » 05 Мар 2014, 20:30

Корите на вратите се пълнят с вода.След автомивка или след проливен дъжд ми прави впечатление ,че след като отворя задните врати се излива на земята значително количество вода(само от задните врати ).Водата изтича от ръба на самата кора.Уплътненията са здрави,умишлено махнах една от гумените тапи от долу на вратата, за да може от там да изтича водата ,но -НЕ, задържа се и само когато отворя врата се изтича на земята.Дайте съвет,как да го предотвратя.Как водата стига до самата кората,нали има под кора която е захваната с болкит за ламарината на вратата?
Последна промяна bumer530 на 20 Мар 2014, 23:28, променена общо 1 път
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Корите на вратите се пълнят с вода

Мнение от krasi2bmw » 05 Мар 2014, 20:36

Нормално е да влиза вода но да остава там ............ трябва да има дупки за оттичане , ако си отворил само ЕДНА няма как та изтече , провери и другите как са и ги отвори всичките . Ако си махнал корите отиди на автомивка и стой в колата като в мият , предполагам че ще се види от кьде влиза :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 05 Мар 2014, 20:45

преди време ми се срина стъклото на едната задна врата.. както и да е.. при ремонта установих че вътре имаше известно количество кал и боклуци.. на самото дъно на вратата. колата ми нито е много стара нито е била стопанисвана от мърлячи.. но под прекрасно изглеждащата кора се каза грозна гледка.. измих добре всичко и така..
провери да не са се задръстили отворите за изтичане.. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 05 Мар 2014, 20:58

Ако са ти скъсани гумичките на пластмасовите прагове, то тогава събира вода между вратата и прага.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 05 Мар 2014, 21:35

На вратата отдолу има отвори за отичане на водата, ако са запушени се пълни с вода. Друга причина може да бъде отлепена шумоизолация на вратата.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Мар 2014, 21:44

mad_presley написа:На вратата отдолу има отвори за отичане на водата, ако са запуени се пълни с вода

Според мен е от тях. Малки правоъгълни дупчици са, провери ги да не са запушени. Това си им е проблем на 39-ките (според мен и от това което съм видял, може и да греша) да задържат вода и следствие на това започва да се появява ръжда от вътрешната страна най-отдолу на вратите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 06 Мар 2014, 0:27

:bang: от тази вода ще се издуят и деформират корите :bang:
Всичко съм почистил старателно-всеки отвор.За проба наливах вода във врата и всичко си изтече без проблеми през дупките.Шумоизолацията е залепена много добре-последни път като я слагах изчистих стария и сложих хубаво нагрят нов болкит.Ще вида какво мога да измисля със смяната на лайсните,защото съм със стъклопакет и ще е доста трудно намирането им :conf:
Няма как да се събира вода ,защото съм махнал и гумените тапи,а те са с близо с 1,5см диаметър.Подлива от някъде водата........Остава варианта да седя в колата и да се олива с вода отвън,за да видя какво става.Постнах темата от гледна точка ,някой да не се е сблъсквал с подобен проблем.Тези дни ще махам пак корите и ще търся решение. :dunno:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Мар 2014, 11:18

Сега се сетих, като чета горните мнения, че веднъж бях свалил кората на едно Е39 (мисля че не му работеше машинката за централното, няма значение..) и един приятел бояджия мина и като видя че съм махнал све ми каза като събирам пак всичко много хубаво да залепя изолацията, понеже остане ли дупка ще тече вода. На него му се случвало точно такова нещо с кола на клиент преди време.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Корите на вратите се пълнят с вода-РЕШЕН

Мнение от bumer530 » 09 Мар 2014, 0:14

Е в тази държава,ако нямаш желязна психика,може да полудееш.Днес свалих корите и долните кори ми бяха изрязани с нож.Аз лично съм ги правил преди година и съм ги лепил с нов болкит.Болкита не беше отлепен ,а рязан като с макетен нож и корите ги няма :shock: :shock: :shock: .Седя и се чудя цяла вечер къде може да са ми ги свалили,за да отида и да им сваля муцуните..... :bang: :bang: :bang: .......Корите ми са с щори и се свалят по трудно=>са имали време.
Взех си кори втора ръка.Залепих ги наново с нов болкит.Минах през автомивка на самообслужване и вода вече НЯМА в корите :driving:
Проблема решен.Благодаря на отзовалите се :yes: :yes: :yes: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 11 Мар 2014, 17:26

да ползвам темата.. протече ми багажника..
не е от стоповете а от задното стъкло
някъде по лявата му страна .. от там идват капките поне вътре при модулите на навигацията..
:banghead:
някои свалял ли е тази гума около стъклото и дали ще се повреди ако я махна да видя какво става?
някакви капки са но... е дразнещо
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Корите на вратите се пълнят с вода (Решен:въпрос +1)

Мнение от arhimed » 18 Май 2019, 2:52

Я да видим някой ще даде ли акъл.

Стопанисвам едно е39 комби, но има малко ръжда тук таме (всички врати + 1 праг), реших да сменям врати аз собственоръчно (колко трудно можеше да е).

Само предните смених досега, свалих ръждясалите извадих от тях всичко, наредих за машинката за прозореца,бравата, лайстните (вътрешни / външни), прозорец, всичко сглобих, наместихме вратата и всичко супер, докато не видях като се качах в колата да се возя, че външната лайстна малко не уплътнява 'плътно' прозореца като е вдигнат догоре.

Проблема е наличен и при двете сменени (предни врати).

Разглобих едната врата до основи играх си да намествам прозорец, случайно да не трябва да се регулира някак, ефект никакъ, сега като вали колата става аквариум.

Когато вадих външно седящите лайстни на вратата (шадоу ли как се казват щото са черни) бях изключително внимателен съответно лайстните не са криви, уви уплътнението по тези лайстни не ляга плътно по/до прозореца и при поливане с вода / дъжд / автомивка - вътре става аквариум, да имате предложения / идеи някакви ?

Благодаря предварително!

Назад към E39