Бмв 530да и 525да

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Re: Бмв 530да и 525да

Мнение от mermenkov » 06 Мар 2014, 16:07

Аз пък от диагностиката в Дарукар съм много доволен. Гледах едно 330 и и ми обясниха всичко подробно и изчерпателно, даже приемчика ме викна в халето и ми показа всички забележки докато е на подемника... Не е тука темата да злорадствам, /не искам и да го правя след като вече 1 месец не съм написал нещо по-въпроса/ но първо бях тръгнал да я гледам точно в сервиз близък до клуба, като се срещнах с продавача и като вече бяхме в Дарукар и се заговорихме и се оказа че имаме доста общи познати ме пита с една усмивка дали аз съм звънял във "въпросния сервиз" да я гледат. За което ми стана ясно че са ме били гласили предварително, но добре че се отказах... А предния ден като звънях да питам дали ще я погледнат по телефона от сервиза ми обясняваха че не се познават със въпросния продавач и ще ми дадат безпристрасна и обективна оценка... :mhihi:
Извинявам се за спама!!!
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 06 Мар 2014, 17:09

Колега хубаво е да кажеш кой е въпросния сервиз,защото ще бъде полезно и за други в твоето положение. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 06 Мар 2014, 17:25

http://www.mobile.bg/11389369494416250 това е обявата, сервиза и автокъщата са в един двор, но не се "познават". Мисля че това е достатъчно за да си отговорите на въпросите, не обвинявам никой и не желая да споря по-този въпрос аз изводите си направих и за мен това е приключило.

п.с. ако някой се интересува от въпросната кола мога да споделя какво и откриха в Дарукар все пак ;)

Хептем му разводних на колегата темата :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 06 Мар 2014, 18:09

mermenkov написа:http://www.mobile.bg/11389369494416250 това е обявата, сервиза и автокъщата са в един двор, но не се "познават". Мисля че това е достатъчно за да си отговорите на въпросите, не обвинявам никой и не желая да споря по-този въпрос аз изводите си направих и за мен това е приключило.

п.с. ако някой се интересува от въпросната кола мога да споделя какво и откриха в Дарукар все пак ;)

Е ти кво очакваш ? :) Като джамбазите в горубляне и техните 2-3 сервиза ... , нормално да кажат "всичко е ОК " кола не се кара в сервиз на познат на продавача , лошото е че няма как да знаеш кого познава и кого не. Същото може стане и при дарукар , ако имаш познат там ( аз имам ).

Като цяло ситуацията е "българска му работа".

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Мар 2014, 19:39

omegaart написа:
mermenkov написа:http://www.mobile.bg/11389369494416250 това е обявата, сервиза и автокъщата са в един двор, но не се "познават". Мисля че това е достатъчно за да си отговорите на въпросите, не обвинявам никой и не желая да споря по-този въпрос аз изводите си направих и за мен това е приключило.

Е ти кво очакваш ? :) Като джамбазите в горубляне и техните 2-3 сервиза ... , нормално да кажат "всичко е ОК " кола не се кара в сервиз на познат на продавача , лошото е че няма как да знаеш кого познава и кого не. Същото може стане и при дарукар , ако имаш познат там ( аз имам ).

Като цяло ситуацията е "българска му работа".

Само дето колегата е ходил при небезизвестните доста прехвалени Mirafiori Car Mods, ми не в някакъв случаен сервиз. Ако колегата прояви желание ми е интересно каква е била диагнозата в първия сервиз, както и каква е била в Дару Кар?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 06 Мар 2014, 19:52

Bavarcho написа:
Само дето колегата е ходил при небезизвестните доста прехвалени Mirafiori Car Mods, ми не в някакъв случаен сервиз. Ако колегата прояви желание ми е интересно каква е била диагнозата в първия сервиз, както и каква е била в Дару Кар?

Честно казано няма значение къде я е карал , важното е къде са му казали истинските неща , щото хората имат познати навсякъде и си се лъже стабилно.

Нека колега да сподели какво са му казали за тази кола , защото е по-добре да информира хора търсещи какво да очакват.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 06 Мар 2014, 19:57

Аз не посетих първия сервиз, а директно отидох в Дарукар понеже "търговеца" като разбра че "уж" не съм аз човека който е звънял се изказа така че да ми стане ясно че има някакви договорки... както и в мирафиори по телефона ми казаха че нямат никакво отношение с колите които се продават в двора и да дойда да я прегледат пък после веднага са "снесли" на търговеца!
С две думи ако някой го вълнува колата: тече скоростната кутия, теч от двигателя, теч от дюзите, шайба на коляновия вал с неизвестен произход и върти по стегнато и не в норма, теч от рейката, вследствия на теча от дюзите някакво реле беше изгоряло/не помня за какво/, биалетка, грешки в шибидах и задна брава на багажник, като прочетоха ключа на бмв скенер казаха че е на 247000км. /това не ме притесни но все пак на таблото пише друго/ има и малко интериорни забележки но не са кой знае какви. Сипах и 20 лв. нафта платих си 120лв. преглед и след това което ми казаха от Дарукар излизаме и тоя ми вика какво реши ще я взимаш ли и аз гледам тъпо и си мълча гледаме и ми вика ще ти сваля 1000 лв. и аз пак го гледам и си тръгнах....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 06 Мар 2014, 22:35

mermenkov написа:Аз не посетих първия сервиз, а директно отидох в Дарукар понеже "търговеца" като разбра че "уж" не съм аз човека който е звънял се изказа така че да ми стане ясно че има някакви договорки... както и в мирафиори по телефона ми казаха че нямат никакво отношение с колите които се продават в двора и да дойда да я прегледат пък после веднага са "снесли" на търговеца!
С две думи ако някой го вълнува колата: тече скоростната кутия, теч от двигателя, теч от дюзите, шайба на коляновия вал с неизвестен произход и върти по стегнато и не в норма, теч от рейката, вследствия на теча от дюзите някакво реле беше изгоряло/не помня за какво/, биалетка, грешки в шибидах и задна брава на багажник, като прочетоха ключа на бмв скенер казаха че е на 247000км. /това не ме притесни но все пак на таблото пише друго/ има и малко интериорни забележки но не са кой знае какви. Сипах и 20 лв. нафта платих си 120лв. преглед и след това което ми казаха от Дарукар излизаме и тоя ми вика какво реши ще я взимаш ли и аз гледам тъпо и си мълча гледаме и ми вика ще ти сваля 1000 лв. и аз пак го гледам и си тръгнах....

ей тва е п.далски сервиз и отношение,плащаш си за да те надупят
по темата : колега наистина са много пари за е39 но ако си решил карай я на диагностика, дори да има забележки всичко е поправимо мисля че перфектна няма да е но и всичко зависи колко ще свали тоя, виж наистина задния мост щото имах е39 с някои разбити отзад носачи , разкрачена като тази но нищо не хлопаше :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от valiove » 13 Мар 2014, 6:08

Имам още един въпрос
Колко е данъка на Е39 530ДА в район бургас ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от Стоян 1982 » 14 Мар 2014, 16:44

360 lv :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 14 Мар 2014, 23:19

Зависи, ако е прехвърлила вече 13 години, пада почти на половина.Моята примерно е 99 година и ми е 160лева/Враца/.Ама честно казано и тия пари са им много за тоеа Косово тук при нас.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 15 Мар 2014, 1:56

Коефициентът за големия данък пада в годината, в която колата навършва 14 години... :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 15 Мар 2014, 11:22

Е може и 14 да е било.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от valiove » 02 Апр 2014, 1:41

Колеги много се запалих по едно Бмв в събота ще ходя да го пробвам обаче понеже е в някакво село в Германия и сигурно няма да мога да му направя диагностика,става въпрос за това бмв http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 03 Апр 2014, 10:36

valiove написа:Колеги много се запалих по едно Бмв в събота ще ходя да го пробвам обаче понеже е в някакво село в Германия и сигурно няма да мога да му направя диагностика,става въпрос за това бмв http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine

Много ми е интересно, какво очакваш да ти кажем ние по снимка в германия :?: :?: :?: Аз ще ти кажа, двигател и трансмисия работят без проблеми, както е написал продавача. Ако търсиш различно от това мнение, потърси някой наследник на баба Ванга ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E39