Проблем с ел стъкла

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ел стъкла

Мнение от Bavareca 318 tds » 22 Фев 2014, 11:00

Здравейте колеги имам следния проблем с задно ляво ел стъкло,преди време им бяха скъсани жилата и на 2те взех 2 работещти втора употреба майстор ги сложи всичко точно сваляни са 2,3 пъти някъде и онзи ден опитвам да сваля едното и нищо прави само един лек звук и тва не иска да свали?Дайте някъкви предложения какво да проверя, съмнявам се пак да е скъсано жилото понеже машинката щеше да шуми :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Проблем с ел стъкла

Мнение от krasi2bmw » 22 Фев 2014, 13:20

Привет , свали кората и задрьж копчето за смькване на стьклото след което чукни по мотора няколко пьти с / примерно чукче или отверка / може да задьржа самия мотор / тоест при натискане се чува само едно - цьк / - износени четки , ако е жило , издава много характерен звук който не може да се сбьрка :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 22 Фев 2014, 20:34

Аз също имам проблем с две от стъклата - предно дясно и задно ляво. При вдигане на стъклото и се чува като че ли нещо стърже вътре. От какво може да е това?
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 22 Фев 2014, 23:14

Хубаво е от време на време да правите профилактика.С времето се набива прах по жилата и тази прах се затлачва вътре в самия кожух на жилото.Свалят се и се почистват и жилата и кожусите и водачите с нафта(бензин,спирт,обезмаслител) ,след което се гресират на ново и проблема "бавни" и "стържещи" стъкла намалява/изчезва,както и износването на водачите(пеперудите) :yes:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 22 Фев 2014, 23:30

Мерси за съвета колега. Тази профилактика съм я планувал за първия уикенд, в който времето позволи.

Sent from my BMW
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

Потребител
Аватар

Мнение от Bavareca 318 tds » 24 Фев 2014, 13:27

Да колега чува се само едно цък и нищо за жило знам процедурата но мисля че не е жило тъй като наскоро ги сменях и само веднъж два пъти някъде съм ги свалял , а ако са тези четки може ли да се сменят или каква е процедурата ?

Назад към E39