320д пуши на място и мирише

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Re: 320д пуши на място и мирише

Мнение от angelBMW » 25 Фев 2014, 9:18

vvasilev1 написа:Ами моите катализатори са си на колата.
За информация на следящите темата.
Филтъра за картерните газове при мен е сменен с нов, от новите - пластмасов.
Пак си излиза лютива миризма.

това няма нищо общо с лютивата миризма,при теб може да е от дюза или егр отиди на диагностика да ти замерят стоиностите или някаде да ти замерят газовете

:OT: от къде закупи пластмасовия 136 или 150к.с е твоята ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 25 Фев 2014, 9:40

Моята е 115 к.с.
Филтъра го купих от колега от форума.
Оригинална опаковка BMW. Струваше стотина лева.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 26 Фев 2014, 1:26

Лютивата смрад, обикновено идва именно от катализаторите, който бавно но славно губят свойствата си ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 02 Мар 2014, 22:18

колега,катализатора представлява един с прости думи казано много ситен филтър.Как ще мирише през него по различен начин-или ако го няма ще мирише по различно :nono:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 03 Мар 2014, 20:06

unikalen88 написа:колега,катализатора представлява един с прости думи казано много ситен филтър.Как ще мирише през него по различен начин-или ако го няма ще мирише по различно :nono:

Колега по стените на питата в катализатора се отлагат сажди когато колата се кара на къси разстояния и когато покараш на дълго тези сажди изгарят и поради тази причина на бензинките мирише на сяра, а при дизелите се отделя лютив газ.Реално това е функцията на този така наречен от теб ситен филтър да се отлагат в него саждите и в последствие да изгарят и в реакция с активното вещество съдържащо се във филтъра да неутрализира вредните емисии. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 05 Мар 2014, 20:52

tekabg написа:
unikalen88 написа:колега,катализатора представлява един с прости думи казано много ситен филтър.Как ще мирише през него по различен начин-или ако го няма ще мирише по различно :nono:

Колега по стените на питата в катализатора се отлагат сажди когато колата се кара на къси разстояния и когато покараш на дълго тези сажди изгарят и поради тази причина на бензинките мирише на сяра, а при дизелите се отделя лютив газ.Реално това е функцията на този така наречен от теб ситен филтър да се отлагат в него саждите и в последствие да изгарят и в реакция с активното вещество съдържащо се във филтъра да неутрализира вредните емисии. ;)

Колегата ме е изпреварил с отговора :bchug: Всъщност точното наименование на т.н "много ситен филтър" е каталитичен конвертор и е трудно да се използват прости думи като преобразовател напр., тъй като химията и физиката ще оборят оборят това :nono: :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 05 Мар 2014, 21:52

The Edge написа:
tekabg написа:

Колегата ме е изпреварил с отговора :bchug: Всъщност точното наименование на т.н "много ситен филтър" е каталитичен конвертор и е трудно да се използват прости думи като преобразовател напр., тъй като химията и физиката ще оборят оборят това :nono: :winky:

...и сега нормално ли е да излиза лютивата миризма???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 07 Мар 2014, 10:36

аз колкото дизели съм карал,и на приатели съм правил съпоставка,че всички си намирисват едно гадно и кисело-лютиво.Вече ако е нещо ново с дпф и тем подобни може да не мирише,но на старите дизели ми мирише все едно и също.И това не само за бмв
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 07 Мар 2014, 17:02

unikalen88 написа:аз колкото дизели съм карал,и на приатели съм правил съпоставка,че всички си намирисват едно гадно и кисело-лютиво.Вече ако е нещо ново с дпф и тем подобни може да не мирише,но на старите дизели ми мирише все едно и също.И това не само за бмв

И аз съм на същото мнение колега. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 03 Ное 2016, 1:41

Колеги , да възродя темата .

И моята кола при палене на студено мирише доста люто ( няма пушене , тресене на обороти и прочие ) . Сякаш миналата година не миришеше толкова . Като я паля в гараж си се усеща много стабилно. Като загрее колата , миризмата е по-малко , но си я има , може да се усети при работа на място . Колата ускорява съвсем нормално , припушва черно в момента като я напънеш , след това изчиства , и пушек има пак около 4000 оборота . Черен отново .

Дюзите са сваляни и качвани на стенд преди 7 месеца . Имам разпечатка от стенда и всички IMA кодове са вкарани в колата .
Катализатори мисля, че имам . Колата е на реални 250 000 км . Дали пък катализаторите не работят вече , макар че се старая редовно да продухвам колата . :mhihi:
Филтър на картерни газове съм сменил преди 25 000 км с новият вид . Оригинален .
На диагностика на инпа на загрял мотор , най-високата корекция ми е +0.6 . Това надали обаче може да изключи проблем с дюза/и .

Какво може да се направи по въпроса колеги ? Да свалям пак дюзите , или може да има и друг виновник ? Аз поне все виня дюзите , защото само тях съм пипал като по-важна част от мотора . Де да знам , винаги съм с едно на ум от българските сервизи . Може и да греша . :confused:

П.С. Зареждам от Газпром и Ромпетрол . Другите вериги тотално ме разочароваха . :|

Потребител
Аватар

Мнение от ilia1984@abv.bg » 18 Фев 2020, 14:53

Здравеите извинявамсе предварително че пиша във тази тема имам бмв е60 2003 530i та да попитам когато карам по магистралата със 150 или 160 се осешта миризма на изгоряло а штом намаля скороста всичко се нормализира от какво може дае това

Предишна

Назад към E46