Проблем с чистачките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Проблем с чистачките
Здравейте.Вчера докато пътувах в дъжд чистачките както си работеха забиха и след малко пак тръгнаха,но при спиране не се паркират на правилната начална позиция.Проблемът не е от релето а е механичен.Чистачките си работят от край до край както си трябва,но просто спират по средата на прозореца,а не в началото.То се е видяло,че ще се сваля механизма с моторчето.Има ли нещо специфично в центровката на мотора спрямо контактните пластини вътре в механизма?Задължително ли се сваля лайсната която покрива челното стъкло(тази която на повечето коли е напукана)?
Нагледно е като на клипчето,но мястото е малко по различно където се паркират:
http://www.youtube.com/watch?v=ftheO4O33H8
Нагледно е като на клипчето,но мястото е малко по различно където се паркират:

http://www.youtube.com/watch?v=ftheO4O33H8

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d facelift
- Мечтае да кара: ///М3
Re: Проблем с чистачките
Колега и моята го прави това нещо
само че аз съм с е36-ца
Ще следя темата пиши ако откриеш проблема 
само че аз съм с е36-ца

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
От къде си сигурен, че не е от релето? Свали ли го сменили го с работещо?
И моите бяха по същия начин почистих си релето и сега се паркират където трябва. Започни с по лесното според мене.
Виж тук.-
viewtopic.php?f=34&t=356863
И моите бяха по същия начин почистих си релето и сега се паркират където трябва. Започни с по лесното според мене.
Виж тук.-
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
Проблема определено не е механичен. Възможно е да е GM3 модула, който се намира зад жабката.
- mustang1986
- ентусиаст
-
Next написа:От къде си сигурен, че не е от релето? Свали ли го сменили го с работещо?
Виж тук.-
Няма как да е от релето и да спират по средата на прозореца.Ако спират около нормалното си положение +- няколко сантиметра Да възможно е да е от релето,но по средата не е възможно.Довечера ще обясня как стоят нещата за да стане по ясно.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
mustang1986 написа:Next написа:От къде си сигурен, че не е от релето? Свали ли го сменили го с работещо?
Виж тук.-
Няма как да е от релето и да спират по средата на прозореца.Ако спират около нормалното си положение +- няколко сантиметра Да възможно е да е от релето,но по средата не е възможно.Довечера ще обясня как стоят нещата за да стане по ясно.
Мойте колега спират кадето им падне

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ами то е лесно за проба,слагате едно работещо реле от приател и се гледа дали проблема още е тук.Аз имах проблем с моите от релето,но моите спираха и после 10-15 минути немърдаха изобщо.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И според мен е от релето. Механиката на самите чистачки е много корава и много трудно се скапва.
Si non confectus, non reficiat.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Zagy написа:И според мен е от релето. Механиката на самите чистачки е много корава и много трудно се скапва.
+1
- mustang1986
- ентусиаст
-
Релето не определя къде да спрат чистачките,но подава сигнал за да спрат.Вътре мотора завърта едно пластмасово колело на което има зона с пластина която контактува 2 пластини-точно там е паркинг зоната.Когато има проблем с релето просто сигнала закъснява и контакта преминава малко по нагоре по дължината на пластината-и затова може да има разминаване с паркинга,но разминаването не може да бъде по голямо от площа на пластината.Тоест няколко сантиметра.При мен проблема беше в прескочили шлици в центъра където се събират 2те рамена на чистачките и от там паркинг зоната ми беше отишла на доста различно място спрямо рамената на чистачките.Довечера ако остане време ще кача снимки за да добиете представа.

12 мнения
• Страница 1 от 1