Пробка за обезвъздушаване?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Re: Пробка за обезвъздушаване?

Мнение от 4i4o Mitko » 17 Окт 2013, 20:55

whisky_touch написа:Извинявам се че вдигам темата, но от къде в София мога да купя пробка, тъй като не съм от тук

ДаруКар, Камор, Евро07, както и колеги от форума, които се занимават с продажба на части и могат да бъдат намерени в раздел обяви :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 02 Мар 2014, 10:50

Колеги,
Изпускаше ми пробката за обезвъздушаване /тази която се намира на маркуча/ та купих нова от Ауто Бавария и вчера вечерта запретах ръкави да я сменя. В момента в който я пипнах с отверката, главичката на пробката изпадна а часта с резбата си остана вътре. Пробвах какви ли не варианти да я развия но уви спекла е яко. Последния опит беше като навих два винта в нея и с клещи се опитах да я развия и за мое изумление винтовете се усукаха и счупиха, а пробката не помръдна. Някой има ли идея как мога да я махна? Ако не стане сигурно ще трябва да сменя целия маркуч който ми се вижда бая дълъг и с доста разклонения... някой има ли идея колко струва?

п.с. към по-горните коментари такава пробка има само в Дарукар и Ауто Бавария, където и да питах нямаха и ми казаха че няма и да имат включително и Евро07
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 02 Мар 2014, 21:49

Първия магазин в който попитах беше Ауто+ на бул. Черни Връх /София/ 20 мин. гледаха "скиците" на двигателя и накрая ми няма казаха че на този двигател пробка за обезвъздушаване на маркуча няма и ми казаха че този маркуч с пробка не е оригинален и е слаган допълнително :kuku:
Аз пробката я взех за 9,60 лв.

Лошото е че незнам как да извадя скупеното парче без да съсипя всичко :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 02 Мар 2014, 22:04

То има такива с обратна резба коносовидни викат им екстеншини различна големина 20лв. аз съм купувал ама пусто сега съм 3 дни подред на работа на смени през деня от 9 до 9 и немога да потърся, но при положение че завих две рапитки една до друга и като пробвах да отвия с клещи се счупиха малко се поотчаях
п.с. нямам нит поялник, нит горелка ама от чудо ще пробвам на огън да я нагрявам :mhihi: ако не някой майстор май ще се мъчи към вторник :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 02 Мар 2014, 22:49

Не веднъж съм отвивал пробката с права отверка...нагряваш върха и забиваш в средата на пробката...повтаряш няколко пъти докато стане достатъчно дълбока и с отверката развиваш... винаги се е получавало.Голям проблем ми се виждат тия пробки...взел съм си 3-4 за резерва оригинални,но след има няма 1-2 години и пак се късат :censored: .

Аз говоря за пробката на приливника до радиатора на М52...но не вярвам да има голяма разлика и метода да не свърши работа...

Потребител
Аватар
Кара: E36 Cabrio

Мнение от PaKo87 » 03 Мар 2014, 12:48

Да допълня към колегите - счупената пробка се развива на студен мотор, при мен поне на загрят с много мъки не успях. На другия ден като поизстина двигателя се разви от първия път.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mermenkov » 05 Мар 2014, 12:49

Освен ако помеждодругото не се е самообезглавила :mhihi:
п.с. След 3 дни опити да открадна хляба на хората от "занаята" я закарах при моя майстор и след 1 час вече бях с сменена пробка и презареден с антифриз :D
Изображение

Предишна

Назад към E39