Тресе -двигател
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Тресе -двигател
Здравейте,имам следния проблем,/колата е е39 2,0и/ при подаване и отпускане на газта/преходния режим/се получава силно тресене,така карах известно време.Ходих по майстори казаха че може би е демфера,смених всичко /комплект лук/,обаче тресенето остана даже е и по осезаемо и при високи обороти.Проверих свещите и шесте са еднакви на цвят бежови,значи не е от свещи,бобина,лули
Тампоните на двигатела и скоростната кутия са здрави.Замислям се за дюзи /запекли/ ,грешки няма четена е няколко пъти.Помагайте какво да правя
Поздрави.
Тампоните на двигатела и скоростната кутия са здрави.Замислям се за дюзи /запекли/ ,грешки няма четена е няколко пъти.Помагайте какво да правя
Поздрави.
Re: Тресе -двигател
Колата така я взех,на ниски обороти/празен ход мотора не трепва,пали без проблем,преди се получаваше само при преходния режим ,а сега и в високи обороти.Сменен е и клапан на картерни газове.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Здравейте,прочел съм доста теми и никоя не е сходна с проблема.Между другото губи по малко антифриз,течове не се виждат. Като бръкнеш с пръст по стените разширителния съд, ми се струва че има малко масло.Възможно ли е проблема да е духнала гарнитура на главата,колата не е прегрявана.
Поздрави.
Поздрави.
- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
тя гарнитурата може да пуска и без да е прегрявана. Не е задължително да е от гарнитурата на главата - първо погледни топлообменника да не е пукнат и от там да става номера.
п.п.-следи нивото и на маслото
п.п.-следи нивото и на маслото
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
моето м52 тресе понякога на празен ход докато позагрее.. не когато е много студено навън .. сега при тези температури 6-7 градуса се усеща много. лятото го няма също.
получава се само ако колата е на лен наклон(съответно по ниско от задната част) но гоняма винаги.. след като тръгна и карам 3-4 мин всичко става както трябва
получава се само ако колата е на лен наклон(съответно по ниско от задната част) но гоняма винаги.. след като тръгна и карам 3-4 мин всичко става както трябва

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
зареждам само на едно място и бензиностанцията е качествена.. газова никога не е имало и няма.
филтер гориво нов. и аз се замислям за стъпково.. но въпроса е какво да го правя? само промива ли се..
случвало ми се е като запаля да не подхване.. стана 2-3 пъти преди време.. колата пали и не може да си задържи празния ход.. става нещо като задавяне.. и трябва да палиш пак. но е мноооого рядко явление.. от както я имам само 3 пъти
за няколко години..
не съм видял да се оплакват от стъпковите на м50/52
преди на ис а много пъти съм се разправял с онези които ги слагат на М40/2/3 моторите.. бяха голям боклук
филтер гориво нов. и аз се замислям за стъпково.. но въпроса е какво да го правя? само промива ли се..
случвало ми се е като запаля да не подхване.. стана 2-3 пъти преди време.. колата пали и не може да си задържи празния ход.. става нещо като задавяне.. и трябва да палиш пак. но е мноооого рядко явление.. от както я имам само 3 пъти

преди на ис а много пъти съм се разправял с онези които ги слагат на М40/2/3 моторите.. бяха голям боклук
7 мнения
• Страница 1 от 1