Въпрос за рейка.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Въпрос за рейка.

Мнение от MPOWERfan » 06 Мар 2014, 11:59

Колеги,не намерих нищо конкретно или актуално затова пускам нова тема.Рейката се предава вече и подтропва доста дразнещо.Някой рециклирал ли е при "Жизет" ? Или ако инате някой друг впредвит споделете.
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Въпрос за рейка.

Мнение от boksioraE39 » 06 Мар 2014, 12:10

Аз рециклирах преди около 2-години на красна поляна и след последния оглед майстора каза че имала доста луфт,не тропа и не тече за сега.
По-спомен платих 260-лева.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 06 Мар 2014, 12:51

Отзивите от рециклиране на рейките са толкова противоречиви, че аз лично смятам, че резултата зависи от това колко е износена самата рейка когато се занесе в сервиза без значение дали е на окръжна б-ца, техническия и т.н. Ако се рециклира в самото начало, когато се е появил проблема, ще изкара още 50-100 хил. км, но ако се чака посления момент с рециклиране няма да стане!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Мар 2014, 13:06

MPOWERfan написа:Колеги,не намерих нищо конкретно или актуално затова пускам нова тема.Рейката се предава вече и подтропва доста дразнещо.Някой рециклирал ли е при "Жизет" ? Или ако инате някой друг впредвит споделете.

Колега, скоро търсих рейка със сервотроник за един приятел. На пуснатата обява във форум "Купува" ми писаха 5 човека с цени не по-големи от 200 лв. Аз бях доста учуден, моя приятел си купи, ама замина за Италия и не съм го питал сложи ли я, как е и т. н. И ако една такава рейка струва тези пари и разбира се не е с проблеми като твоите, че и по-големи, няма никакъв смисъл оре рециклиране. Аз на рейки не разбирам, но знам, че една нова рейка, със сервоторник, струва луди пари, по спомени към 2 900 лв. И както казвам, наистина се учудих на предложените от колегите цени, мислех си поне за към 600-700 лв. Не знам, само споделям моя опит.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 07 Мар 2014, 13:59

200 кинта за рейка втора ръка, нерециклирана са горе-долу добре, като пари, само че идва едно НО..... Незнаеш тая рейка дали утре няма да каже мяу, ако я караш и на майстор да сваля/качва още да кажем 100ка за работа, защото си е хамалогия и станаха 300. После ако рециклираш пак отиваш на тия пари и така. Спазари някой майстор да ти я свали или най-добре ако имаш условия сам си я свали и рециклирай имаше и тема със снимки. Ако не, носи я при чичо Жан на окръжна- няколко помпи и рейки съм носил преди държат няма ядове добре бачка, ще ти вземе 150 за рециклажа. Аз лично мойта рейка сам си я правих- семеринги, втулкли, лагер всичко смених, нямах луфт м/у прът и червяк само течеше. Да чукна на дърво 15000 и врътнах и е бетон.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 07 Мар 2014, 14:59

Звънях вчера,280 пари ми казаха,че ще струва рециклирането и за мен е по-добрия вариант това.Ако се търси втора ръка е рисково може да се окаже по-зле и от моята.Засега нямам течове но подтропва много дразнещо на паваж особено е ад ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 08 Мар 2014, 17:33

MPOWERfan написа:Засега нямам течове но подтропва много дразнещо на паваж особено е ад ...

след рециклирането тропането няма да изчезне ,така ,че ако не тече не я пипай рейката!
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 08 Мар 2014, 17:43

sigman написа:
MPOWERfan написа:Засега нямам течове но подтропва много дразнещо на паваж особено е ад ...

след рециклирането тропането няма да изчезне ,така ,че ако не тече не я пипай рейката!

Суха е колега,само лопа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 08 Мар 2014, 20:25

MPOWERfan написа:
sigman написа:

Суха е колега,само лопа.

Карай си спокойно количката!Няма оправия тропането!
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 08 Мар 2014, 20:35

sigman написа:
MPOWERfan написа:
sigman написа:

Суха е колега,само лопа.

Карай си спокойно количката!Няма оправия тропането!

Направо не понасям нещо да тропа. :banghead:
Много голям филм с тези рейки.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 08 Мар 2014, 20:37

MPOWERfan написа:
sigman написа:

Суха е колега,само лопа.

Колега , след като си сигурен , че рейката ти тропа , да те питам при спиране от висока скорост имаш ли тресене във волана ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MPOWERfan » 08 Мар 2014, 20:39

nightdriver написа:
MPOWERfan написа:
sigman написа:

Суха е колега,само лопа.

Колега , след като си сигурен , че рейката ти тропа , да те питам при спиране от висока скорост имаш ли тресене във волана ?

Имам колега,много е дразнещо. :(

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 08 Мар 2014, 20:41

MPOWERfan написа:
nightdriver написа:
MPOWERfan написа:
sigman написа:

Суха е колега,само лопа.

Имам колега,много е дразнещо. :(

Ясно колега , май че и аз съм за рейка :D
Изображение

Назад към E39