Хидравликата товари мотора повече от нормалното?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Хидравликата товари мотора повече от нормалното?

Мнение от thunderl » 27 Фев 2014, 15:43

Здравейте, колеги,

На празен ход се случва като навия леко волана (не докрай) хидравликата да види зор и да се размърдат осезаемо оборотите (рейката е без сервотроник). Естествено, на газ проблемът е бая по-засилен, там направо понякога си гасне. Когато колата е студена ефектът се засилва доста, а също и ако има някаква неравност, която трябва хидравликата да преодолява. Преди карах един компакт е36 и като цяло волана ми се струваше значително по-лек на него, а такива феномени не съм наблюдавал.

Чудя се, така ли са си Е39-ките - с по-тежък волан? Някой колега с 520i двоен ванус се надявам да сподели мнение :)

Иначе, маслото на хидравликата ми е съмнително и седи бозавко - явно ще се смени, макар и да има риск да текнат рейки и прочие... Помпа не се чува да вие грам.

Също, чувал съм, че на някои марки има датчик на рейката, който регулира оборотите при въртене на волана и обира тоя "ефект", но не знам как е при E39?

Та така... някой брал ли е подобни ядове да даде акъл, идеи, насоки? :help:

П.С. да кажа предварително, че всичко друго, което може да влияе на празния ход е проверено и оправено... въпросът е конкретно в посока хидравлика.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Re: Хидравликата товари мотора повече от нормалното?

Мнение от hacker4eto1 » 27 Фев 2014, 15:56

с е46 купе при мен положението е такова на празен ход и въртя ли ляв или десен дори малко оборотите падат малко не съм гледал от скритото меню но по стрелката видимо се движи на долу :mhihi: и чувам помпата леко да работи сякаш "вууууууу" нещо такова и други купенца съм карал и те са така :) но при теб може да има проблем найстина... Спри виж някой ролка да не прави мизерия да затяга примерно
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 27 Фев 2014, 16:08

Е добре де ... Сериозно ли написа,че помпата се товари и маслото е пресечено ?
Според теб какво може друго да е ? Сериозно ?
Смени си маслото и ако тогава пак има проблем, драскай ;)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thunderl » 27 Фев 2014, 16:14

ивчо написа:Е добре де ... Сериозно ли написа,че помпата се товари и маслото е пресечено ?
Според теб какво може друго да е ? Сериозно ?
Смени си маслото и ако тогава пак има проблем, драскай ;)

Това се опитвам да разгадая и аз :) Освен маслото, което е ясно, че трябва да се смени, има ли някой идиотски сензор за налягане или нещо друго, за което да си мисля... Примерно това с ролката е възможно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 27 Фев 2014, 20:26

To ако е ролка, няма да го прави само като въртиш ...
Смени си маслото като за начало, и дай шаси да видя какъв датчик те гони :)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 27 Фев 2014, 23:31

и моята е39 с м52 прави такива неща. чудя се от къде да започна..
какво е това с протичането на рейката след смяна на маслото???
и за каква ролка говорите?
ако ми е за смяна пистовия ремък дали може да приплъзва?
при мен дори като маневрирам на паркинга ако се опитам да потегля при много навит волан и с малко обороти колата е готова да угасне дори.. явно много ми се товари системата.. :paranoid:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1982 Corvette
Детайли за колата: WBS...

Мнение от XaH-kpyM » 28 Фев 2014, 0:34

С НОВО, от магазина, казанче се оправят нещата. Пробвано.
По-евтините варянти са ново масло, подмяна на маркучи, скобички и т.н.
Най-скъпото е друга помпа.

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 28 Фев 2014, 14:07

Направи една промивка на казанчето колега, ако са ти одървени маркучите ги занеси да ти направят нови някъде- ползват се старите накраиници и се ширмоват на нови маркучи. Казанчето го накисни в нафта/бензин/керосин, каквото ти се намира, най-добре керосин, но трудно се намира ......... Слагаш хубави скоби на новите маркучи към казанчето и помпата, ново масло и тряба да има ефект.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 28 Фев 2014, 16:02

при мен течове няма .. но се замислям дали в тази помпа има какво да се рецилкира? може ли вътре да се смени нещо за да си прави по лесно налягането..
не зная на тези колко е но на предишни бмв та които съм имал на помпите пишеше нещо от сорта на 90-110 бара налягане
вие какво масло сипвате в тези хидравлики?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dkwrs » 02 Мар 2014, 19:43

нз за вас колеги но и аз го имам този проблем дори и след смяна на масло и промивка на казанче отварях и помпата да почистя разтоварващия клапан и пак понякога гасне и нз вече кaкво да мисля

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 03 Мар 2014, 12:29

Аз също имам подобен проблем.С E39 M52B20TU съм и когат навия наляво или надясно и при мен помпата прави Вууу, волана е по тежък,качвал съм се на друга Е39 много по-лек се върти волана.Оборотите видимо не играят,но особено като правя обратен се усеща.Сменил съм хидравличното масло,че старото беше намаляло и беше боза,но нищо не се промени.Развален ми е ABS модула,може ли да има някаква връзка с помпата на хидравликата това,т.е тя да се котролира от модула и да не създава налягане и затова дас е чува това виене?Явно масово които сме с M52 двойния ванус страдаме от еднакви болежки :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 03 Мар 2014, 14:39

niki81vd написа:
lpfc1990 написа:Аз също имам подобен проблем.С E39 M52B20TU съм и когат навия наляво или надясно и при мен помпата прави Вууу, волана е по тежък,качвал съм се на друга Е39 много по-лек се върти волана.Оборотите видимо не играят,но особено като правя обратен се усеща.Сменил съм хидравличното масло,че старото беше намаляло и беше боза,но нищо не се промени.Развален ми е ABS модула,може ли да има някаква връзка с помпата на хидравликата това,т.е тя да се котролира от модула и да не създава налягане и затова дас е чува това виене?Явно масово които сме с M52 двойния ванус страдаме от еднакви болежки :(

Освен маслото, казанчето подмени ли?

Не съм,надявах се,че ще е от зацапаното масло.Има ли начин да се провери помпата дали е наред и тогава да се търси причината в казанчето?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thunderl » 10 Мар 2014, 10:53

Добре, де - не подлежи ли на профилактика цялата тази система... Аз смених маслото, пълна профилактика на казанчето направихме, маркучи, ала бала - но продължава да си товари повечко като че ли... Чудя се и до колко шарката на гумите играе някаква роля. На топло не така и се чудя дали няма и разлика от летни/зимни гуми...

Другия вариант е просто двойните вануси да са си просто така...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
Мечтае да кара: M6

Мнение от another90sm » 10 Мар 2014, 11:11

В казанчето има филтър колеги. Ако се е запушил е вероятно да не пропуска достатъчно масло до хидравличната помпа. Друг вариант подобен на предишния е да има запушване на радиатора http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... oil_pipes/ номер 13 от схемата. Трети вариант заминаваща си помпа и четвърти некоректно работещ сервотроник. Това е колеги , което се сетих. Дано ви е от полза.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 10 Мар 2014, 15:13

какво представлява този филтер колеги и къде е точно?
как да промия тази система?
Изображение

Следваща

Назад към E39