Проблем с клаксона
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- starterwrc
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: М3 Е46
Проблем с клаксона
Здравейте на всички! След дълго четене на статии и други в този форум реших да се присъединя към Вас, т.е. вече съм горд собственик на БМВ (Е46 320д). Автомобила е прекрасен! Имам въпрос относно каде се намира клаксона, защото при мен не работи.Проверих предпазителя здрав е! Като натисна клаксона се чува как релето сработва, но няма сигнал. Може да е прекъснат някой кабел, затова искам да разбера каде се намира клаксона за да го проверя. Благодаря на всеки изказал своето мнение.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Честито колега със здраве да си я караш и безаварийно.
За клаксона ако имаш предвид тромбите се намират зад десния подкалник предната част от към бронята.
И при мен само релето се чуваше и кабела към тромбите беше се зъкесал. Така, че като свалиш подкалника провери до тромбите идва ли 12 волта ако ги няма значи ти е прекъснат кабела от релето до клаксона /тромбите/. Ако идва 12 волта значи тромбите са изгорели.
Дано съм бил полезен
За клаксона ако имаш предвид тромбите се намират зад десния подкалник предната част от към бронята.
И при мен само релето се чуваше и кабела към тромбите беше се зъкесал. Така, че като свалиш подкалника провери до тромбите идва ли 12 волта ако ги няма значи ти е прекъснат кабела от релето до клаксона /тромбите/. Ако идва 12 волта значи тромбите са изгорели.
Дано съм бил полезен
- starterwrc
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: М3 Е46
Благодаря колега за отговора, ако са тромбите изгорели ще трябва да ги сменям, няма начин! Това са неща които се налага да се използват в различни ситуации и затова трябва да са в изправност. Благодаря ти още веднъж!
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Re: Проблем с клаксона
Здравейте колеги,темата е старичка но имам следният проблем.От както взех колата -Е 46 320 д фейс,нямам клаксон.Не знам къде е проблема.Четох из форума но не са ми ясни някои неща.Не знам от къде да започна.Имало някакво реле но не знам къде се намира.Като натискам клаксона не чувам нито цъкане на реле нито нищо.Също ако може някой да ми каже къде се намират тромбите и какво да им гледам.Освен релето и тромбите има ли нещо друго което може да не работи за да нямам клаксон?
- BM3d
- Потребител
-
- Кара: по сервизите
- Мечтае да кара: без данъци
- Детайли за колата: чупентия
Ето го релето за клаксона,само че за преди фейса.Не знам дали е същото свързването и при фейса.Намира се зад жабката(като се свали и се виждат 4 релета).Въпросното реле е с идентични контакти,като второто от ляво на дясно на снимката(което отговаря за горивната помпа "по спомен").Тоест ако се съмняваш че ти е заминало релето на клаксона,може да го смениш с номер 2 ,но само за проба.При мен го има същия проблем с клаксона,но в моя случай не стига ток до релето,което ме навежда на мисълта,че е лентов кабел на волана или липсваща маса някъде.Като се пооправи времето обаче ще го гледам и ако реша проблема,пак ще пиша.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
If a man loves his wife more than his car,that mean he never had BMW...
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Благодаря колега,и аз чакам да се пооправи времето и ще се заема с това.При мен изобщо не цъка,не се чува нищо.А ако е лентов кабел ще работят ли другите функции на волана.Става въпрос за автопилота и музиката?
- BM3d
- Потребител
-
- Кара: по сервизите
- Мечтае да кара: без данъци
- Детайли за колата: чупентия
По пътя на логиката ако е от лентовия кабел,си мисля че няма да работят,но пък не знам дали само отделни вериги се прекъсват като сгъне кабела,или всичко спира на куп-нека по-запознатите да кажат.Относно това,че не чуваш релето да чатка-извади го и го провери.Подаваш 12 волта на крачета с номер 85 и 86 (трябва да се чуе отчетливо чаткане)Или ако си нямаш идея от електроника-потърси някой познат ,или приятел (еладжия)да му хвърли едно око и ако трябва да го отвори и да му зачисти контактите,че може да са окислени.Поздрави...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
If a man loves his wife more than his car,that mean he never had BMW...
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Благодаря за нагледния отговор.Ще го проверя.Относно лентовия кабел,всичко друго на волана ми работи за това не знам дали би могло да е от него.
- icobutev
- Потребител
-
- Кара: E46320d Touring 136hp
Колега При мен също не работи клаксона и днес разглобих жабката за да стигна до въпросното реле номер 4 ,за да проверя дали е изправно.Определено се чува как чуква при натискане на волана, ако е изправно няма как да не издава звук ...Винаги може да размениш реле номер 2 с реле номер 4 за теста с чукването(абсолютно еднакви са като вид), както по горе обясни и колегата на схемата.При мен остава да намеря още един свободен ден и да стигна до тромбата ,да е сваля от колата и да я тествам на 12V дали свири, или е изгоряла,за да знам дали проблема е в нея или е някъде в инсталацията 

- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
И аз това ще направя но не ми остава време за това сега си карам без клаксон.Др седмица ако се оправи времето ще си поиграя да разглобя и ще видя.
Колеги имах абсолютно същия проблем с клаксона на е46цата , релето цъка но няма клаксон. Решението е релето се разглобява и се почиства отвътре и нещата заспиват .
11 мнения
• Страница 1 от 1