Моля за мнение относно автомобил.

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Моля за мнение относно автомобил.

Мнение от devent » 11 Мар 2014, 13:44

Благодаря предварително на всички колеги участници в движението и дай боже бъдещи колеги във форума.
Направи ми впечатление ето този автомобил като състояние. Тъй като не съм се сблъсквал с 7-мата серия до момента моля за Вашата помощ от към мнения.
Това което ми прави впечатление на пръв поглед е конските сили м/у различните коли 184 и 193. Имат ли съществени разлики и кое е за предпочитане.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5x3nft

Поздрави.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Моля за мнение относно автомобил.

Мнение от predel » 11 Мар 2014, 14:51

Действително богато оборудван автомобил, но въпреки това не е "фулл". Не знам до колко съм запознат, но си мисля, че 2000-2001 година са 193 к.с. Ако даде продавача ВИН може да се провери. Има много за разказване за 7-ма серия, което е невъзможно в 1 мнение, а тук има доста теми от рода "какво ще кажете за тази кола?". Една елементарна диагностика със скенер и да се види къде се намира истината. Има конструктивни разлики в двигателите, но принципно са еднакви. Разгледайте и ако Ви харесва -взимайте... 7-ма серия си е премиум автомобил, но не се надявайте да е от евтините :), независимо от годината на производство. Има още много неща, които тази точно кола ги няма, има и неща, които други "7-ци" нямат, но това не я право по-малко кола :D
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 11 Мар 2014, 15:01

Или не е тази година или не са това конските сили. Някъде има разминавка, ще се разбере живот и здраве. Готов съм да преодолея нещата които ги няма :) и на това ниво съм доволен :) Карах Мицубиши Галант, който също не е от евтините за поддръжка автомобил, въпреки примитивното оборудване ;)
Всеки автомобил крие своите рискове и влачи след себе си разходи. Благодаря за отговора.

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 11 Мар 2014, 15:04

Колега, ако не сте ме разбрал, аз казвам, че тази кола от обявата е много богато оборудвана, но не е "фулл", както е написал продавача :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 11 Мар 2014, 15:29

Разбрах много добре :) И се вижда на снимките, но все пак сме в родната република.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 11 Мар 2014, 16:19

devent написа:Или не е тази година или не са това конските сили. Някъде има разминавка, ще се разбере живот и здраве. Готов съм да преодолея нещата които ги няма :) и на това ниво съм доволен :) Карах Мицубиши Галант, който също не е от евтините за поддръжка автомобил, въпреки примитивното оборудване ;)
Всеки автомобил крие своите рискове и влачи след себе си разходи. Благодаря за отговора.

Както казах и на Вальо в skype :)

колата изглежда прекалено добре , хубаво е човек да е подозрителен към такива коли защото това е кола която се ползва главно и основно за ВОЗЕНЕ. Това ще рече , че тия километри е твърде вероятно да не са реални + да са пребоядисани/претапицирани салон/волан и т.н.

Колата задължително диагностика + проверка на ключа ( ако има данни в него ) в Дарукар или друг дилър за да може да се види ако има някакви данни. По принцип докато е била в гаранция се вижда на колко време е влизала за смяна на масло и т.н. и ако на година прави по 30-40 км ... сещаш се до 2014 та на колко ще е :) ( погледни темата за 750-ката ).

Мотора е по-принцип много добър , но и той си има кахъри.

Галанта ще ти се стори като поддръжка на трабант в сравнение със 7-мицата ;) Не е от най-скъпите коли , но със сигурност не е евтина поддръжката.

Задължително диагностика на автомата , че после ще те боли джоба и то здраво. В дарукар правят читава диагностика и казват доста актуално състояние на кутията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 12 Мар 2014, 0:56

Благодаря ти, като имам време тези дни ще се кача да я огледам. Ако не е купена разбира се. Уверявам те, че не е евтина поддръжката на Галанта :) Огледах цените на ремонтите на колеги с тези коли, не ми се стори много висока. Автомата и на Галанта и на БМВ-то си е автомат и да се счупи - боли. ;) Иначе наистина е подозрително хубава...

Потребител
Аватар
Кара: E38 - 730d

Мнение от Ivaylo Stamenov » 12 Мар 2014, 2:03

Колата наистина изглежда много добре. Липсващите екстри по нея моята ги има, но никога не ги ползвам, така че да не ти пука. Достатъчно добре е оборудвана.
Относно поддръжката - или аз нещо съм в грешка или повечето хора тук са си купили седма серия с по 500лв. заплати.
Разходите по Е38 са често смешно ниски в сравнение с много други, много по- малки и евтини коли.
Верно, че ползвам отстъпки за части, но то кой ли вече не ползва.
Нищо страшно няма, но и не е за хора с възможности за Голф2 , а мераклии за 7 серия.
Аз ако си търсех сега седмица задължително бих я видял тази.
Успех и дано да е хубава и да попадне в мераклия.
Цената също е много добра.
п.п. Това е любимия ми цвят за модела. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от devent » 12 Мар 2014, 10:35

А кои са останалите екстри, които автомобила няма? сигурно не са от значителна важност, както г-н Стаменов казва, рядко ги ползва. Освен масажите на седалките и подгрева на задните седалки които забелязвам, че липсват, другите честно не ги знам :)
Г-н Стаменов, прав си. Кой в днешно време не ползва никакви отстъпки :) Убедил съм се, че нещата не болят чак толкова много с поддръжката. Няма смисъл да влизам в подробности как съм стигнал до тази констатация.
Ще я погледна ако остане време днес.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 12 Мар 2014, 11:27

devent написа:Благодаря предварително на всички колеги участници в движението и дай боже бъдещи колеги във форума.
Направи ми впечатление ето този автомобил като състояние. Тъй като не съм се сблъсквал с 7-мата серия до момента моля за Вашата помощ от към мнения.
Това което ми прави впечатление на пръв поглед е конските сили м/у различните коли 184 и 193. Имат ли съществени разлики и кое е за предпочитане.

Поздрави.

Колега, проверява се дали всичко по колата работи. След това, когато автомобила се подкара, скоростната кутия не трябва да се усеща, че превключва. Компютърна диагностика за електрониката, но не с BMW Scanner, защото ако има две реални грешки, той може да извади десет. Също така при диагностиката, дори и да не са излязли като грешка, може да се види дали някои от датчиците работят нормално, защото не са много евтини, ако са за смяна.
Проверка на реалните километри- записани са в няколко модула+ ключа. Измерване на компресията, за да се види в доста голяма степен състоянието на двигателя. Стенд на ходовата част, за да се види дали колата не е имала по-сериозни удари, изобщо как изглежда отдолу и какво ще трябва да се смени.

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 12 Мар 2014, 13:19

zvetiko написа:
devent написа:Благодаря предварително на всички колеги участници в движението и дай боже бъдещи колеги във форума.

Поздрави.

Колега, проверява се дали всичко по колата работи. След това, когато автомобила се подкара, скоростната кутия не трябва да се усеща, че превключва. Компютърна диагностика за електрониката, но не с BMW Scanner, защото ако има две реални грешки, той може да извади десет. Също така при диагностиката, дори и да не са излязли като грешка, може да се види дали някои от датчиците работят нормално, защото не са много евтини, ако са за смяна.
Проверка на реалните километри- записани са в няколко модула+ ключа. Измерване на компресията, за да се види в доста голяма степен състоянието на двигателя. Стенд на ходовата част, за да се види дали колата не е имала по-сериозни удари, изобщо как изглежда отдолу и какво ще трябва да се смени.

И цената става около 15 000 лв. :mhihi: Да не споменавам химиите, които правят двигателя да вдига компресията почти тройно при нужда от продажба.... А и кой ще тръгне да сваля дюзи за пробите за компресия и ако се "запъне" някоя дюза - за чия сметка ще са тия 300-400 лв. за дюза?!? Цветко, обещавам ти, че при покупка на следващата си кола ще те взема с мене да направиш всички препоръчани работи и няма да ти съчуствам, когато те изгонят с гръм и трясък... Другото, което искам да кажа, е че скенера лови ВСИЧКИ модули за километри и показва доста точно реални и представени километри, а даде ли грешки, значи че има нещо, което е не както трябва.... А после след покупка, ако иска човек да търси, намира и отстранява... Всяка покупка на кола "секънд хенд" е с "мнтрата": "Такава, каквато е в момента..." След покупката и колелата да и паднат, заедно с полуоските си е проблем на купувача. За това цената е с 99% по-ниска от цената на нов такъв автомобил.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Мар 2014, 17:46

zvetiko написа: След това, когато автомобила се подкара, скоростната кутия не трябва да се усеща, че превключва.

To това не мисля, че е възможно на 100% при тия стари автоматици, без да са видяли пълен ремонт...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 12 Мар 2014, 20:49

Mollov написа:
zvetiko написа: След това, когато автомобила се подкара, скоростната кутия не трябва да се усеща, че превключва.

To това не мисля, че е възможно на 100% при тия стари автоматици, без да са видяли пълен ремонт...

То и с пълен ремонт , дори и чисто нови да са винаги има леко усещане как превключва , още повече се усеща ако е студено навънка т.е. докато задвижи маслото :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 12 Мар 2014, 23:22

много смешно ми става като някой каже че БМВ е скъпа за поддръжка кола, имам приятел майстор и се шлая при него често рено лагуна от първите обслужване на мотора бензин 1.8 или 2.0 не се сещам 1200 лева това е от първите лагуни имало няква много скъпа ролка, тя колата не струва толкова ама.... а на това БМВ 2 кутии ще се купят с тези пари

второ не съм чул досега някой като купува кола да мери компресия, а по темата добре изглежда колата , виж стандарните неща като кутия,дюзи,турбините 2те(ся някой като ме нахока имам предвид на кутията), окачване и т.н. километрите ясно че всеки ги бара...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 12 Мар 2014, 23:33

omegaart написа:
Mollov написа:

То и с пълен ремонт , дори и чисто нови да са винаги има леко усещане как превключва , още повече се усеща ако е студено навънка т.е. докато задвижи маслото :)

:OT: Колега извинявай много,НО ти гарантирам ,че на старият ми мотор като купувах колата и докато я карах с 5.4 мотора никога ама найстина никога не се е усещало кога сменя предавките.Даже често карах на спортен режим за да знам на коя скорост съм :mhihi: На новият ми двигател е същото ... все едно карам на една скорост :dunno:

Следваща

Назад към Е38