Съвети за възстановяване на боята ?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Съвети за възстановяване на боята ?
Здравейте,
Както всеки горд собственик на BMW така и аз искам автомобилът ми да е възможно по-близко до перфектното състояние. Една от често срещаните пречки това да е така са повреди по боята от всякакъв характер :
- от хвръкнали камъчета по пътя с висока скорост
- до мърляч/ка отворила си врата на паркинг до колата ви и забила/докоснала/натиснала ръба във вашата врата.
Както знаем пребоядисване на детайл е между 50-80 лева в момента , а като се пребоядисва е добре да се прави цялата кола , че стават разлики и сумата си става към 1000-1200 лева. Въпросът ми към всички вас е - има ли място/начин да си поправиш боята само на тези проблемни малки места където има точка, драскотинка и тн . Знам ,че това ще зависи от дълбочината на драскотината/точката и съм чувал за разни пасти дето поправали. Проблема с това ,е че не ми се занимава да го права аз и второ- дадох я за цялостно пастиране съвсем скоро и още въднеж преди няколко месеца и освен , че боята стана по-лъскава на здравите места и някои съвсем минимални дефекти по боята изчезнаха , главните проблемни места си стояха.
Та , ако някои има да препоръча бояджийски/козметични услуги тествани и доказано работещи за тази ситуация нека да сподели. Ако не е разрешено да се пишат в тази тема нека го направи на Лично съобщение - ще съм благодарен .
Между другото - видях един ентусиаст с новичко ауди на една бензиностанция да си коригира такива точки по боята , за каквито точно разказвам. Спрях се при него и го попитах какво ползва , за да ги "тушира". Показа ми шишенце "Golden Rose" черен лак. След справка установих ,че това е най-евтината българска марка лак за нокти. Не мога да преценя това колко действаше на неговата колата , ама той каза че заличавало и бил доволен , защото преди и той пребоядисвал след всяка зима. Каза ,че не падало след автомивка , но кой знае. Ако някой има опит с това или с нещо друго , което е лесно решение нека да сподели , моля.
А още нещо- едно от въпросните малки камъчета ми се удари в предното стъкло и напваи съвсем дребна точка с диаметър към 1 мм . Трудно някой би я забелязал дори да се вгледа , но аз знам че е там и ме дразни като се сетя. Някй знае ли за начин това да се коригира или едиствено варянта е подмяна с чисто нов джам ?
Поздрави.
Както всеки горд собственик на BMW така и аз искам автомобилът ми да е възможно по-близко до перфектното състояние. Една от често срещаните пречки това да е така са повреди по боята от всякакъв характер :
- от хвръкнали камъчета по пътя с висока скорост
- до мърляч/ка отворила си врата на паркинг до колата ви и забила/докоснала/натиснала ръба във вашата врата.

Както знаем пребоядисване на детайл е между 50-80 лева в момента , а като се пребоядисва е добре да се прави цялата кола , че стават разлики и сумата си става към 1000-1200 лева. Въпросът ми към всички вас е - има ли място/начин да си поправиш боята само на тези проблемни малки места където има точка, драскотинка и тн . Знам ,че това ще зависи от дълбочината на драскотината/точката и съм чувал за разни пасти дето поправали. Проблема с това ,е че не ми се занимава да го права аз и второ- дадох я за цялостно пастиране съвсем скоро и още въднеж преди няколко месеца и освен , че боята стана по-лъскава на здравите места и някои съвсем минимални дефекти по боята изчезнаха , главните проблемни места си стояха.
Та , ако някои има да препоръча бояджийски/козметични услуги тествани и доказано работещи за тази ситуация нека да сподели. Ако не е разрешено да се пишат в тази тема нека го направи на Лично съобщение - ще съм благодарен .
Между другото - видях един ентусиаст с новичко ауди на една бензиностанция да си коригира такива точки по боята , за каквито точно разказвам. Спрях се при него и го попитах какво ползва , за да ги "тушира". Показа ми шишенце "Golden Rose" черен лак. След справка установих ,че това е най-евтината българска марка лак за нокти. Не мога да преценя това колко действаше на неговата колата , ама той каза че заличавало и бил доволен , защото преди и той пребоядисвал след всяка зима. Каза ,че не падало след автомивка , но кой знае. Ако някой има опит с това или с нещо друго , което е лесно решение нека да сподели , моля.
А още нещо- едно от въпросните малки камъчета ми се удари в предното стъкло и напваи съвсем дребна точка с диаметър към 1 мм . Трудно някой би я забелязал дори да се вгледа , но аз знам че е там и ме дразни като се сетя. Някй знае ли за начин това да се коригира или едиствено варянта е подмяна с чисто нов джам ?
Поздрави.
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: Съвети за възстановяване на боята ?
Здравей, колега, за стъкла мисля, че този линк ще ти свърши работа http://avtoobqvi.net/%D0%BE%D0%B1%D1%8F ... 0%BB%D0%B0, а за боядисване само на малко място имаше някаква фирма Chips.... на там не си спомням как беше, но ще ти свършат идеална работа.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Първо
- Къде боядисват за 50-80 лева за детайл в София, че имам остра нужда от евтин бояджия?
Иначе фирмата за частичните боядисвания е Chipsaway http://chipsaway.bg/chipsaway/bg/home.html
Не им знам цените, не съм ги ползвал, не ги рекламирам. Посочени са в няколко теми с подобна насоченост.
Това за лака, че не пада на автомивка и става едва ли не като ново, ми се струва малко
За стъкла - Спукано стъкло на Горубляне. 25 лева е премахване на такава щета. Пишеш го в гугъл и ще ти излезе.
Напиши си в профила откъде си, защото гледам колегата по-горе ти е дал линк за стъкла в Русе, а той е от Кюстендил, аз ти говоря за София и въобще...

Иначе фирмата за частичните боядисвания е Chipsaway http://chipsaway.bg/chipsaway/bg/home.html
Не им знам цените, не съм ги ползвал, не ги рекламирам. Посочени са в няколко теми с подобна насоченост.
Това за лака, че не пада на автомивка и става едва ли не като ново, ми се струва малко

За стъкла - Спукано стъкло на Горубляне. 25 лева е премахване на такава щета. Пишеш го в гугъл и ще ти излезе.
Напиши си в профила откъде си, защото гледам колегата по-горе ти е дал линк за стъкла в Русе, а той е от Кюстендил, аз ти говоря за София и въобще...
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Добър ли е бояджията разлика няма да намериш 

Последна промяна GecataBMW-E46 на 07 Мар 2014, 21:13, променена общо 1 път
- sapio
- младши ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:Добър ли е бояджията разлика няма да намериш
Което не дава никакъв отговор на въпроса ми къде боядисват за 50-80 лева на детайл в София? Както и на нито един друг поставен въпрос по-горе.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
ако детайла е огледало или капачката на резервоара може и за 50-60лв
но за останалите детайли ме съмнява читав майстор да работи на такива цени
но за останалите детайли ме съмнява читав майстор да работи на такива цени

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
В София живея.Такам ...тия 50-80 лева на детайл се отнасят за един бояджия в Пловдив , но аз не бих му дал моя кола пак . С други думи цена такава няма .За моята един ми обяви 1200 за пребоядисване , което си е към 150 лева на парче ( мисля 8 имам- не ми се брои сега).
За стаклата - чувал съм за този варянт в Горубляне - питането ми по въпроса е някой ползвал ли ги е и личи ли си след това на мястото ? Преди съм поправял на един Фиат предното стъкло , което си беше сериозно счупено , а на моето сега има просто една миниатюрна точица. Та тогава на Фиат-а остана гадно бледо , хумогенно петно на мястото на пробива в стъклото и ако ще ми го прават така не ми е оферта никак.
За линка с боядисванията - мерси много . Не знам дали ще ги пробвам. Мисля да взема един прост лак и да мацна една точка , че е най-тънкия варянт. Ще направя снимка преди и след да видим как ще стане и ще постна тук.
За стаклата - чувал съм за този варянт в Горубляне - питането ми по въпроса е някой ползвал ли ги е и личи ли си след това на мястото ? Преди съм поправял на един Фиат предното стъкло , което си беше сериозно счупено , а на моето сега има просто една миниатюрна точица. Та тогава на Фиат-а остана гадно бледо , хумогенно петно на мястото на пробива в стъклото и ако ще ми го прават така не ми е оферта никак.
За линка с боядисванията - мерси много . Не знам дали ще ги пробвам. Мисля да взема един прост лак и да мацна една точка , че е най-тънкия варянт. Ще направя снимка преди и след да видим как ще стане и ще постна тук.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
sapio написа:
Не им знам цените, не съм ги ползвал, не ги рекламирам.
Аз се допитах до тях за пребоядисване на заден калник, казаха ми, че цената е 200лв на детайл!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- sapio
- младши ентусиаст
-
Наско, и аз така чух, но нямаше как да коментирам от личен опит. В София цената за детайл, в качествен сервиз, е 200-250-300 лева. Аз имах на задната броня ожулено от паркиране. Направиха ми го за 30 лева, като частично боядисване, но имаше как да се "отсече", както каза бояджията, по ръбовете. За огледала и други мини детайли има и по-сносни оферти 
За стъклата съм го пробвал, защото е един човек. Не остава бледо, не остава нищо. Виждал съм правени стъкла, на които остава въздух вътре, но спира разрастването на пукнатината. При мен не остана нищо. Беше удар от камъче при разминаване, с кофти точка в средата и няколко пукнатинки настрани. Направи го все едно не го е имало. Щом и в Армеец не го видяха, при все че очаквах да издвадят лупа докато оглеждат предното стъкло. А и това беше спукано точно пред очите ми и много ме дразнеше.

За стъклата съм го пробвал, защото е един човек. Не остава бледо, не остава нищо. Виждал съм правени стъкла, на които остава въздух вътре, но спира разрастването на пукнатината. При мен не остана нищо. Беше удар от камъче при разминаване, с кофти точка в средата и няколко пукнатинки настрани. Направи го все едно не го е имало. Щом и в Армеец не го видяха, при все че очаквах да издвадят лупа докато оглеждат предното стъкло. А и това беше спукано точно пред очите ми и много ме дразнеше.
Последна промяна sapio на 07 Мар 2014, 21:15, променена общо 1 път
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Като се говори за пребоядисване скоро ще ми се наложи на мен да е оправям моята, преден капак, и заден спилер че го натиснах при паркиране и се спука много гадно само боята 
Миналата година ме би град
и се заврях под едно дърво и спасих покрива и цялата задница но предния капак го направи на реше има около 7 8 места видими от градушката, все едно падаха яица
. Та това може ли да се оправи със китване и пребоядисване на местата или трябва да сменя целия капак, някои ако е правил тази процедура ако може да сподели.

Миналата година ме би град

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
sapio написа:Наско, и аз така чух, но нямаше как да коментирам от личен опит. В София цената за детайл, в качествен сервиз, е 200-250-300 лева. Аз имах на задната броня ожулено от паркиране. Направиха ми го за 30 лева, като частично боядисване, но имаше как да се "отсече", както каза бояджията, по ръбовете.
Да, там цената е 200лв, като се боядисва само драскотината, не целия детайл!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- speedaddict
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 4G 3.0T Stage 2
И мен днес са ме ожулили след няма и месец с повече каране из града.. 3-4 линии по 3-4 см в края на ляв преден калник до гумата. Преди това малко по-нагоре някои беше ''изрисувал'' една крива линия доста старателно.. направо да те е страх да си оставиш колата някъде за 10 минути. Работата е, че съм от Гоце Делчев и в нашия малък град няма много бояджии, но ще разпитам да видим кой и дали може да оправи тия две малки места, които не се забелязват много, ама мен много ме дразнят. Най-добре ще е ако може да не е целия детайл, а само проблемните места, ама ще видим какво ще стане.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
За София мога да предложа 130 лв на детайл боядисва се в камера. Отлична работа на майстора, досега няколко коли съм правил там и съм много доволен. Ако имате каско в ДЗИ или Лев Инс той си поема нещата
Ако искате координати на ЛС да не правя реклама 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
Тия Chips Away - фирма Амарант 2003 не ги харесвам. Боядисаха ми 1 калник и решиха за хубаво да ми боядисат и 1 липсващо петънце боя на вратата под огледалото при което ми счупиха лайсната (89,90 от Мкар) и ми смениха всички щипки на вратата с ония от 0.20 стотинки дето не са БМВ и не държат (Мкар са 1,20/бр) .Обясниха ми, че ми е стара колата и лайсната се разпаднала
после ми я направиха със силикон като им я върнах ... и стърчеше. Ппосле отидох 3 ти път, за да ми я направят със силикон както трябва ... ами виждах силикона отвътре. Накрая си купих лайсна и отидох във Дженеръс Ауто да ми я боядисат и оправят като хората. Сметката беше около 450 

- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Аз наскоро си боядисах доста елемнти по колата в Chips Away и много добре е станало. Не си личи дори като предната броня ми беше боядисвана и преди от застрахователя в негов "доверен" сервиз и си личеше а сега като я минаха втори път няма разлики и е идеално. Оправили са всички драскотини по колата.
Единствено не бяха ми закачили кабелчето на колонката в шоферската врата ама аз днес си дръпнах кората и си я закачих сам.
Като цяло съм доволен и не дай си боже ако имам щети пак поне ще знам къде да ходя.
Единствено не бяха ми закачили кабелчето на колонката в шоферската врата ама аз днес си дръпнах кората и си я закачих сам.
Като цяло съм доволен и не дай си боже ако имам щети пак поне ще знам къде да ходя.
15 мнения
• Страница 1 от 1