плафони
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- lucifer686
- Потребител
-
плафони
Колеги имам едно малко проблемче...значи смених си всички крушки с диодни - на номера в багажника и в купето ...но при купето нещо не се получават нещата предния и единия заден светват но сложа ли и другия заден плафон с диодна лампичка всички плафони в купето гаснат докато не си върна обикновената крушка....пробвах и с крушки с по-малко диодчета но ефекта е същия...а бушоните са здрави ...предполагам че е някаква защита но дали може да се избегне...?? много ще съм благодарен ако някой ме ''светне'' как става защото с тия лампички е доста по- светло вътре и по-яко ....мерси предварително....

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: плафони
Какви са ти плафоните и коя година ти е колата? Аз имах същият проблем на старите плафони (без лампи за четене). Понякога си светиха, понякога не. Аз го отдавам на по старият лайт модул.
Иначе предполагам, че ги слагаш правилно диодите? Имам предвид + и - ?
Иначе предполагам, че ги слагаш правилно диодите? Имам предвид + и - ?
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Аз,на моите съм запоил в един резистор 1Ком в паралел на диодите и нямам проблем.Нито остават да мъждукат нито нищо.
The Power of Dreams!
- lucifer686
- Потребител
-
Колата е 318и фейс 2002...предния плафон е обикновен(не е от онези кристалните.. май така се казваха)без лапички за четене....с две крушки в него от тия по-големите като тези за номера...а задните са от ония мъничките...Иначе да знам че тези диодни крушки имат значение на как са ама не е от това...нещо друго е...

Здравейте...имам проблем ... искам да си сменя крушките на плафоните с диодни ...но нещо не успявам да махна старите крушки от плафоните... а и гледам че сте писали за някакви проблеми със осветлението след поставянето на диодни крушки и се чудя дали изобщо да се занимавам да ги сменям ... бихте ли ми дали съвет
- lucifer686
- Потребител
-
Разбрах къде е проблема...значи поне една от диодните крушки трябва да е от онези по ''специалните'' т.е със залъгалки (аз така им викам) както при габаритите,ксенона,ангелските очи ,ако не е със залъгалка на таблото светва изгоряла крушка ...а в нашия случай изгасват всички плафони ако поне единия не е с такава диодна крушка...

lucifer686 написа:Разбрах къде е проблема...значи поне една от диодните крушки трябва да е от онези по ''специалните'' т.е със залъгалки (аз така им викам) както при габаритите,ксенона,ангелските очи ,ако не е със залъгалка на таблото светва изгоряла крушка ...а в нашия случай изгасват всички плафони ако поне единия не е с такава диодна крушка...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Колега благодаря за изчерпателния отговор ... но можеш ли да ми покажеш снимка на тия "залагалки" както им викаш (ще ти бъда благодарен)
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
BigSize написа:lucifer686 написа:Разбрах къде е проблема...значи поне една от диодните крушки трябва да е от онези по ''специалните'' т.е със залъгалки (аз така им викам) както при габаритите,ксенона,ангелските очи ,ако не е със залъгалка на таблото светва изгоряла крушка ...а в нашия случай изгасват всички плафони ако поне единия не е с такава диодна крушка...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Колега благодаря за изчерпателния отговор ... но можеш ли да ми покажеш снимка на тия "залагалки" както им викаш (ще ти бъда благодарен)
Резистора е 750,омa и се слагат на двете капачки в задните плафони.

П.п. Оправих си мнението, понеже с 1ком дори на двете капачки не искаше да свети или поне при мен светваше през едно палене на ДВГ-то.

Диодите които ползвам, са тези: http://dx.com/p/t10-1w-80lm-6000k-2-563 ... w81J2fNtOR
Светят перфектно и плафоните и лампите за четене. Но трябва да се рзшерят отворите на задните плафони със свредло Ф12мм. За да могат да се сложат тези диоди.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
8 мнения
• Страница 1 от 1