Съвет за фарове на Е92
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Jordi_Alba
- Потребител
-
Съвет за фарове на Е92
Здравейте. Имам следния проблем и ще съм благодарен ако може да ми помогнете. Забеязвам, че десния фар ми свети много ниско. С две думи светлината е буквално до 3-4 метра пред автомобила. Въпроса ми е може ли неопитен в това, като мен, да си ги регулира сам, и ако е да откъде, или да потърся човек който се е занимавал с това и преди.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Съвет за фарове на Е92
Ако не си го правил преди, по-добре не пробвай сам! Иди в серви да огледат защо е паднал надолу,ако са завиващи фаровете ще имаш кутийка под фара за реглажа му,кодирайте я наново ако не е свършила курса също огледай дали някой от кантарите на носачите не чупен. След това мисли за реглажа му.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Като вдигнеш капака ще видиш на самите фарове в горната част едни"звезди"-те са за допълнително регулиране по височина.Няма нищо сложно,но двигателя трябва да е запален 

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
а има ли как да се знае колко на горе трябва да свети. Например ''паркирана на Х-метра от стена линията трябва да е на Х-сантиметра от пода''?
че аз моите ги регулирах ръчно с един приятел ама нещо не ми харесва как светят. преди бяха по зле де, светеха на 2 метра пред колата даже не ги виждах.
че аз моите ги регулирах ръчно с един приятел ама нещо не ми харесва как светят. преди бяха по зле де, светеха на 2 метра пред колата даже не ги виждах.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
При условие че има стендове за настройка на фарове ,защо трябва да откриваш топлата вода?
Ето пробвай се:
http://bibilicious.com/bmwpower/E60%206 ... stment.pdf
Ето пробвай се:
http://bibilicious.com/bmwpower/E60%206 ... stment.pdf
Последна промяна Atsalov на 08 Мар 2014, 17:49, променена общо 1 път
- katronski_br
- ентусиаст
-
не я откривам, живея в чужбина, не че тук няма стендове ама като питам и ми казват да не се притеснявам че са се регулирали сами (никак не са технически грамотни тези испанци), но си мислех дали не мога да си го направя сам ако не е нещо сложно.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Кажи им, че се регулират сами в определен диапазон. Тук в официален БМВ сервиз реглажа на фарове е 15лв, колко да е по-скъп в Испания? 

Never mistake motion for action...
- katronski_br
- ентусиаст
-
Взимат 78 евро на час за труд в официалният сервиз на БМВ. Но ако в Бг е 15 лева тук да е 20 евро да ти се незнае и реглажа...
все пак ще проверя...
все пак ще проверя...
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Фаровете ти ксенон или халогенни ли са? Както каза колегата по-горе вертикалното регулиране е от врътката с кръстата отверка (може и шестограм при Valeo фаровете), а за хоризонтално ако ти трябва е в дупка отстрани на калника отгоре. Това е за халогенни , на ксенонови не съм проверявал къде са. Трябва ти равно място задължително. Слагаш един колега или колежка
около 75кг на мястото на шофьора, нормално количество багаж колкото носиш в багажника, пълен резервоар и нагласяш врътката на фаровете на позиция "0", даваш на контакт или палиш двигателя (като ти е удобно). Изчакваш 30 сек, за да се намести автоматичното регулиране на фаровете ( при ксенона мисля,че 80сек беше ). През това време на пипай колата и човека вътре да не мърда много
След това мериш колко е разстоянието от земята до най-силното петно което прави фара (ще се отрази в линеала, ролетката... с каквото измерваш, мериш точно пред фара, до предната броня). После формулата е следната: светлината трябва да пада с 1% с всеки метър. Примерно на 10м - да пада "петното" с 10 см. Регулираш и си готов. Правил съм го много пъти , но наистина ти трябва равно място.

- katronski_br
- ентусиаст
-
При ксенона врътките за ръчно регулиране са на същото място. Само не разбрах няколко неща, ако ще се мести вътре колелцето на ''0'', значи има такова в купето (логично) ако има такова значи (поне аз така знам) няма автоматичано, тоест, не разбирам какво 30 секунди. Другото... разликата в теглото на човека дето не трябва да шава (пък и шаването му) нормалният или ненормален багаж, пълен или празен резервоар се определя от автоматичното регулиране на фаровете, при налично такова (ИЛИ СЕ БЪРКАМ)? А пък и колегата Leon като каза че е 15 лв ... тогава какъв е проблема?
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
Странно ако имаш врътки на ксенона ? Аз съм с ксенон и се регулират автоматично всеки път като стартирам колата и нямам такава врътка вътре за регулиране.
- kraska
- ентусиаст
-
Ами това са инструкциите от TIS за регулиране на фаровете. Аз съм с халогени и имам колелцето както и автомат. регулиране на нивото. 30 сек били необходими за да се намести автоматичното. Пише ,че не трябва да шава за да няма вибрации и автом. регулиране отново да се намеси. А всеки сам си преценя да дава ли 15 лева ако има къде да го направи. А датчика за автом. регулиране подава сигнал ,колко моторчето да врътне напред или назад ,които са заложени ст-ти при определен ъгъл на нивото, и трябва да има точно позиция откъдето да тръгне ,което е и правилната позиция на фара ( ако фара е регулиран правилно). Само да поясня, когато връткаш от врътките ти не пипаш моторчето, а местиш самия рефлектор. А иначе ниво 0,1,2 са удобни ,ако решиш да си ги мърдаш допълнително без да хващаш отвертката,което понякога правя като карам градско и извънградско например. Който няма колелце , да пропусне тази точка, както и пълен резервоар ако желае, това са инструкциите просто.
Ако искате мога да ги постна както са на книга.....

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Само колите с ксенон имат автоматично регулиране на фаровете
затова халогена имат врътка за ръчно регулиране
също така нямат кантарите на предни и задни носачи за автоматичното регулиране
затова халогена имат врътка за ръчно регулиране
също така нямат кантарите на предни и задни носачи за автоматичното регулиране

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- kraska
- ентусиаст
-
Ясно...... значи нямам автоматично а само ръчно регулиране. Като паля колата фаровете се вдигат и спускат сами и затова си мислих че имам тази функция, но явно нямам.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
kraska написа:Ясно...... значи нямам автоматично а само ръчно регулиране. Като паля колата фаровете се вдигат и спускат сами и затова си мислих че имам тази функция, но явно нямам.
При всяко стартиране на двигателя фаровете правят проверка дали е ОК регулирането
независимо дали са с автоматично или ръчно регулиране

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2