Бмв 530да и 525да
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Бмв 530да и 525да
Здравейте на всички.
Имам желание да ви стана колега, много ми харесват е39ките и имам няколко въпроса.Харесал съм няколко 530да и една 525да и ще се радвам да ми помогнете при избора,незнам дали е позволено да ги постна за да не се зачете като спам така че направо ще питам.
Първо- Колко струва обслужването на една 530Д 193 коня - смяна на масла и филтри + смяна на масло на скоростна кутия филтър на скоростна кутия,смяна на масло на картер ?
Второ- Какво трябва да гледам преди да я купя,освен дали е за смяна съединителя на автоматичната скоростна кутия,дали има неработещи дюзи и какво още ?
Трето - Има ли вариянт да я закарам направо в БМВ да ми направят пълна диагностика- да ми кажат дали колата е на реални километри и какво точно и е за смяна ?
А ако някои найстина,много им разбира ,и има желание да ми помогне,мога направо да му пратя на лично какво съм харесал за да ми каже дали може да е реално всичко и на какво точно да обърна внимание.
Със сигурност автомобила ще е автоматик и 2002 година предвидил съм 9000 лв за автомобила и 1500 за обслужване как ви се струва ?
Имам желание да ви стана колега, много ми харесват е39ките и имам няколко въпроса.Харесал съм няколко 530да и една 525да и ще се радвам да ми помогнете при избора,незнам дали е позволено да ги постна за да не се зачете като спам така че направо ще питам.
Първо- Колко струва обслужването на една 530Д 193 коня - смяна на масла и филтри + смяна на масло на скоростна кутия филтър на скоростна кутия,смяна на масло на картер ?
Второ- Какво трябва да гледам преди да я купя,освен дали е за смяна съединителя на автоматичната скоростна кутия,дали има неработещи дюзи и какво още ?
Трето - Има ли вариянт да я закарам направо в БМВ да ми направят пълна диагностика- да ми кажат дали колата е на реални километри и какво точно и е за смяна ?
А ако някои найстина,много им разбира ,и има желание да ми помогне,мога направо да му пратя на лично какво съм харесал за да ми каже дали може да е реално всичко и на какво точно да обърна внимание.
Със сигурност автомобила ще е автоматик и 2002 година предвидил съм 9000 лв за автомобила и 1500 за обслужване как ви се струва ?
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Re: Бмв 530да и 525да
за тези пари ще си вземеш доста прилична е39ка дали 525 или 530 според мене не е толкова важно гледай която е в по добро състояние, иначе може да я закараш кадето искаш да ти я видят в дарукар също но с записан час и най добре наистина я закарай някаде за да се види кво е положението закачете я на компютър да се вдят грешки.
всъщнст може да ги постнеш тука да видиме колите не е проблем
всъщнст може да ги постнеш тука да видиме колите не е проблем
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Разликата м/у 530 и 525 е почти минимална,да не кажа никакви(в обслужването).1500 лв ще ти стигнат за обслужване,но внимавай със обслужването на скоростите (не е за всеки-има си своите тънкости).Километрите за мен никога не са били от значение.Лично аз не бих се филмирал с километри.Автомобила може да е на 100х км. и маслото да ми е сменявано 3 пъти,а може и да е на 300 и да ми е сменявано през 6-7 х км.(говоря ти примерно).Бих те посъветвал да наблегнеш на 530. Относно скоростите-не е само до "съединител",обърни внимание дали имат 'ритане" при ускорение и намаляване на скоростта. Прочети; viewtopic.php?f=35&t=25522 и viewtopic.php?f=35&t=13124 и viewtopic.php?f=35&t=106070
П.П.Има доста колеги ,които разполагат с качествена техника за диагностициране,но и оторизиран сервиз ти е вариант
П.П.Има доста колеги ,които разполагат с качествена техника за диагностициране,но и оторизиран сервиз ти е вариант
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега и аз бих ти препоръчал 530да. За скоростите колегата ти е отговорил- не трябва да усещаш, че превключват. Това, което трябва да направиш, за да сведеш до минимум бъдещите си разходи е диагностика на електрониката, проверка на дюзите- рециклиране- 300лв. за една, нови- 1000лв. за една, стенд на ходовата част- ще се види дали колата няма тежки удари с промяна на геометрията, до голяма степен какво е за смяна по ходовата част, теч на масло от различни възли и изобщо автомобила отдолу.
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Колега, моето мнение е да вземеш 530д, ако е по запазена, при 525 много бързо свикваш с ускорението. Не че 530 е болид, но при почти идентични разходи, защо да нямаш още 30 коня. В началото (след покупката) задължително смяна на масло и всички филтри. Това ще ти излезе между 350-450лв с масло, филтри и труд. Обръщай внимание на автомата, както казаха колегите по-горе. Иначе успех в купуването и търсенето!!!

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
525д е абсолютно безсмислен мотор при положение , че има 530д доказал се като много читав и стабилен + ги има много повече и при евентуален проблем по-лесно човек може си намери някоя част.
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Като препатил, бих ти дал съвет да си купиш 530 ръчна скоростна кутия, и то като абсолютен фен на автоматика,
имах 530 д автомат, 193 к.с. гледах си го добре, но в най неприятния момент ми се обади ск. кутия и колата отиде за части, не че може да ти се случи но си е риск, свързан с доста пари за ремонт, после доста четох наши и чужди форуми, и общо взето си мисля че на 530 автоматика май-не е най сполучлива кутията, при бензиновите си няма проблеми. Но все пак при кола 2ра ръка е важен предния собственик, и реалната история, което тук в България е ясно как е. За дюзите няма да имаш проблеми, всички комън рейли марки коли, имат проблеми с дюзите в България от нафтата някога. За тия пари, най добре си търси от Германия с истинска история кола и преглед там.
имах 530 д автомат, 193 к.с. гледах си го добре, но в най неприятния момент ми се обади ск. кутия и колата отиде за части, не че може да ти се случи но си е риск, свързан с доста пари за ремонт, после доста четох наши и чужди форуми, и общо взето си мисля че на 530 автоматика май-не е най сполучлива кутията, при бензиновите си няма проблеми. Но все пак при кола 2ра ръка е важен предния собственик, и реалната история, което тук в България е ясно как е. За дюзите няма да имаш проблеми, всички комън рейли марки коли, имат проблеми с дюзите в България от нафтата някога. За тия пари, най добре си търси от Германия с истинска история кола и преглед там.
Благодаря много,единственото което ме притеснява е скоростната кутия. А да кажем ако има удари при превключването какъв би бил приблема ? Сиреч кутията трябва да се държи еднакво при ускорение и намаляне?
Чесно казано съм харесал ето това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5ie462
Чесно казано съм харесал ето това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=5ie462
- spec-V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
- Детайли за колата: ...E36 M50 B20
E36 M52 B20
E39 M57 D25
E46 coupe M57 D30
Е39 M57 D30
E46 coupe M52 B28TU
Е91 N43B20A
E46 coupe M54B30 SMG II
F31 Touring N47D20C
Отивам за пуканки
Избери здрава ,по-скъпа и поддържана кола,а не 25 30 40 50 дизел итн итн

Избери здрава ,по-скъпа и поддържана кола,а не 25 30 40 50 дизел итн итн

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Само дето това че разхода на 525д и 530д е идентичен са формумни легенди и митове. Разлика в разхода има и то реална и съществена.
Както всички не забравят да напишат, че има и разлика във вървежа. Но Е39 дизел далеч не е кола за писта, състезания и т.н., че да й свикваш с вървежа и да ти е малък, това си е семейна лимузина най-вече, и мощността най-една определена граница е достатъчна. А тази граница и 525д и 530д я прехвърлят
Според мен случай собствения си вътрешен глас и ако случаш някой друг коя кола да избереш то нека да е автосервиз които ще прегледат наистина колата и ще ти дадът реална оценка. Недей да слушаш приятели, познати, фенове и т.н. защото всеки малко или много си има пристрастия
Както всички не забравят да напишат, че има и разлика във вървежа. Но Е39 дизел далеч не е кола за писта, състезания и т.н., че да й свикваш с вървежа и да ти е малък, това си е семейна лимузина най-вече, и мощността най-една определена граница е достатъчна. А тази граница и 525д и 530д я прехвърлят

Според мен случай собствения си вътрешен глас и ако случаш някой друг коя кола да избереш то нека да е автосервиз които ще прегледат наистина колата и ще ти дадът реална оценка. Недей да слушаш приятели, познати, фенове и т.н. защото всеки малко или много си има пристрастия

- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
нз въпреки че не е наи гладкия автомат на света в сравнение с е60 говоря,автомата си е супер дето ще сменяш маховици и съединители...
имам познат с 525д ръчка над 300коня ами сложи си автомат и той си държи
нали дано нямаш проблем,но според мен автомата си е хубава екстра
имам познат с 525д ръчка над 300коня ами сложи си автомат и той си държи
нали дано нямаш проблем,но според мен автомата си е хубава екстра
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Обърни внимание на салона,да не е боядисван и също така на задното окачване.Видя ми се малко разчекната.Относно автомата :не мога да разбера какво му се плашите.Преди Коледа ми 'сдадоха багажа' скоростите,точно преди празниците.Взех си една скоростна кутия(втора ръка)за 600 лева,после за 150 лв продадох хидротрансформатора от старата ми ,както и гуменото каре за 80 лева. Тотала ми е 370 лева за скорости и сега колата върви като тролей.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
И на пръв поглед се вижда, че колата не е с всички възможни екстри. Имай едно на ум, при оглед. Според мен за тази кола са много парите, за тази сума можеш да вземеш в пети по-добър автомобил.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
колата изглежда наистина доста запазаена няма някой неща като прибиране на огледалата но не е фатално, наистина сумата е сериозна и трябва да е перфектна а и имай впредвид че ако е нов внос имаш едни + 500 лева само за регистрация
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Добре изглежда и заслужава да се види. 
Вземи 530д дори да не е тази!

Вземи 530д дори да не е тази!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4