Няколко въпроса за 735i

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Няколко въпроса за 735i

Мнение от waterboy » 04 Мар 2014, 13:11

Здравейте колеги, имам няколко въпроса капарирах е38 735и мисля че е м62б35 се води двигателя. Искам да попитам понеже не намерих много информация за двигателя дали има някакви детски болести , неща които трябва да се сменят като се вземе колата за да ми е мирна главата както се вика. Примерно при ТДС е желателно да се сменят термостат,водна помпа,антифриз и т.н. Това което знам за колата е че (взимам я от познат) Сменено масло и филтри преди 2000км маслото на скоростите е сменено лятото, тогава е монтиран и газов инжекцион, колата като цяло на живо изглежда добре, при него е от 237 000 км а сега е на 262 000 не е и много карана тук. Имам и още 1 въпрос може и на лично от къде пазарувате части за колите си? До сега със старата кола е36 пазарувах от колега от форума , части бол , ако може да ме насочите на някъде ще съм благодарен.

Поздрави. :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Няколко въпроса за 735i

Мнение от omegaart » 04 Мар 2014, 15:16

waterboy написа:Здравейте колеги, имам няколко въпроса капарирах е38 735и мисля че е м62б35 се води двигателя. Искам да попитам понеже не намерих много информация за двигателя дали има някакви детски болести , неща които трябва да се сменят като се вземе колата за да ми е мирна главата както се вика. Примерно при ТДС е желателно да се сменят термостат,водна помпа,антифриз и т.н. Това което знам за колата е че (взимам я от познат) Сменено масло и филтри преди 2000км маслото на скоростите е сменено лятото, тогава е монтиран и газов инжекцион, колата като цяло на живо изглежда добре, при него е от 237 000 км а сега е на 262 000 не е и много карана тук. Имам и още 1 въпрос може и на лично от къде пазарувате части за колите си? До сега със старата кола е36 пазарувах от колега от форума , части бол , ако може да ме насочите на някъде ще съм благодарен.

Поздрави. :mrgreen:

Е колега , много добре знаеш , че така кола НЕ СЕ КУПУВА :)

и то МАЙ ... още е далече 2 месеца има.

Тоя мотор харчи колкото 4.4 а върви сериозно по-малко. Проблемите са стандартни за всички М62 мотори и ги има изписани много ( прегледай форума ).

Части Левиатан или дарукар ... като искаш евтинки еуро 07 и се правиш на гъзар със 7-мица.

За всяка кола е желателно да се сменят термостат,водна помпа и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 04 Мар 2014, 15:25

Колега, добре би било преди капарирането, да се премери компресията и провери електрониката за записани грешки. Също и ходовата част и изобщо колата отдолу. Сега просто изчакай ако се проявят някакви проблеми и тогава ще се търси причината. Маслото е сменено, може би е добре да се смени и пистовият ремък, ролките и водната помпа, ако не се знае историята им, същото се отнася и за свещите, ако антифриза е син е добре да се смени с червен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 04 Мар 2014, 17:23

Ясно ще разпитам със ролките и ремъците какво е положението , човекът има автосервиз и за това много не се чудих пък и го познавам уж, ще видим какво ще излезе до 10-тина дни ще я взема и ще пиша какво е положението , части за старата кола и аз от Левиатан пазарувам но в темата не съм меркъл за е38, за това реших да питам

Назад към Е38