Вибрира/притраква в ниски обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
Re: Вибрира/притраква в ниски обороти
Проблемът е решен след няколко дни обикаляне по сервизите:
- сменени тампони на двигател (не е от тях)
- диагностика дюзи в BOSCH на студен и топъл двигател (работят идеално)
- проверка мека връзка (здрава)
- почистване на ЕГР и колектори (няма ефект)
Връщаме се в първия лъскав сервиз, където ми смениха водната помпа и пистовия ремък и им бях казал да прегледат обтегача и ролките.
Гледали са ги друг път! Трябваше да отида при хора, които правят ауспуси, за да ми свалят ремък и да запалят колата без него (просто от любопитство).
Обтегача е заминал
- сменени тампони на двигател (не е от тях)
- диагностика дюзи в BOSCH на студен и топъл двигател (работят идеално)
- проверка мека връзка (здрава)
- почистване на ЕГР и колектори (няма ефект)
Връщаме се в първия лъскав сервиз, където ми смениха водната помпа и пистовия ремък и им бях казал да прегледат обтегача и ролките.
Гледали са ги друг път! Трябваше да отида при хора, които правят ауспуси, за да ми свалят ремък и да запалят колата без него (просто от любопитство).
Обтегача е заминал

Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Супер колега.Не знаех,че и от оптегача може да тресе.Инфото ти е полезно за да знаем и ние къде евентуално да търсим подобен проблем.Успех и безаварийно каране.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
Следва продължение...
Не успях да пиша след смяната на обтегача на пистовия ремък и обтяжната ролка към него. Последният ми пост беше след като оставих колата в сервиза със свалени ремъци. Вибрациите изчезнаха само при подаване на газ на място и при падането на оборотите в движение на свободна. При движение на скорост във въпросните обороти 900-1000 си го има все още. След толкова майстори и специалисти реших сам да поема инициатива - свалих предната малка пластмаса над двигателя да разгледам пустите му ролки, ремъц и обтегачи.
За голяма моя изненада се оказа, че демпферната шайба, която е гумена и се къса и напуква ако е заминала, при мен е с метална основа с кухини (гума, пластмаса има само там, където контактува с ремъците)
Намерих си демпфер втора ръка от блъсната е90-ка за много приятна сума, колкото да направя експеримент дали ще се подобри нещо с гумен. Видимо изглежда перфектен, та ако се оправи след смяната му, ще си остана с него.
Ще продължавам да пиша как се развива ситуацията
Не успях да пиша след смяната на обтегача на пистовия ремък и обтяжната ролка към него. Последният ми пост беше след като оставих колата в сервиза със свалени ремъци. Вибрациите изчезнаха само при подаване на газ на място и при падането на оборотите в движение на свободна. При движение на скорост във въпросните обороти 900-1000 си го има все още. След толкова майстори и специалисти реших сам да поема инициатива - свалих предната малка пластмаса над двигателя да разгледам пустите му ролки, ремъц и обтегачи.
За голяма моя изненада се оказа, че демпферната шайба, която е гумена и се къса и напуква ако е заминала, при мен е с метална основа с кухини (гума, пластмаса има само там, където контактува с ремъците)

Намерих си демпфер втора ръка от блъсната е90-ка за много приятна сума, колкото да направя експеримент дали ще се подобри нещо с гумен. Видимо изглежда перфектен, та ако се оправи след смяната му, ще си остана с него.
Ще продължавам да пиша как се развива ситуацията

- narkk
- кандидат ентусиаст
-
Най-накрая
Ето металната гадина, с която беше до сега колата:

И новата (оригинална втора ръка от е90-ката):

След смяната вече няма грижи в движение при ниските обороти

Ето металната гадина, с която беше до сега колата:

И новата (оригинална втора ръка от е90-ката):

След смяната вече няма грижи в движение при ниските обороти

- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Супер колега,добре,че се реши най накрая идилията.Със здраве да караш и без аварийно.За жалост тези шайби са проблемни и не са никак евтини но това е положението.Успех...
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
Мерси, колега
Шайбите се намират втора ръка оригинални и читави, ако на човрк му спешно и не може да отдели 650лв. от днес за днес. По моргите и продавалник има добри екземпляри, само иска търсене. От следните двулитрови дизели пасват: е90 (318d;320d), е91 (318d;320d), е60 (520d), е61 (520d), е81 (118d, 120d), е83 (2.0d).
Поздрави и безаварийни!

Шайбите се намират втора ръка оригинални и читави, ако на човрк му спешно и не може да отдели 650лв. от днес за днес. По моргите и продавалник има добри екземпляри, само иска търсене. От следните двулитрови дизели пасват: е90 (318d;320d), е91 (318d;320d), е60 (520d), е61 (520d), е81 (118d, 120d), е83 (2.0d).
Поздрави и безаварийни!
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Това е полезна информация от кои модели пасват.Благодаря.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2