Висок рaзход 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Re: Висок рaзход 320д
DiGital написа:Djelebov написа:Не виждам смисъл от "един приятел с ръчка му харчи 5 извън и 7-8 в града", защото говорим за автоматик, който и по книжка харчи почти 2 литра повече от ръчката. А темата не е "Защо 320dA харчи 13/100", след като само колегата Leon сподели такъв разход, за който явно си има причина (студ, маршрут,...). За сравнението с 330d също трябва да се внимава, защото и 330d харчи с половин литър по-малко в града по данни на производителя, колкото и странно да звучи.
За мен най-важното по темата е повишеният разход на автоматика, който дават от BMW: 320 автомат харчи 2 литра повече градско и 1 литър повече извън града от 320 ръчка, така че за да направиш 11-12 зимата, не е нужно да си рали пилот или да си ядеш баницата на запалена кола.
Къде пише, че по подразбиране 330д харчи по-малко от 320д? В auto-data.net е обратното на хартия поне.
Провери пак за 330d (ръчни скорости) и 320dA (автоматик, като на колегата)

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Djelebov написа:milenski75 написа:Здравейте,ето резултата след днешния пробег от 270км само извънградско 20л нафта това прави 7,4
вярно маршрута е Бургас- Варна където пътя е с много големи наклони и завои,но?
Иначе разликата в километража и реалната скорост е 3 км/ч по GPS,на 93мк/ч оборотите са 1800-1900
Градското наистина ми е къси отсечки от по 5-6 -10км,но за него не е толкова проблем,защото 85% карам извън на дълги разстояния,но притеснява ме извънградския разход.
За Бургас-Варна това е перфектен разход за колата тиПътувал съм го тоя път 5 години всяка седмица и знам колко може да качи планината. Май нищо ти няма на колата, колега. Аз бих се ореантирал към remap, ако е възможно и на автоматика
![]()
За колегите, които не са от източна България ще кажа, че този път спокойно може да качи около 0.5- 1.5 литра от нормалния разход на дизел. В продължение на години го карах всяка седмица с 95' е34 520iA и винаги бях с 2-2.5 литра над нормалното ми извънградско.
Кое му е перфектното колега ?
С VW transporter T5, 1.9tdi 90ps. по този път ми дава разход 8,5.
В допълнение ще кажа,че моята кола е същата, Е46 150к.с. и в Родопите никога не ми е давала разход 7,5. Да не би Бургас-Варна да е по тежък маршрут от колкото в Родопите и като се има в предвид че през повече от половината път между Бургас и Варна караш само на 4-5 предавка.
Явно накрая всечко ще опре до задкормилното устройство

Ако нема у глава, има у Google.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
bgpavlp написа:Djelebov написа:milenski75 написа:Здравейте,ето резултата след днешния пробег от 270км само извънградско 20л нафта това прави 7,4
вярно маршрута е Бургас- Варна където пътя е с много големи наклони и завои,но?
Иначе разликата в километража и реалната скорост е 3 км/ч по GPS,на 93мк/ч оборотите са 1800-1900
Градското наистина ми е къси отсечки от по 5-6 -10км,но за него не е толкова проблем,защото 85% карам извън на дълги разстояния,но притеснява ме извънградския разход.
За Бургас-Варна това е перфектен разход за колата тиПътувал съм го тоя път 5 години всяка седмица и знам колко може да качи планината. Май нищо ти няма на колата, колега. Аз бих се ореантирал към remap, ако е възможно и на автоматика
![]()
За колегите, които не са от източна България ще кажа, че този път спокойно може да качи около 0.5- 1.5 литра от нормалния разход на дизел. В продължение на години го карах всяка седмица с 95' е34 520iA и винаги бях с 2-2.5 литра над нормалното ми извънградско.
Кое му е перфектното колега ?
С VW transporter T5, 1.9tdi 90ps. по този път ми дава разход 8,5.
В допълнение ще кажа,че моята кола е същата, Е46 150к.с. и в Родопите никога не ми е давала разход 7,5. Да не би Бургас-Варна да е по тежък маршрут от колкото в Родопите и като се има в предвид че през повече от половината път между Бургас и Варна караш само на 4-5 предавка.
Явно накрая всечко ще опре до задкормилното устройство
Е46-цата ти автоматик ли е?

- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
За задкормилното устройство,има 21 години шофьорски стаж и работата му е персонален личен шофьор от 8 години,но няма да си мерим п----те.И изглежда не четеш, кое трябва да е майсторлъка на темпомата и цялата магистрала до София.
Благодаря на всички, колеги които взеха участие по темата със съвети и насоки.
Ако има развитие ще споделя от къде е бил проблема.
Благодаря на всички, колеги които взеха участие по темата със съвети и насоки.
Ако има развитие ще споделя от къде е бил проблема.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
milenski75 написа:За задкормилното устройство,има 21 години шофьорски стаж и работата му е персонален личен шофьор от 8 години.....
Това няма никакво значение. Всеки си има стил на каране.
milenski75 написа:......., кое трябва да е майсторлъка на темпомата и цялата магистрала до София.
Факторите са много, но да не излизаме от контекста на тема.
С две думи изках да кажа, че не е нормален този разход. До 6,5лт/100км бих се съгласил, но 7,5 ми се вижда малко в повече.

Ако нема у глава, има у Google.
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Колегата иска да каже, като личен шофьор има сравнително плавен стил на каране..
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- milenski75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: E46 320D
2002
Да, както казах и в предния пост,предимно карам без резки ускорения така съм свикнал от работата,че шефчето не обича много да го клатят 

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Колеги мислите ли, че може да има значение за разхода ако термостата на скоростната не работи?
Вие сменяли ли сте го?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
virtualchild написа::wave:
Колеги мислите ли, че може да има значение за разхода ако термостата на скоростната не работи?
Вие сменяли ли сте го?
Какъв е този термостат на скоростите?
Maximilian-E46 написа:Djelebov написа:Не виждам смисъл от "един приятел с ръчка му харчи 5 извън и 7-8 в града", защото говорим за автоматик, който и по книжка харчи почти 2 литра повече от ръчката. А темата не е "Защо 320dA харчи 13/100", след като само колегата Leon сподели такъв разход, за който явно си има причина (студ, маршрут,...). За сравнението с 330d също трябва да се внимава, защото и 330d харчи с половин литър по-малко в града по данни на производителя, колкото и странно да звучи.
За мен най-важното по темата е повишеният разход на автоматика, който дават от BMW: 320 автомат харчи 2 литра повече градско и 1 литър повече извън града от 320 ръчка, така че за да направиш 11-12 зимата, не е нужно да си рали пилот или да си ядеш баницата на запалена кола.
Добре де,аз съм съгласен на +2 литра градско и +1 литър извънградско (макар че пак не разбирам една кола ако се кара на автопилот на 120км и реално няма смяна на предавки кво значение има дали е автомат или не,но явно аз не съм вещ на тази тема,или ако някой може да даде някакво обяснение)..та дори и така е да колега,ако на мен ръчка ми дава нормален разход между 8 и 9 литра като 9 литра през зимата е по често,+2 литра си е таван 11/100...сега тука идва точно този тънкия момент ако колегата си кара колата на много къси растояния нищо чудно да му дава 13/100...точно затова чакам да каже как си кара колата
При автоматика загубите са по-големи при всички условия, какво като няма смяна на предавки? Въртящият момент се предава през масло, не през желязо, така че пак се губи повече за поддържане на една и съща скорост. Вече писах, но пак - колата се кара по 5-6км. сутрин в задръстване и същото вечер. Кара се от жена, като е в мен и раздавам газ не съм я засичал, но едва ли е по-малко. Всичко, което може да завиши разхода е проверено (и сменено, всъщност).
Djelebov написа:Не виждам смисъл от "един приятел с ръчка му харчи 5 извън и 7-8 в града", защото говорим за автоматик, който и по книжка харчи почти 2 литра повече от ръчката. А темата не е "Защо 320dA харчи 13/100", след като само колегата Leon сподели такъв разход, за който явно си има причина (студ, маршрут,...). За сравнението с 330d също трябва да се внимава, защото и 330d харчи с половин литър по-малко в града по данни на производителя, колкото и странно да звучи.

Never mistake motion for action...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
JTD написа:boksioraE39 написа:JTD написа:Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час.Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
Тия 13/100 разход при каква средна скорост ти ги дава?
![]()
![]()
![]()
33-38 средна скорост.
А защо ти отговаряш? На теб ли ти харчи толкова при тази скорост?
Нещо не мога да схвана.
При мен разхода е много по-малък но отговарям защото знам колко показва борда за средна скорост в София,чудно ми стана що за тъп въпрос да питаш за средна скорост в час пик,градско...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=EX71&mospid=47675&btnr=17_0141&hg=17&fg=05
Номер 4 от схемата до колкота знам е термостат за автомата...
Номер 4 от схемата до колкота знам е термостат за автомата...

- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
boksioraE39 написа:JTD написа:boksioraE39 написа:JTD написа:Leon написа:При мен разхода в момента в София също е към 13, кара се предимно в пиков час.Автомата си сменя нормално, не задържа и т.н. ЕГР-а не съм го отстранявал, защото чета доста противоречиви отзиви по темата.
Тия 13/100 разход при каква средна скорост ти ги дава?
![]()
![]()
![]()
33-38 средна скорост.
А защо ти отговаряш? На теб ли ти харчи толкова при тази скорост?
Нещо не мога да схвана.
При мен разхода е много по-малък но отговарям защото знам колко показва борда за средна скорост в София,чудно ми стана що за тъп въпрос да питаш за средна скорост в час пик,градско...
Само градско за 10км до работа сутрин и 10 км прибиране вечер по борд средната ми скорост е 19-20км/ч. 35 км/ч ми показа наскоро при едно засичане за 400км в съотношение градско/извънградско 60/40%. 30км/ч по борд само градско каране аз не съм правил...
- Libero
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320dA
Моят разход на гориво е абсолютно същия като на колегите milenski75 и Leon. Както писах в по-предните постове аз съм проверил абсолютно всичко свързано с разхода на автомобила и смея да твърдя ,че е в отлично състояние. Моят разход във Варна е 12,5 -13 л/100 зимата. Колата се кара около 7 км до работата ми и след това до удома, като се прибирам от работа съм във час пик / не като във София но все пак си има задръствания/. Извънграда твърдо си гори около 7 литра. А относно скоростната кутия, е проверна в лицензиран сервиз и е всички стойности са и нормите. Така ,че аз отдавна престанах да ровя по колата и се убедих ,че явно такъв и е разхода.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Libero написа:Моят разход на гориво е абсолютно същия като на колегите milenski75 и Leon. Както писах в по-предните постове аз съм проверил абсолютно всичко свързано с разхода на автомобила и смея да твърдя ,че е в отлично състояние. Моят разход във Варна е 12,5 -13 л/100 зимата. Колата се кара около 7 км до работата ми и след това до удома, като се прибирам от работа съм във час пик / не като във София но все пак си има задръствания/. Извънграда твърдо си гори около 7 литра. А относно скоростната кутия, е проверна в лицензиран сервиз и е всички стойности са и нормите. Така ,че аз отдавна престанах да ровя по колата и се убедих ,че явно такъв и е разхода.
Само едно искам някой да ми обясни,как точно автомата влияе на разхода извън града?Или тоя автомат е толкова малоумен,че вместо да кара на 5 около 2000 оборота кара на 4та ? - наистина ми е интересно..
Има приятел с 330хд - в софия не му е 13 разхода градско ,извън е близко до това но едно че е 4х4 друго че е по-големия мотор..незнам защо си мислите,че тва 13 е нормално

Аз съм убеден ,че за такъв разход или са мноого къси разстояния ,или малко по-агресивно каране или нещо не е изправно на 100%...2.0д да харчи 13лтр в града означава 2.0бензин да отиде на 18...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Libero
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320dA
Gqbriel написа:Libero написа:Моят разход на гориво е абсолютно същия като на колегите milenski75 и Leon. Както писах в по-предните постове аз съм проверил абсолютно всичко свързано с разхода на автомобила и смея да твърдя ,че е в отлично състояние. Моят разход във Варна е 12,5 -13 л/100 зимата. Колата се кара около 7 км до работата ми и след това до удома, като се прибирам от работа съм във час пик / не като във София но все пак си има задръствания/. Извънграда твърдо си гори около 7 литра. А относно скоростната кутия, е проверна в лицензиран сервиз и е всички стойности са и нормите. Така ,че аз отдавна престанах да ровя по колата и се убедих ,че явно такъв и е разхода.
Само едно искам някой да ми обясни,как точно автомата влияе на разхода извън града?Или тоя автомат е толкова малоумен,че вместо да кара на 5 около 2000 оборота кара на 4та ? - наистина ми е интересно..
Има приятел с 330хд - в софия не му е 13 разхода градско ,извън е близко до това но едно че е 4х4 друго че е по-големия мотор..незнам защо си мислите,че тва 13 е нормално
Аз съм убеден ,че за такъв разход или са мноого къси разстояния ,или малко по-агресивно каране или нещо не е изправно на 100%...2.0д да харчи 13лтр в града означава 2.0бензин да отиде на 18...
След като съм проверил всичко по колата се убеждавам че това е разхода. За агресивен шофьор не бих казал ,че съм на млади години се надивях. Единствено миналата година ми даде разход 6,5 л/100 по маршрут Варна- Букурещ - Варна като съм карал с всички ограничения на скоростта по пътя особено в Румъния.