спукано казанче за антифриз.от 325 на 525 тдс,възможно ли е?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- dzhukev
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525 tds 1998 год
спукано казанче за антифриз.от 325 на 525 тдс,възможно ли е?
Здравейте колеги, малко банален въпрос, но не намерих подходяща тема.Вчера при някакъв много голям наклон..завои и какво ли още не, страшен тормоз на колата, както си карах изведнъж от лявата страна на колата изпръска вода. точно в същата секунда отбих и очите ми погледнаха как стрелката на температурата се покачи..вече спирах. вдигнах капака и казанчето за антифриз се беше спукало. не ми се рискуваше въобще. веднага по телефона...пътна помощ..платформа..и в един сервиз. доляха антифриз, водната помпа си работеше (от горният малък маркуч влизаше вода в съда). капачката беше отворена, всичко си работеше екстра. този сервиз беше на 100 километра от градчето в което съм и нямаше казанче от БМВ. майсторът сложи някакво от опел. тръгнахме да правим тест на колата, пак по същите баири..колата си върви екстра. не загрява, никакви проблеми, но дебелият маркуч - надут. прибрах се бавно бавно (80 - 90), до вкъщи никакви проблеми. днес цял ден обикалях с колата да намеря подходящо казанче, минах още 150 километра. колата нито загрява, нито нищо..та общо 250 километра, единствено маркучът се втвърдява леко.
намирам се във Франция, и тук нещата са доста по сложни (и адски по скъпи). намерих едно казанче от 325 тдс..но на него от долната страна има някаква букса за датчик, докато на моето казанче няма такова нещо. Има ли някакъв проблем да сложа това от 325тицата.
за проблема с надуването - то там май може да са много нещата. миналото лято, преди 11 000 км, във Варна, в Хед сервиза е правена главата (никога не е правила проблеми, ами просто за профилактика), термостат, охладителната система беше почистена...колата никога не е прегрявала, абсолютно и нямам никакво обяснение. просто ме е страх да си помисля, че може да е главата. маслото не е пресечено, няма бял пушек, няма течове...
П.С. Тази седмица дето идва, във вторник, и след това в сряда имам уговорки двама човека да я гледат да я купят, защото съм наясно, че в България е много трудно продаваема, а за 3000 лева, не искам да я дам. Само миналото лято съм дал 1500 лева за какво ли не, гледам да я поддържам както трябва, че доста пътувам и всичко искам да е наред.
Благодаря ви.
става дума за 525 тдс
намирам се във Франция, и тук нещата са доста по сложни (и адски по скъпи). намерих едно казанче от 325 тдс..но на него от долната страна има някаква букса за датчик, докато на моето казанче няма такова нещо. Има ли някакъв проблем да сложа това от 325тицата.
за проблема с надуването - то там май може да са много нещата. миналото лято, преди 11 000 км, във Варна, в Хед сервиза е правена главата (никога не е правила проблеми, ами просто за профилактика), термостат, охладителната система беше почистена...колата никога не е прегрявала, абсолютно и нямам никакво обяснение. просто ме е страх да си помисля, че може да е главата. маслото не е пресечено, няма бял пушек, няма течове...
П.С. Тази седмица дето идва, във вторник, и след това в сряда имам уговорки двама човека да я гледат да я купят, защото съм наясно, че в България е много трудно продаваема, а за 3000 лева, не искам да я дам. Само миналото лято съм дал 1500 лева за какво ли не, гледам да я поддържам както трябва, че доста пътувам и всичко искам да е наред.
Благодаря ви.

става дума за 525 тдс
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Re: спукано казанче за антифриз.от 325 на 525 тдс,възможно л
това, че има датчик с букса /за нивото на антофриза/ не те бърка, щом казанчето е същото го слагай и карай, но го махни това другото, защото не е добра идея да караш с казан от опел...
- dzhukev
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525 tds 1998 год
Re: спукано казанче за антифриз.от 325 на 525 тдс,възможно л
Благодаря ви колеги. Взимам го утре и това е! А какво може да го е спукало...или просто му е дошло времето на баира? Трябва ли да ме притеснява напрежението в тръбата след като главата е правена миналата година? Или да я продавам така и да не го мисля?
3 мнения
• Страница 1 от 1